Lanet olasıca bitler :(

Ayyy ismi bile hala korkulu kabusumdur.gecen sene turkiyeye geldiğimde ben ve iki kizim bitlendik hatta öyle bitlenmisizki farkettiğimde bitler kocaman kocaman siyah siyah sacda görünüyorlardı.birde ben hamileydim ilacta kullanamadim kizlarinda kafasindan dediğin gibi bir turlu temizleyemedim. kaç sise bit ilaci bitirdim hatirlamiyorum. sana tavsiyem sürekli tarayip ayiklaman bir bit taragi edin,bir kase gibi bir şeyin içine suyla bit ilaci dok,suyla karistir taragi batirip islak islak tarayip temizle,sac duzlestiricin varmi?sac duzlestiricin varsa eğer saclarinida düzelt,ne alaka diyeceksin yuksek isi biti ve sirkeyi öldürür en etkili yol duzlestici benden söylemesi.bu arada kizinin yorgan yastik çarşaf hatta kullandigin havlu bunlarda bile bitler gezinir ve yuva yaparmis sik sik yika kurutma makinan varsa yikamasan bile at isisiyla olsunler dediğim gibi sürekli bir şekilde hergun tara tarif ettiğim yöntemle,özellikle kulak arkasi ensesinde çok yuva yapmislardir bu bölgelere dikkat et.belliki biti bir yerden kapiyor dikkat et özellikle çok görüştüğüm biri varsa oynadigi çocuk falan bu şekilde de birimlerinden bulasmis olabilir kendine de dikkat et derim hatta arada sende su ilaçlardan kullan derim Allah yardimcin olsun...

Saclatini Kesmeyin lütfen baska türlü halletmeye çalışın benimde ssaçımı kazimislardi küçükken ne büyük bir travma olmuştu benim için hiç unutamuyorum

Aktardan ilaç aldığınızı yazmışsınız. Bence pek güvenli olmayabilir. Eczaneden almayı deneyin derim.Daha önce ben kullandım etkisini hemen gördüm.İsmi Antibit ti sanırım.
Sinek ilacı yazanlar falan olmuş :KK57: şok oldum. Sakın böyle bir şey yapmayın. Bu ilaçların evin içinde teneffüs edilmesi bile çok sakıncalıyken çocuğun kafasına sıkmak nedir.Hiç bir kimyasal kullanmayın rica ediyorum:KK20:. Annemlerin köyünde bir kadın bitlenen çocuğun başına tarım ilacı sürüp yatırmış. Çocuğu sabah mosmor şekilde ölmüş bulmuş.:110:

Kız çocuğu bu nasıl sıfıra vurdurayim. Erkek çocuğu olsa hadi neyse bi nebze ama.. kiyamiyorum ki saçlarına

Ya 30 aylık bebek bu vurdur sıfıra. Yoksa sen kendi saçlarını vurduracaksin yakinda.

Bu arada bit bitli birilerinden geçer. Yuvaya gidiyorsa orada var. Yok bir oyun arkadaşı varsa ondan geçiyordur. Çocuğu takibe alın kimde varsa bit onunla gorusturmeyin.

2 bucuk yasinda kizin saclari kazitilmaz.Yapmayin Allahaskina.

Benim de kucukken xok olurdu.Gazyagi surerdi annem bekletir sonra teker teker ayiklardi belki 2 saat...Ama ozaman 4 5 yasindaydim.Biliyorum nasil bir duygu.

gaz yağını alın şu tahta sık dokulu taraklar var onu gaz yağına batırarak tarayın
saçlarını en sonunda toptan sıfıra verin kızınızın saçını
evdeki her şeyi yıkayın hatta yastık yüzlerini falan kaynatarak yıkayın ve eşinizle kendinizi de iyice kontrolden geçirin

Saçlarını kazıt diyen arkadaşlar ne kadar rahat söylüyorsunuz.
O çocuğun yaşayacağı travmayı düşünebiliyor musunuz?
Lütfen kazıtmayın ve gaz yağı tavsiye ediyorum.
Bu lanet olasıca bitten bende çok çektim, liseye gidene kadar düzenli olarak her sene bitlenirdim.
Artık okul ortamından mı, sokaklarda oynamaktan mı bilmiyorum.
Velhasıl her seferinde de tek kurtarıcım gaz yağı oldu.
Ne ilaçlar, ne şampuanlar, bir de saçlarım belimde babam saçlarıma hayran ve aşırı titiz.
Bitlendiğimi öğrense eve gelmez, yani saçlarımı kesmem imkansızdı, birde babama belli etmeden en kısa sürede çözüm sadece gazyağı ile oluyordu.

