Lanet olsun.

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.043
138
Gecenin zifiri karanligindan nefret ediyorum. Yarama tuz oluyor adeta.

Olene kadar aci icinde kivranacagimi dusunuyorum. Hayat burnumdan fitil fitil getiriyor her seyi. Cok guclu gorunuyorum ama icim curuk agac govdesi gibi.

Bu agladigim kacinci gece?

Yatalak olan anneanneme aylarca ailece bebekler gibi bakan bizken simdi en kotu durumda olan biziz. Hani duasini alirdik? Hani ilahi adalet vardi? Palavra hepsi.

Icimde en ufak yasama sevinci yokken can cekistire cekistire yasatan hayata lanet olsun.

Olene kadar aci icinde kivranacagimi dusunuyorum. Hayat burnumdan fitil fitil getiriyor her seyi. Cok guclu gorunuyorum ama icim curuk agac govdesi gibi.

Yatalak olan anneanneme aylarca ailece bebekler gibi bakan bizken simdi en kotu durumda olan biziz. Hani duasini alirdik? Hani ilahi adalet vardi? Palavra hepsi.

Icimde en ufak yasama sevinci yokken can cekistire cekistire yasatan hayata lanet olsun.
En güzeli her gecenin bir sabahi vardir. Konu sahibi bu kadar karamsar olma. Dualar yerini bulur ama bu dunyada ama ahirette. Bugun yarin bir gün duani yasarken bulursun kendini haberin olmaz. Ama bu tabi birazda senin elinde. Bak pencereni genislet musluman devletler dua eder calismaz uretmez sadece dua ile olsaydi bu devletler en önde götürürlerdi standartlari. Sonra peygamber efendimizde cok acılar çekmiş... Dini boyutundan siyrilirsak sen kendin icin ne yapiyorsun mutlulugun icin ne kadar cabaliyorsun. Tüm uzuvlarin yerinde mi sagliginda var mi gerisi halledilir. Umutsuzluga kapilip psikolojini bozma. Inan cogu insanin hayati cok cok zor. Hayatta bizden cok iyi durumda olanlarda var yerin dibinde olanlarda. O yuzden her zaman ortalardayız. Allah beterinden korusun ve seninde yardimcin olsun insallah. Mutlu kal.

Kimsenin duasini almak zorunda degiliz. Edilen duanin kabul olacağı kesin de değil. Siz elden ayaktan düşmüş birine iyilik etmissiniz. Bunu karsilik bekleyerek yaptıysaniz karşılığını almadığınız icin üzülmüşsünüz. Iyilik yap denize at balik bilmezse Hâlik bilir demisler.

İsyana düşmek yaptıklarınızın bir anlamını bırakmıyor maalesef.Dua almasaniz dahi Allah rızası için yapmış olmanız kâfi. Yaptığımız her hayrin karşılığını anında bekleyemeyiz. Belki çok büyük bir mükâfattir ki bu dünyada verilmiyor.
İsyan etmek yapılanı çöpe atmaktır.
Hepimizin ayrı imtihanı var ,kimse hayatım 4'4 Luk diyemez.

Sorun ne? 😕

Anneniz rahatsızdı galiba. O hissi biliyorum bırak keyifle tek lokma yemeği, insana aldığı nefes bile batıyor. Ne denir bilmiyorum bunun bi tesellisi yok aslında. İlahi adalete ben inanıyorum ama görmek istediğimiz zamanda değil yaratıcının takdirine bağlı olarak görebiliyoruz. Kara gün kararıp kalmaz inanın geçer diyemem ama alışılıyor bi şekilde. Umarım en kısa sürede o ışığı hissedersiniz.

çok güçlü görünmeyi bırakın bir kere... olduğunuz gibi görünün. marifet güçlü görünmek değil, olduğumuz gibi görünmektir.

çocukken düşünce şöyle derdik ya; acımadı ki... acımadı ki... işte bu yanlış! acıyorsa acıyor diyeceğiz.

ilahi adalete gelince... sabredenler için vardır o. kışın soğuğuna, baharın da fırtınasına sabredenler, yaza da kavuşur evelallah...

