Laftan anlamayan veliler:(

masal3487

💙💙💙💙
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2015
12.844
29.165
798
İyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar:(

Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.

Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.

Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)

Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.

Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa:(

Bizim öğretmen de aynı durumdan şikayetçi. Oğlum bu yıl başladı okula ve iki tane ruh hastası veli sabahtan akşama okuldalar :işsiz:

Bi onların bebesi kıymetli çünkü bizimkiler ağaç kovuğundan çıktı. Sınıfta ne olup bitiyor hepsinden haberdar bu ikisi.

Öğretmen de bıktı artık seneye asla kimseyi istemiyorum diyor. Ama bizim öğretmen biraz yumuşak yüzlü, siz de yeterince net söylemiyor musunuz acaba?

Al bendende okadar zamane velileri boyle bizde mi boyle olucaz acaba, simdi kapadim watsaptan veliler grubu tam kadinlar hamami vay sakiz gtrmisler okula cocuj arkadaslarina vermemis anne sok olmus paylasmayi bilmezlermis nasil uzulmus ay icim sisti takmayin ne takiyorsunux yapin bebeginizi Allah nzmn verirse ozmn siz ne blceksiniz. Velilerde bilemez sizin durumunuzu.

1. Ci sınıfların üzerine pek bi titrerler veliler diye biliyorum. Ama anlaşılan bunlar baya abartmişlar.

Merhabalar,
Hepimizin en büyük sorunu bu bence. Ben de benzer şeyler yaşadım. Derste sınıfa girip çocuğun montunu asıp, sırasına çantasını bırakıp, öpüp iyi dersler diliyor. Geç kaldığı yetmez gibi bu şekilde davranıyor.
Benim çözümüm whats app grubuna ben dışında birsey yazan veliyi gruptan atıyorum.
Geç kalmalar konusunda çok cok sert oluyorum sabahtan bana haber vermediyse tenefüs zili calana kadar derse almıyorum, kapıda bekliyor.
Şikayetler hic bitmez. Veli toplantısı yapın. Rahatsız olduğunuz şeyleri kesin ve net tavırla dile getirin.
Bir sure sonra kurallara alışıyorlar. Öğrencilerinize tembih edin annelerden cok onlar dinliyor . Mesela benim öğrencilerim annesini sinifa getirtmiyor, geç kalmasını istemiyor. Aileler de çocukları daha cok dinliyor. Öğretmeni takan yok. Ben genelde birşey yaptırmak istediğimde cocuklarla konusuyorum. Geç kalani degil de erken geleni beslenmesi düzgün olanı alkislattiriyorum. O gün bir öğrenci gec kaldi ailesi negatif birsey yaptı diyelim, baska bir ogrenciyi erken geldigi duzenli oldugu kendi basina davrandigi icin ovuyorum. Diger.cocuklar da bu sekilde davranmak istiyor.
Davranis panosuna ödevi yapanlar, doğru davranis sergileyenler yıldız aliyor en cok yildiz alana rozet.
Aileler kendilerine verilen görevleri yerine getirmiyor. O yuzden cocuklar uzerinden düzen kurun derim. Ustelik yanlış davranisi olan.aileyi uyarinca sorun yasiyoruz. Uzun bir surec ama isimiz bu sabretmek.
Kolayliklar

Veli toplantısına bile gerek yok.
Whatsaptan bir toplu mesaj.

Okuldan sonrasında önemsiz sebeplerle beni rahatsız etmeyiniz.
Çocuklarınıza verimli olabilmek için dinlenmem gerekmektedir.
Uyarıma rağmen halden anlamaz bir kaç veli yüzünden gruptan ayrılıyorum.
Saygılarımla.

Ohh kafa rahat :)

seninkiler hadi birinci sınıf okul yeni başlıyo diye durumu azaltayım. ama emin ol görüyorum bu durum ortaokulda da devam ediyor :) sınıf sınıf geziyolar çocuk bulmak için dersin ortasında kendi çocuğunun sınıfını da bilmez şaka gibi

İyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar:KK43:

Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.

Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.

Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)

Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.

Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa:KK43:
Cocugunuz olursa bizimkiler ne yapacak mi? Bunu gercekten soylediler mi ya? Pes... Sizinkileri buyutup evermeden valla yapmam deseydiniz... Seviye yerlerde. Sikayetlerini sinif annelerine iletsinler. Siz yalnizca sinif anneleriyle muhatap olun. Haftada bir gun veli gorusme gunleri ayarlayin. Gorus randevularini da sinif annesi araciligiyla tertip edin. Whatsapp veli grubu zaten vardir sanirim. Ama siz o grupta olmayin. Settinizi cekin. Yapacaginiz ilk toplantida da artik ilk muhataplarinin sinif annesi oldugunu duyurun. Oglumun sinifinda duzen boyle. Baska bir sey aklima gelmiyor.