Yapılışı:
Gaz yağını çok emici olamayan bir bez parçasına az az dökerek saça yediriyorsun, özellikle saç diplerine.
Başta hiç kuru yer kalmayacak, ense kökü ve kulak arkası çok önemli.
Sık ince dişli bir tarakla bolca tarıyorsunuz, sonra saçı toplayıp streçliyorsunuz ( o zamanlar streç pek yoktu annem poşet geçirirdi başıma)
Sonra bir tülbentle kapatıp bekletiyorsunuz, (ben gece öyle yatıyordum, ama sizin kızınız çok küçük bence 1-2 saat beklemeniz yeterlidir.
Sonra uzun uzun tarayıp ölen bitleri temizliyorsunuz, uzun uzun sıcak suyla yıkıyorsunuz mümkünse yıkarken başını öne eğin, yağlı su vücuduna gelmesin.
Yağ olduğu için 3-4 kez şampuanlamak gerekecektir.
Ertesi gün, bit şampuanı ile yıkayın, sonraki gün yine gaz yağı işlemini yapın.
3-4 gün bu işlemi yaparsanız kurtulursunuz diye umuyorum.

2 bucuk yasinda kizin saclari kazitilmaz.Yapmayin Allahaskina.

Benim de kucukken xok olurdu.Gazyagi surerdi annem bekletir sonra teker teker ayiklardi belki 2 saat...Ama ozaman 4 5 yasindaydim.Biliyorum nasil bir duygu.
Neden kazıtılmaz? Bu iddianızın bilimsel dayanağı nereniz acaba?

Yatağı yorganıda kaynat kıyafetlerini falan.saçlar tamamda sonra ordan yine gecer

Yazan oldumu bilmiyorum ama benim bir arkadaşın kızının da bayagi uzun saçı 4 yaşındaydı o da ne yaptıysa temizleyemedi.ve boyatti.tek seferde kurtuldu bence mantıklı sonuçta o bit ilaçlarda aynı kimyasali içeriyor sürekli ilaclsmakta kötü

Ya 30 aylık bebek bu vurdur sıfıra. Yoksa sen kendi saçlarını vurduracaksin yakinda.

Bu arada bit bitli birilerinden geçer. Yuvaya gidiyorsa orada var. Yok bir oyun arkadaşı varsa ondan geçiyordur. Çocuğu takibe alın kimde varsa bit onunla gorusturmeyin.
Kötü anne oluyorum ama bugün kızıma teklif sundum. Anne nolur kesme saçımı diyor. Gerekirse günlerce sadece bit ayliklarim ama kızıma bunu yapamam.
Ayrıca 30 aylık çocuklar bebek olmuyor. Benim kızım alışveriş yaparken kendi kıyafetlerini kendi seciyor. Evden çıkarken takacagi tokasina alacağı çantasına karar veriyor. Ben bu çocuğun saçını nasıl kazıtayım allah aşkına.. Küçük de olsa o da süslenmenin dış görünüşün farkında..

Neden kazıtılmaz? Bu iddianızın bilimsel dayanağı nereniz acaba?
Özelden bir arkadas yazdi.küçükken bitlendigini için annesi saçını kazitmis ve yaşadığı travmayi anlattı. Günlerce hatta haftalarca bütün gün bit ayiklamam gerekse bile anne nolur saçımı kesme diyen kızımın saçını kesmeyecegim hatta kisaltmayacagim bile.

Yazan oldumu bilmiyorum ama benim bir arkadaşın kızının da bayagi uzun saçı 4 yaşındaydı o da ne yaptıysa temizleyemedi.ve boyatti.tek seferde kurtuldu bence mantıklı sonuçta o bit ilaçlarda aynı kimyasali içeriyor sürekli ilaclsmakta kötü
Paranit diye bi sprey varmış. %100 kesin çözüm diyor. Birçok arkadaşım tavsiye etti bugün. Yarın alıp deneyecegim. O da gecmezse bi arkadas traş köpüğü ile bi öneride bulundu. O da olmazsa 3. Sıraya saç boyasını yazdım.

kızın saçlarını kazıt. neden diye sorarlarsa daha gür çıksın diye dersin. elbiseleri, odaları, çarşafları herşeyi elden geçir. kızının kafasını kanını emen bitler mi önemli yoksa saçının kesilmesi mi?

Asla asla asla saçını kazıtmayın.
O kadar uzun uzadıya yazdım, kesin çözüm gaz yağı.
Ve tabi sadece çocuğu arındırmak yetmiyor yatak yorgan yastık, kıyafetler v.s. hepsi arındırılacak,
gerekirse değiştirin.

Gaz yağı hiç bir ise yaramaz. Biz küçükken sürekli gaz yağı kullanırım. Ne zaman bit şampuanları çıktı o zaman kurtulduk. Ama sanırım okuldan kapiyorduk. Okuldaki herkes bitliydi. Sanirim bir tek biz haz yağı kullanıyordu. Millet halinden memnundu.

kızın saçlarını kazıt. neden diye sorarlarsa daha gür çıksın diye dersin. elbiseleri, odaları, çarşafları herşeyi elden geçir. kızının kafasını kanını emen bitler mi önemli yoksa saçının kesilmesi mi?
Kızımın psikolojisi önemli. Saçlarını kesmemi kesinlikle istemiyor.

Asla asla asla saçını kazıtmayın.
O kadar uzun uzadıya yazdım, kesin çözüm gaz yağı.
Ve tabi sadece çocuğu arındırmak yetmiyor yatak yorgan yastık, kıyafetler v.s. hepsi arındırılacak,
gerekirse değiştirin.
Teşekkür ederim gaz yağını da listeme ekledim.

Back
X