- 2 Ağustos 2017
- 443
- 757
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de sınıf öğretmeniyim ve 1. Sınıf okutuyorum. Haftasonu bir velim evine davet etti. Ben de gelemem işim var dedim. Ne işiniz var diyo. Velilerle çok samimi olmayın derim, resmiyet olsun aranızda.
Allah sabır versin. Öğretmen değilim ama veliyken ben bile sinir oluyordum o çok bilmiş velilere.İyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa![]()
öğretmen hanım çocuklarımız 1.sınıfa başlıcak çok tedirginiz zarar gelebilir diye korkuyoruz. öğretmenler dahi ruh hastası sapık vb çıkabiliyor. o yüzden gözetim altında tutmaya çalışıyoruz. benim oğlum daha 3 yaşında ama ben şimdiden napıcam dıye düşünüyorum. bu sene velileri hoş görseniz olmaz mıİyi geceler kızlar,
1. Sınıflari okutuyorum şuan ve maalesef bazı veliler işimi kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar,inanın çocuklar beni bu kadar yormuyorlar
Aranızda çok veli vardır ve bilirsiniz okul binasına ve sınıflara velilerin girmesi yasaktır,ama ben anlatamıyorum,inanın defalarca söyledim tersledim ama yok resmen anlamayan bir kaç veli var ve bunlar yüzünden ben uyarı alıyorum idareden.
Özellikle bir velim ders başladıktan 5-10 dk sonra çocuğunun çantası sırtında sınıfa giriyor bir de konuşmaya çalışıyor ben ders işlerken,çıkar mısınız şuan ders isliyorum diyorum bir kaç gün sonra yine aynı biktirdi resmen.
Başka bir veli de ben eve geçince whatsapptan yok kızımın saçını çekmişler,yok kızımın yiyeceğini almışlar,kızımı seni oyuna almayız demişler diye saçma sapan şikayetlerle rahatsız ediyor(önemli bir şey olmadıkça beni rahatsız etmeyin dediğim halde)
Bu aralar takmışlar aman hoca gençsin çocuğun olsa bizimkiler ne olacak(bir ay önce negatif tüp denemem oldu)bu iyice sinirlerimi bozdu.
Öyle yumuşak yüzlü de değilim ama anlamıyorum bu cesareti nereden alıyorlar ve artık nasıl davranacağımi ne diyeceğimi bilemiyorum hayatımda ilk defa![]()
Kıyaslama yok ki ayse yapiyor fatma sen neden yapmiyorsun diye direkt olarak söylenmiyor. İyi davranış alkislatiriliyor.
Evet ödül ceza onerilmiyor ne yapacagiz peki nasıl dogru davranışı kazandiracagiz
Allah kolaylık versin zor bir durum ama her sınıfta 2,3 öyle veli çıkıyor . Veli toplantısında konuşmanız gerekiyor. İlkokula inanın cocuklar daha kolay alışıyor ama veliler ......İyi geceler kızlar,
İyi geceler kızlar,
Yorum yapan öğretmenlere bakıyorum da resmen velilere düşman kesilmişler.Sınıf mevcutları artık maximum 30-35 kişi ve velilerin çoğu eskiye göre daha bilinçli ve hocam eti senin kemiği benim ne yaparsan kabulumuzdur zihniyeti bitti artık.
Bir öğrenci yetiştirirken tabiki velilerin desteği ve görüşleri alınmak veliler dinlenmek zorunda.Ben sadece öğrencimi bilirim velisinin fikri beni bağlamaz zihniyetli öğretmenlik 80'li yıllarda kaldı.Türkiye'de öğretmenlerimizin çalışma saatleri, tatilleri bir çok mesleğe göre çok daha rahat.Bırakın velilere daha okulun ilk günü duvar örmeye çalışmayı da bence veliler ile sık sık iletişime geçecerek öğrencinin durumunu nasıl daha fazla geliştirebilirize kafa yorun.Öğretmenler ile bu diyologları yaşamamak adına şartlarımı zorlayarak oğlumu bu sene özel okula yazdırdım ilkokul için.Oğlum seneye okula başlayacak ama daha şimdiden öğretmeni belli olduğu için öğretmeni ile tanıştık ve herzaman birlikte oğlumu yetiştireceğimizin güvenini verdi bana.
Allah'ım konuyu okudunuz mu acaba? Ben whatsapp gurubunda değilim,velilerde numaram var ben vermedim ama illaki iletişim gerekiyor(1. Sınıf) oradan var çoğunda numaram WhatsApptan kadın yazıyor,çoğu zaman cevap vermiyorum bileSiz ogretmen olarak nedrn whatsapp grubundasiniz ki ben de bunu anlayamadim
Benim oglan 4.sinifta ve 3.okulumuz , hicbir okulda veli grubunda ogretmen yoktu , cikin gruptan neden ugrasiyosunuz ki
Sınıfına hadsizce girip dersimi bölen veliye anlayış gostermem mümkün değil,Velinin sapik olmadigini nereden bileyim,o çocuklar bana ters emanet korumakta dersimi işlemekte benim asli görevim bunu engellemeye çalışanlara da anlayış gosteremwm hangendiöğretmen hanım çocuklarımız 1.sınıfa başlıcak çok tedirginiz zarar gelebilir diye korkuyoruz. öğretmenler dahi ruh hastası sapık vb çıkabiliyor. o yüzden gözetim altında tutmaya çalışıyoruz. benim oğlum daha 3 yaşında ama ben şimdiden napıcam dıye düşünüyorum. bu sene velileri hoş görseniz olmaz mı