Lanet olsun toplu taşıma araçlarına

valla ben anladim ogrendim ki artik herkese yer verilmezmiş kusura bakmasinlar bunun icin birde yazi okumustum cok hosuma gitmisti bekara ev vermem diyen amcalar teyzeler otobuslerde ayni bekarlarin kendilerine yer vermesini bekliyorlar diye
Hay ağzına sağlık,
Ona ev vermem,bundan adam olmaz ...
Gençler çok şöyle böyle,
İş otobüse gelince saygı ,he başka?
Gençleri kendilerinden soğutuyorlar bir sürü saçma gelenek,görenek,adab vs kisvesi altında sonra da saygı bekliyorlar.
Ben yer veriyorum cidden ihtiyar olanlara,hasta olanlara,yoksa sadece yaşı büyük diye düğünlerde hunharca göbek atan amcalara teyzelere vermiyorum.

Valla hamile ve engelli harici yer vermiyorum genelde , günlerden geldiği her hallerinden belli olan teyzelere ,gözümün içine bakmalarına rağmen vermiyorum
Herkes işten geliyor herkes yorgun ,öğrenci çocuklarada kızarlar simdiki gençler saygısız yer vermiyo derler ama onlarda insan ve yorgunlar
Konu sahibi seninde vertigon varmış kimseye yer vermek zorunda hissetme kendini

Hay ağzına sağlık,
Ona ev vermem,bundan adam olmaz ...
Gençler çok şöyle böyle,
İş otobüse gelince saygı ,he başka?
Gençleri kendilerinden soğutuyorlar bir sürü saçma gelenek,görenek,adab vs kisvesi altında sonra da saygı bekliyorlar.
Ben yer veriyorum cidden ihtiyar olanlara,hasta olanlara,yoksa sadece yaşı büyük diye düğünlerde hunharca göbek atan amcalara teyzelere vermiyorum.
bende oyle yapiyorum
gitmiş gune disinin arasinda yedigi kisirin maydonozu duruyo daha ama hali yok ayakta durmaya onlara yer verecegime 40 yasinda temizlik yapmaktan caninin ciktigi her halinden belli olan ablalara veriyorum ben

Gayet sağlıklı olduğu halde umursamayıp yer vermeyen çok var evet ama herkesi de öylece yargılayamazsınız, her rahatsızlık dışarıdan belli olmuyor.

Mesela ben normalde yer veririm ama şimdi hamileyim ve henüz yeni olduğu için karnım büyümedi dışardan bakınca belli olmuyor.
Geçenlerde o kadar kötü oldum ki hastaneye gidip serum yiyeceğim dedim artık.
Mide bulantım bi yandan, karnım aç bi yandan, dizlerim titriyor hal kalmamış bacaklarımda, resmen biri damarlarımdan tüm enerjimi çekip almış.
Oturdum ve kimseye yer vermedim. Napsaydim

Mesela hamile kadınlara kesinlikle yer verilmeli. Ortopedik yetersizliği olan veya özel gereksinimli bireylere kesinlikle verilmeli. Yaşlılara da verilmeli..
Ama işte kimin ne koşullarda o toplu taşıma araçlarına bindiğini bilemeyiz.
Yaşlıdır günden geliyodur.
Öğrencidir okulun stresiyle geliyordur..

İşten yorgun çıkmıştık. Öğretmenim. Okul öncesi 8 saat. Yani oturdugum 1 saat ya vardır ya yoktur.
Arkadaşımla çıktık metrobüse oturduk. 2 teyze geldi süslü püslü. Başımızda dikildiler. Bize deseler ki kalkar mısınız oturmak istiyoruz. Kalkarız.. Kadın öyle başımızda dikildi ki telefonumdan yarının planına bakıyorum gözleri telefonumda. Böyle "ayakta yol çekilmez" gibi imalı yorumları var.
Bende kayış şöyle koptu. Metrobüste bizim arkamızda bir çok koltuk bosaldı. Ama teyzeler o kadar taktılar ki bizim oturdugumuz yere arkada boş yer var. Teyze kendi arkadaşına diyo ki (benim ayak ucumu göstererek) (şuraya geç otur.) Yahu bu kadar mı mobbing meraklısı bazı insanlar. Amaçları beni utandırıp kaldırmak. Arkada boş koltuklar vardı el insaf ya. Her neyse durağa geldik inicez. Ben daha koltuktan kalkarken kadın resmen oturdu çiğneyerek oturdu ya. Yorgun argın dönüyoruz eve zaten yol tutar beni günde 5 6 naneli şeker emerek dayanıyorum yollara...
Bizim teyzelerimizin bazılarında malesef şöyle bir huy var. Yer mi istiyo söylemiyo. Göndermeler yapıyo. Sözlü taciz yapıyo. Bakışlarıyla taciz yapıyor. Taktı mı takıyo. Baska yerde yer boşalsa oraya gitmiyo bekliyo tepede gerçekten çok sinirleniyorum..

Her 50 yaş üstüne yer vermek zorunda hissetme.
Herkes yorgun, herkes eve gitmeye çalışıyor.

Kızım 5 yaşında yer vermek istediklerinde ayakta durmak istediğini söylüyor. Çünkü ayakta durmak oturmaktan daha keyifli. Ve şimdiden buna alışması iyi bı sey. Ben de onu bu şekilde yönlendiriyorum.