Merhabalar,
Hepimizin en büyük sorunu bu bence. Ben de benzer şeyler yaşadım. Derste sınıfa girip çocuğun montunu asıp, sırasına çantasını bırakıp, öpüp iyi dersler diliyor. Geç kaldığı yetmez gibi bu şekilde davranıyor.
Benim çözümüm whats app grubuna ben dışında birsey yazan veliyi gruptan atıyorum.
Geç kalmalar konusunda çok cok sert oluyorum sabahtan bana haber vermediyse tenefüs zili calana kadar derse almıyorum, kapıda bekliyor.
Şikayetler hic bitmez. Veli toplantısı yapın. Rahatsız olduğunuz şeyleri kesin ve net tavırla dile getirin.
Bir sure sonra kurallara alışıyorlar. Öğrencilerinize tembih edin annelerden cok onlar dinliyor . Mesela benim öğrencilerim annesini sinifa getirtmiyor, geç kalmasını istemiyor. Aileler de çocukları daha cok dinliyor. Öğretmeni takan yok. Ben genelde birşey yaptırmak istediğimde cocuklarla konusuyorum. Geç kalani degil de erken geleni beslenmesi düzgün olanı alkislattiriyorum. O gün bir öğrenci gec kaldi ailesi negatif birsey yaptı diyelim, baska bir ogrenciyi erken geldigi duzenli oldugu kendi basina davrandigi icin ovuyorum. Diger.cocuklar da bu sekilde davranmak istiyor.
Davranis panosuna ödevi yapanlar, doğru davranis sergileyenler yıldız aliyor en cok yildiz alana rozet.
Aileler kendilerine verilen görevleri yerine getirmiyor. O yuzden cocuklar uzerinden düzen kurun derim. Ustelik yanlış davranisi olan.aileyi uyarinca sorun yasiyoruz. Uzun bir surec ama isimiz bu sabretmek.
Kolayliklar
çocukları kıyaslamak eğitim anlayışına ters tir ödül ceza yöntemini de önermez eğitim uzmanı psıkologlar

Baştan taviz verdigime dair mesajlar var ama inanın baştan beri uyarıyorum anlamayan bir kaç veliden dolayı diğer velilerde biz neden giremiyoruz onlar giriyorlar diyorlar.

Ya acaba daha nasıl anlatsam ben de sasiyorum whatsapp gurubunda ben yokum sınıf annem ilgileniyor gurupla oradan da defalarca uyarılar yapıldı,çocukların çantaları da ağır değil çünkü sınıfta dolaplar var.

çocukları kıyaslamak eğitim anlayışına ters tir ödül ceza yöntemini de önermez eğitim uzmanı psıkologlar
Kıyaslama yok ki ayse yapiyor fatma sen neden yapmiyorsun diye direkt olarak söylenmiyor. İyi davranış alkislatiriliyor.
Evet ödül ceza onerilmiyor ne yapacagiz peki nasıl dogru davranışı kazandiracagiz

Bana da ilk toplantıda çocuk düşünüyor musunuz demişlerdi :D
İlk dönem biraz tolerans göstermiştim, sonrasında uyarılarım sertleşti. Bıkmadan söyleyin bir süre sonra alışılıyor ve kurallar oturuyor.

Cocugunuz olursa bizimkiler ne yapacak mi? Bunu gercekten soylediler mi ya? Pes... Sizinkileri buyutup evermeden valla yapmam deseydiniz... Seviye yerlerde. Sikayetlerini sinif annelerine iletsinler. Siz yalnizca sinif anneleriyle muhatap olun. Haftada bir gun veli gorusme gunleri ayarlayin. Gorus randevularini da sinif annesi araciligiyla tertip edin. Whatsapp veli grubu zaten vardir sanirim. Ama siz o grupta olmayin. Settinizi cekin. Yapacaginiz ilk toplantida da artik ilk muhataplarinin sinif annesi oldugunu duyurun. Oglumun sinifinda duzen boyle. Baska bir sey aklima gelmiyor.
Valla yalanım varsa Allah görüyor hatta bir öğrencim ne dedi biliyor musunuz "öğretmenim annem dediki öğretmenin çocuğu olursa sizi bırakır" bu kulaklar bunu da duydu:(

Kıyaslama yok ki ayse yapiyor fatma sen neden yapmiyorsun diye direkt olarak söylenmiyor. İyi davranış alkislatiriliyor.
Evet ödül ceza onerilmiyor ne yapacagiz peki nasıl dogru davranışı kazandiracagiz
siz de haklısınız ezberciliğe gerekli gereksiz herşeyi yarım yarım öğrenmeye endeskli müfredatta ne yapılabilir ki.aileden de çoğu çocuk boş geliyor ilkokula

siz de haklısınız ezberciliğe gerekli gereksiz herşeyi yarım yarım öğrenmeye endeskli müfredatta ne yapılabilir ki.aileden de çoğu çocuk boş geliyor ilkokula
Zaten ailede doğru eğitim verilmeden geliyor, çoğu davranışı kazanmadan geliyor,bunlarla uğraşmaktan derse geçemiyoruz. Mecburen bu sekilde hızlı davranış gelistiriyoruz

1. sınıf müfredatı çok ağır bana göre kimi çocuk 2 donem sonuna dek anca okuma yazma öğreniyor nasıl yapacak hayat bilgisi kesirler testler vs

Valla yalanım varsa Allah görüyor hatta bir öğrencim ne dedi biliyor musunuz "öğretmenim annem dediki öğretmenin çocuğu olursa sizi bırakır" bu kulaklar bunu da duydu:KK43:
Zevzek zevzek size konustuklari yetmiyor gibi cocugun yaninda da muhabbeti gecmis demek ki. Cahil insan ne cok. Okumaya falan bakmiyor. Eşek yine eşek. Allah kolaylik versin.

Back
X