- 26 Eylül 2010
- 17.546
- 32.823
- 798
Özel okulda kafanıza estikçe gidip durum sorabileceğinizi, dersin ortasında lap diye sınıfa dalabileceğinizi, çocuğunuzun çantasını sınıfa kadar çıkartıp öpüp sarılıp asker uğurlar gibi göndereceğinizi falan düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Her şey belirli bir düzene tabiidir. 30 öğrencinin 30 velisi kafasına göre öğretmeni ararsa, kuralları hiçe sayarsa, benim çocuğum en önemli derse okul olmaktan çıkar orası.Yorum yapan öğretmenlere bakıyorum da resmen velilere düşman kesilmişler.Sınıf mevcutları artık maximum 30-35 kişi ve velilerin çoğu eskiye göre daha bilinçli ve hocam eti senin kemiği benim ne yaparsan kabulumuzdur zihniyeti bitti artık.
Bir öğrenci yetiştirirken tabiki velilerin desteği ve görüşleri alınmak veliler dinlenmek zorunda.Ben sadece öğrencimi bilirim velisinin fikri beni bağlamaz zihniyetli öğretmenlik 80'li yıllarda kaldı.Türkiye'de öğretmenlerimizin çalışma saatleri, tatilleri bir çok mesleğe göre çok daha rahat.Bırakın velilere daha okulun ilk günü duvar örmeye çalışmayı da bence veliler ile sık sık iletişime geçecerek öğrencinin durumunu nasıl daha fazla geliştirebilirize kafa yorun.Öğretmenler ile bu diyologları yaşamamak adına şartlarımı zorlayarak oğlumu bu sene özel okula yazdırdım ilkokul için.Oğlum seneye okula başlayacak ama daha şimdiden öğretmeni belli olduğu için öğretmeni ile tanıştık ve herzaman birlikte oğlumu yetiştireceğimizin güvenini verdi bana.