O yaşlı teyzeler süslenip işe gidiş ve cikis saatlerinde gezmeye gitmek zorunda mı?? Gezmeye gelince maksimum motivasyon, ama otobüse girince oturmak için insanın gözünün icine bakıyorlar. Resmen baskı kuruyorlar ve hatta taciz ediyorlar. Basaramayinca da ters ters bakmalar, cik cik etmeler, bugünkü gençler şöyle böyle diye soylenmeler... Gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm mahcup teyzelerin elinden öperim, başımda taşırim ama keyfi çıkmayı adet haline getirip indirimli hatta ücretsiz kartlarla fırt fırt gezen teyzeler de taşısin kendini bı zahmet.
Bence de bir gün ta tuzladan avcilara güne gidip akşam tam 6 da metrobuse binen sonra da car car söyleneni gördüm
Çıktığı yerde iki saat önce ciksa bu olmayacak ayrica gereksiz yere hava almak için çıkan cok fazla

Hayır bide sen teyzesin seni taciz etmezler ama genç insanları ediyolar 60 yaşındaki adam da ediyo 30 yaşındaki adam da ediyo yani az anlayışlı olsalar nolur ya git ötede dur teyzem ya .

adam sabahtan akşama kadar çalışsın, perti çıksın, o halde bir de ayakta kalmayayım diye 25 dk boş otobüs beklesin, sonra da günden dönen, kısır yemekten davul olmuş teyzeye yer versin, oldu canım :)

Aslında keşke bedava kart kullananlara saat sınırlaması getirilse, çalışanlar ve öğrencilerin gidiş-dönüş saati haricin de, ücretsiz kullansalar.
1 durak için bile doluşup, sıkış tepiş binip iniyor amcalar, teyzeler. Yaşlılara hürmet elbette önemli ama öğrenci ve çalışana da yazıktır, günahtır.
Büyük şehirlerin trafiği zaten berbat, üstüne toplu taşımaları sadece bedava olduğu için kullanmak, o yorulan ama yaşlı diye yerini vermek zorunda olan insanın da hakkına girmek demek.
Hastaneden dönen ya da zorunlu olarak kullanan yaşlılara değil bu lafım, gezmek elbette onların da hakkı ama en azından okul ve iş gidiş-dönüş saatleri içerisin de çıkmasınlar yeter.

Ben de sevmiyorummm. Hatta bugün otobüsle eve geliyordum tam iş çıkışı olduğundan insanlar üst üste, aç, yorgun, bitkin bir gram hava alınacak yer yok. Teyzeler popolarıyla kalabalığı yarıp yer isteyen gözlerle bir çok kişiyi kaldırdılar veeee bir durak tam olarak bir durak sonra indiler neden???? çünkü bedava. Nefret ediyorum bi de o kadar mutlular ki 65 yaş üstüyüz ya hahahaha diyip gülüyorlar. Biri de ben bakkala bile otobüsle gidiyorum dedi. Ya cidden sınanıyoruz

Ya varya şu otıbüslerde sinir oluyorum gercekten yaşlı kadınlar ayakta dururken ben oturamıyorum kendimi saygısızmıış gibi hissediyorum ama koca koca adamlar oturabiliyo yada küçücük cocuklarını oturtup o insanlara yer vermeyi akıl edemiyolar 25 yaşındayım ama vertigo gibi bi hastalığım var başım dönerken bile kalkıp insanlara yer veriyorum..

gerçekten nefret ediyorum şu istanbuldan kalabalığından gitmek istiyorum bu şehirden .. ay cok sinirlendim buraya içimi döküyim istedim .

Kusura bakmayın ama sabahın 7 inde kalkıp işe gidip akşam koştura koştura evime gitmek için kırk takla atarken ta durağa kadar sırf oturarak gitmek için yürüyorum. Yaşlı olabilir ama makyajını yapmıs süslenmiş püslenmiş üstüne market alışverişinide yapmış gününden gelen teyzeye ben yer vermem.
Çıkmasın arkadaş bilmem nerden markete, birde ben ayakta duramıyorum diyip kaldıranlar var gezme o zaman gezerken yürüyosun duraktan binsin o zaman.
Kimse kusura bakmasın şimdi büyük ihtimalle beni topla tutanlar olur zaten zor durumda olana yer veriyoruz her 50 yaş üstüne yer vermeye gerek yok bizde insanız yaşımız genç ama

Ya varya şu otıbüslerde sinir oluyorum gercekten yaşlı kadınlar ayakta dururken ben oturamıyorum kendimi saygısızmıış gibi hissediyorum ama koca koca adamlar oturabiliyo yada küçücük cocuklarını oturtup o insanlara yer vermeyi akıl edemiyolar 25 yaşındayım ama vertigo gibi bi hastalığım var başım dönerken bile kalkıp insanlara yer veriyorum..

gerçekten nefret ediyorum şu istanbuldan kalabalığından gitmek istiyorum bu şehirden .. ay cok sinirlendim buraya içimi döküyim istedim .

Yapacak bişey yok. Buna da şükür ne diyelim. Ben kısaca kötüysem yer vermiyorum iyi hissediyorsam veriyorum yorgunluk durumuma göre.

Hamile,engelli ve çok yaslilar disinda orta yas grubuna yer vermiyorum

Bende yorgun işten çıkmış bezmuş oluyorum kimse kusura bakmasın

Back
X