Dolmalar Sarmalar lahana sarması (muska şekli) resimli!

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
lahanayı kök kısmında bıçakla kesin, itina ile yaprakları tek tek ayıklayın. 15 tane yaprak yeterli oluyor ( ben kalan lahanaya turşu kurdum) lahanayı yıkadıktan sonra kaynarsuda 3 er tane olmak üzere 3-4 dak haşlayın. tüm lahanaları haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. çok haşlanmamalı, pişerken dağılabilir.

iç harcı için, soğanı yarım su bardağı yağda öldürün, salçaları ekleyn, sonra domates rendesi ekleyip kavurun. sonra bulgur ve pirinci ekleyin, yarım bardak su ekleyin, suyunu çekerken baharatları katın, maydonoz dereotu ekleyip tuzunu atıp aldını kapatım güzelce karıştırın.

lahanaların düz zemine serip damarlı kısmı bıçakla kesin, şeritler halinde kesip muska şekli verin.

tencerin tabanına işe yaramaz lahana veya damarlı kısımları serin, sonra sarmaları yerleştirin.

ayrı bir kapta sıvıyağda azıcık nane yakın, hemen ardından domates rendesi koyun, sıcak su ekleyip tuzda ekleyip karıştırıp aldını kapatalım .
tenceredeki sarmaların üzerine dökün ve bir kapla üzerini kapatın, tencerin kapağını kapatım mum ateşinde pişirin.

Afiyet olsun.

sarmalar harika görünüyo ama tarifini göremedim.
bende bugün ilk defa yaptım ve sevmeyen eşim bile yedi.
muska şeklini nasıl verdin ben en çokta onu merak ettim.

sarmalar harika görünüyo ama tarifini göremedim.
bende bugün ilk defa yaptım ve sevmeyen eşim bile yedi.
muska şeklini nasıl verdin ben en çokta onu merak ettim.

muska şeklini lahanaları haşladıktan sonra uzun uzun kesiyorum kalın şerit gibi düşünün, sonra bir köşesine iç koyup muska gibi sardım, bi sağ bi sol.
asma yapraklı sarma yapmaktan daha bazit. hatta yarın pazardan alayımda bi daha yapayım benim bile canım çektii :)

tarifi o kadar uğraştım yazdım yazdım çıkmadı.
siz istediğiniz bildiğiniz içten yapın.

asıl önemli olan şekli bence..bugün yaptım baya bir zorlandım sanırım 12.denememde muska şeklini vermeyi başardım süper oldu..teşekkürler canım

asıl önemli olan şekli bence..bugün yaptım baya bir zorlandım sanırım 12.denememde muska şeklini vermeyi başardım süper oldu..teşekkürler canım

muska şekli bana inanılmaz kolay geliyor, sigara böreğini bile artık muska şekli yapıyorum,, ilk denemenden kaynaklanıyor sanırım.
afiyet olsun bu arada...

harika görünüyor ...ellerine sağlık tadıda nefis olmuştur eminimben bugün ilk defa lahana sarayım dedim aman yarabbim çıldırıyordum ! çok haşlamışım hepsi dağıldı kurtardıklarımla sardım ama yok olmadı tekrar deniycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…