• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lamictal ve gebelik (epilepsi) lütfen biri baksın

güzel haberler veren herkese çok teşekkürler, moral oldu, maşallah hepinize, allah mutluluğunuzu daim etsin, sağlık sıhhatle güzel bir ömür nasip etsin ailecek :)
bende de epilepsi var 15 yıl depakin chrono 500 kullandım yine de bir çok kereler nöbet geçirdim.
evlendikten sonra doktora gittim ve hamilelik olursa diye önceden şu ilacı değiştirin en az riski olan ne varsa ona geçelim dedim, depakinin prospektüsünü okuyup korkuyordum...
doktor hak verdi ve lamictale başlattı, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, 50+50 günde 1oo mg. yeterli geldi. ayrıca doktor folbiol tablet de verdi, hamile kalmadan folik asite başlamak gerekirmiş, yan etkisi olmaz dedi, ben 1 senedir kullanıyorum folbiolü veeeee geçenlerde
hamile olduğumu öğrendim. çok mutlu oldum kızlar dua edin inşallah her şey yolunda gitsin..buradan haberdar edeceğim sizi de. nöroloğum riskli gebelik yani perinatoloji bölümünden bir kadın doğumcu ile görüşmemin uygun olduğunu söyledi. randevu alıp gideceğim... sevgiler herkese
İnş sorunsuz bi şekilde bebegını kucağına alırsın canım

Arkadaşlar merhaba ben epilepsi hastayım ve kullandığım ilaç depakin. Depakin kullanırken adet geciktirici haplar, doğum kontrol hapları kullanabiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba 4 yıldır hiç kesmeden lamictal kullanıyorum onun oncesinde 2 yıl depakin kullandım ama 4-5 ayda 30 kilo aldıgım için bırakmıstım lamictale gecmiştim şimdi hamilelik dusunuyorum buradaki yorumlarda ilacı bırakmadan hamile kalanlar var insallah benim de bi sorun olmaz :)

merhaba 4 yıldır hiç kesmeden lamictal kullanıyorum onun oncesinde 2 yıl depakin kullandım ama 4-5 ayda 30 kilo aldıgım için bırakmıstım lamictale gecmiştim şimdi hamilelik dusunuyorum buradaki yorumlarda ilacı bırakmadan hamile kalanlar var insallah benim de bi sorun olmaz :)
Lamictal en zararsiz ilaçmış 32.haftadayım ama normal dogum yasak Dedi doktorum sezeryan olucam çok şükür Bi sorun yaşamadım bu zamana kadar.Allah gönlüne göre versin umarım sorun olmaz canım

bende neredeyse 3 yıl olacak epilepsi hastasıyım 27 haftalık hamileyim tarama testlerim temiz çıktı ama bebeğimi kucağıma almadan bir ohh diyemiyeceğim okadar endişeli ve korku doluyumki ancak bir epilepsi hastası bu korkularımı anlayabilir :( ya bebeğime kullandığım ilaçlar zarar vermişse zeka geriliği yada benzeri bi sorun çıkarsa Allahım hep dua ediyorum
lamictal 100 kullanıyordum sabah akşam toplamda 200 mg
ama nöbetlerim hamileleikte arttı doktor ne yazıkki 150 150 toplamda 300 mg çıkardı
şu an içtiğim ilaçlar bebeğede doğal olarak geçiyor
acaba doğumdan sonra bebekte de alışkanlık yapıyormu bu ilaç sütüm ile ne oranda geçer bebeğe bu doz
doğum yapan arkadaşlar doğuumdan sonra dozunu arttırdımı doktorunuz

bende neredeyse 3 yıl olacak epilepsi hastasıyım 27 haftalık hamileyim tarama testlerim temiz çıktı ama bebeğimi kucağıma almadan bir ohh diyemiyeceğim okadar endişeli ve korku doluyumki ancak bir epilepsi hastası bu korkularımı anlayabilir :KK43: ya bebeğime kullandığım ilaçlar zarar vermişse zeka geriliği yada benzeri bi sorun çıkarsa Allahım hep dua ediyorum
lamictal 100 kullanıyordum sabah akşam toplamda 200 mg
ama nöbetlerim hamileleikte arttı doktor ne yazıkki 150 150 toplamda 300 mg çıkardı
şu an içtiğim ilaçlar bebeğede doğal olarak geçiyor
acaba doğumdan sonra bebekte de alışkanlık yapıyormu bu ilaç sütüm ile ne oranda geçer bebeğe bu doz
doğum yapan arkadaşlar doğuumdan sonra dozunu arttırdımı doktorunuz
26gun önce Doğum yaptım canım hamılelıgınde lamictal 100mg kullandım günde son ayda 200mg çıkardı doktorum ve genel anesteziyle sezeryana izin verdi nöroloji doktorum hıc krizim olmadı hamilelik boyunca sezeryandan çıktıktan sonra ertesi gün 2kriz geçirdim anestezi doktorun hatasından kendıme geldigimde ilaç vermemişler nörolojı doktorumda uyarmamıstı rivotril içmem gerekiyormuş ama içirmediler doktorunla iyi konus canım korkma bebeım çok sağlıklı sadece sütüm gelmiyor mama verıyorum arada emiyor sütüm az olduğu için sonra mama içiyor

