• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

LAF TAŞIYANA ne yapmalı...

beutsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
531
720
133
35
Bursa
bir bayan hakkında bişey söyledim ama bunu yüzüne de söyleyebileceğim bir laf
normalde arkadan konuşmayı sevmem
lafı söylediğim kişi lafı o kişiye gitmiş demiş
sorun değil belirtiğim gibi kendisine de söylerim
ama bu lafı taşıyana sizce ne demeli?

Hiçbir şey denmeyeceği ortada.
Bundan sonraki tavrınızdan anlar zaten.

Ağzını burnunu kircan napican:KK12:

Bir daha o kadını lafını etme onun yanında, açarsa da kapat, mimiklerinden anlar zaten, senin birşey demene gerek kalmaz..

dedikodu değil sevmem böyle şeyleri
zaten o bayanla bir samimiyetimiz yok ortamda bulunması itibariyle oldu

2 kişinin arasındaki laf, siz öyle istemediğiniz halde 3. kişiye taşınıyorsa adı dedikodu oluyor. Olumlu bir şeyse olmuyor "x seni çok sevdiğini söyledi." gibi. Gıybetin durumu daha farklı tabi.

madem ortamda kimin oldugunu ve lafin gidip gitmemesini onemsemiyorsunuz neden bunu dert ediyorsunuz ki?

laf taşımayı hic sevmem ancak benim yakın oldugum biri hakkında ortalık yerde birisi atıp tutuyorsa gider o arkadasımı uyarırım.

ayrıca sizin yaptıgınız da hoş degil, insanların yüzüne soyleyebileceginizi yazıyorken neden arkasından konusuyorsunuz?

dedikoduyu hiç birimiz sevmeyiz ama nedense hepimizde dedikodu yaparız :KK53: bence yüzüne vur ben sana dedimde neden gittin laf yetiştirdin de.zaten onun yüzüne diyemeceğim bişey değildi ama bu tavrı sana yakıştıramadım de.bundan sonrada o kişiye bişeycik deme:KK66:
işte öyle yapsam bu sefer gidip o kadına neden gittin dedin olay büyüyecek
görürüsem çok hızlısın masallah demek istiyorum

lafı söylediğim kişi lafı o kişiye gitmiş demiş,
öncelikle bu size ders olsun, yüzüne de söylerim diyeceğiniz şeyleri gidin doğrudan yüzüne söyleyin o insanların yok söylememeyi seçiyorsanız, nasılsa yüzüne de söylerim gerekirse deyip arkasından konuşmayın, konuşursanız da bunu arkadaşınız olduğuna emin olduğunuz insanların yanında yapın.
o kişinin yaptığı hatalı ama sizin kaşığınız da ak değil, açıkçası benimle samimiyeti olmayan biri benim yanımda X bir kişi hakkında ileri geri konuşsa ben o kişiyle samimi olacaksam da olmam, bir de bu yönden bakın bence, tamam karşınızdaki kötü niyetliymiş ama sizin davranışınız da hoş değil.

madem ortamda kimin oldugunu ve lafin gidip gitmemesini onemsemiyorsunuz neden bunu dert ediyorsunuz ki?

laf taşımayı hic sevmem ancak benim yakın oldugum biri hakkında ortalık yerde birisi atıp tutuyorsa gider o arkadasımı uyarırım.

ayrıca sizin yaptıgınız da hoş degil, insanların yüzüne soyleyebileceginizi yazıyorken neden arkasından konusuyorsunuz?
evet hatalıyım ben orda ama dediğim gibi kadına da dedim evet dedim

Bir daha benim ortamimda seni görmek istemiyorum derim.

evet hatalıyım ben orda ama dediğim gibi kadına da dedim evet dedim

eger arkadasınız sanıp konusuyor olsaydınız laf yetistiren kisiyi hatalı bulurdum,
fakat "tesadüfen ordaydı, varlıgını umursamadım konustum" minvalindeki açıklamanız sizin de özensiz oldugunuzu gösteriyor,
yüzüne de soyleyebileceginiz halde güpegündüz dedikodu yapmıs durumundasınız,
3.kisinin uyarılmasını da bu yuzden bir nebze haklı buluyorum, düsünsenize bir iş yerinde X'in arkasından herkes ortalık yerde atıp tutuyor ama onun hicbir seyden haberi yok... oyle bir konumda olmayı siz de ister miydiniz?

ayrıca laf yetistirdi dediginiz kisinin yüzüne birsey deseniz "sen de konustuklarına dikkat et, bana sır vermedin ki... insanları açıkça karalıyorsun, kimin yüzüne ne dedigin degil kimin arkasından nasıl konustugun onemli" dese diyecek yanıtınız da olmayabilir...
gereksiz yere daha da gerileceksiniz, hic degmez.

yorumlarda da yazıldıgı gibi bundan sonra konustugunuz kisilere dikkat edin, konustugunuz ortamda kimler var yok özen gosterin,
o kisinin de benzer konuda bir hatasını gorurseniz o zaman konusursunuz... şu an birsey demeniz pek bir işe yaramayacak çünkü dediginiz gibi siz de hatalısınız.
ozelestiri yaparak konusacagım derseniz... ona birsey diyemem elbette.

lafı söylediğim kişi lafı o kişiye gitmiş demiş
Bırakın o kişiyi hiç kimse hakkında yorum yapmamanızı tavsiye ederim onunla konuşurken. Hatta lafı yetiştirenle ilişiğinizi kesin bu yüzden. Hak etmiş çünkü. Tavrınızı gösterin bence

Back
X