Lamictal hamılelikde kullanılan bebeğe zarar vermeyen tek ilaçmış sakın böyle seyler düşünme psikolojini bozma bırazda nöbet gecırmene bunlar sebeb oluyor stres yapma olacak olduktan sonda ılerdede olur Allah büyüktür

26gun önce Doğum yaptım canım hamılelıgınde lamictal 100mg kullandım günde son ayda 200mg çıkardı doktorum ve genel anesteziyle sezeryana izin verdi nöroloji doktorum hıc krizim olmadı hamilelik boyunca sezeryandan çıktıktan sonra ertesi gün 2kriz geçirdim anestezi doktorun hatasından kendıme geldigimde ilaç vermemişler nörolojı doktorumda uyarmamıstı rivotril içmem gerekiyormuş ama içirmediler doktorunla iyi konus canım korkma bebeım çok sağlıklı sadece sütüm gelmiyor mama verıyorum arada emiyor sütüm az olduğu için sonra mama içiyor

darısı inşallah benim başıma
benim nöroloji doktorum doğumu normalde olabilrsin dedi başka bir nöroloji doktoruda sezeryan olmalısın dedi farklı yorumlar getirdiler
normalden yana gönlüm ama o gün neler gösterir bilmiyorum tabi

darısı inşallah benim başıma
benim nöroloji doktorum doğumu normalde olabilrsin dedi başka bir nöroloji doktoruda sezeryan olmalısın dedi farklı yorumlar getirdiler
normalden yana gönlüm ama o gün neler gösterir bilmiyorum tabi
Bende normal ostıyordm ama dr kesinlikle izin vermedi o sancıyla kriz geçirebilirsin ve bebeğe bısey olur dedi genel anestezıyle sezeryanı düşün bence riske atma derim gerçekten o sancılar çok ağır ben dayanamadım çok korktum Doğum dr da izin vermedi zaten normal Doğuma

Merhaba kızlar, 1 ay önce doğum yaptım. Yaklaşık 3 yıldır lamictal 100mg alıyordum ve 3 yıldır kriz gecirmemiştim. önceden depakin 500 kullanıyordum. Doktor bebege zararsız olduğu için lamictale başlatmıştı. Hamilelikte yorulmamaya pozitif olmaya calıştım bir sıkıntı yaşamadım, son zamanlarda 150 mg çıkardı doktor ama ben 100mg devam ettim. :) hamileliğin son haftasında tansiyonum biraz çıktı, bir tehlike yasanmasın diye suni sancıyla doğumu başlattılar. 7 saat dayandım bu suni sancılara (normal sancıdan katkat agırmış) daha fazla dayanamam dedim, hem de uykusuz kalmayayım uyuyup dinleneyim istedim. Bunun için epidural taktırdım. İlaclarımı tüm hemsirelere hatırlattım. Kuvvetli Beyaz Işık rahatsız ettiği için doğumda dahil odamda loş ışık istedim, uykumu bölmeyin dedim. Krize neden olabilecek şeylere engel oldum yani:) Sabah kalktığımda kısa sürede normal doğumla bebişimi saglıkla kucagıma aldım. Şükürler olsun. doktorunu dinle ama önce kendini dinle, kendine güven korkulacak birşey yok. Benim doktorum bana bırakmıştı, normal doğurdum. Bize ve Bebeklerimize Allah saglık sıhhat versin.

Slm arkadaslar benim oglum su an 4 yasinda ve lamictalle hamile kaldim en basta yazdigim gibi ve lamictalle emzirdim ve Rabbime sukur cok akilli simdi. Bidaha hamileyim ama bu defa lan pihtilasma si yuzunden igne kullaniyorum bebekte ense kalinligi cikti 2.3 vede ikili test yuksek cikti. Buraya sizden dua istemeye geldim vede lamictalle iligili sorularinizi almaya geldim tekrar

merhaba arkadaşlar ben epilepsi hastasıyım şu kadir gecesinde dua ediyorum inş atlatacağım. neyse konuma geleyim, hamile kalmak istiyorum ve daha önce de bebeğim karnımda öldü2 aylıkken. şimdi hap ile hamile kalmaya çok korkuyorum. lamictal kullanıp hamile kaldıktan sonra bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getiren var mı?
Arkadaşlar bende tüp bebek tedavisi gördüm.bu ayın 5 de transeferim olacaktıki diş ağrısı hortladı.senelerdir aynı yerden ağrı çekiyorum zaten.dişlerde bişey bulunamadı.kanal tedavisi oldum yine geçmedi.rastgele dişimi çektirdim yine geçmedi.böyle bir sorunla karşılaşan oldumu.çaresizim.

Back
X