"Hani ilahi adalet vardı!" Bu cümle gizli bir şirktir, riyadir dikkat edin. Her şey bir hikmetle olur. Belki rahata çıkmadan önce bir imtihanla daha kalbiniz deneniyor samimi misiniz diye? Son dakikada kalbinizi kaydirmayin. Üstelik her ödül dünyada verilmez belki dunyaliktan çok daha güzeli hazirlaniyordur sizin için. Şafak gecenin en karanlık anından sonra doğar unutmayın

"Hani ilahi adalet vardı!" Bu cümle gizli bir şirktir, riyadir dikkat edin. Her şey bir hikmetle olur. Belki rahata çıkmadan önce bir imtihanla daha kalbiniz deneniyor samimi misiniz diye? Son dakikada kalbinizi kaydirmayin. Üstelik her ödül dünyada verilmez belki dunyaliktan çok daha güzeli hazirlaniyordur sizin için. Şafak gecenin en karanlık anından sonra doğar unutmayın
Riya gösteriş demek ne alaka 😅 öğrendiğim dini gözüken kelimelerin hepsini kullanayım da bilgili görüneyim diye mı düşündünüz 🤪🤪 ama anlamı itibarıyla şahane şeyler söylemişsiniz maşallah

Riya gösteriş demek ne alaka 😅 öğrendiğim dini gözüken kelimelerin hepsini kullanayım da bilgili görüneyim diye mı düşündünüz 🤪🤪 ama anlamı itibarıyla şahane şeyler söylemişsiniz maşallah

Siz yanlış biliyor olmayasınız. Arkadaş doğru kullanmış kelimeyi.

Lütfen isyana düşmeyin tövbe edin saglikliysaniz her sorun çözülür Allah in izniyle,dua edilir her duanın vakti vardır ne zaman kabul olur belli olmaz insanoglu herşeyle sınav olur lütfen kendinize gelin,
Benim annem kendi yatalak annesine 5sene bakti ve 6tane daha babamin ve kendi ailesinden yaşlılara ölene kadar hep babam ve annem baktı,şuan annem babamda zor durumda kendileri yaslandilar millete bakarken ama hiç isyan etmediler vardır bir sebep Allah kolaylık versin deyip hala cirpiniyorlar,
Duanizda samimi olun Allah a siginin Rabbim feraha ulastirsin darda olanları 🤲

Şu kısımda dalga mı gectiniz anlamadım ama şöyle söyleyeyim:
Riya: ikiyüzlülük (Arapça) (TDK Güncel Sözlük)
Master yapmış bir Uzman Türkçe Öğretmeniyim :KK66:

Şu kısımda dalga mı gectiniz anlamadım ama şöyle söyleyeyim:
Riya: ikiyüzlülük (Arapça) (TDK Güncel Sözlük)
Master yapmış bir Uzman Türkçe Öğretmeniyim :KK66:
Yok yok gerçekten çok güzel yazmışsınız. Kelime olarak bayanın söylediğinin gösterişlr ikiyüzlülükle alakalı bulmadığım için öyle söyledim de çok çirkin bi uslüp kullanmışım afedersiniz 🙊 sinirli bi anımdı ağzımdan çıkanı gözüm görmemiş

Bu kadar isyan neden
Konularına hep denk geliyorum ama özü nedir bilmiyorum
Neden bu kadar umutsuz olmayı tercih ediyorsun

Yok yok gerçekten çok güzel yazmışsınız. Kelime olarak bayanın söylediğinin gösterişlr ikiyüzlülükle alakalı bulmadığım için öyle söyledim de çok çirkin bi uslüp kullanmışım afedersiniz 🙊 sinirli bi anımdı ağzımdan çıkanı gözüm görmemiş
Önemli değil, benim için sorun olacak bir şey değil bu. Yalnız samimiyetle söylüyorum, öfkenizi kontrol edin ki insanların kalbinin kırılmasına sebep olmayasınız.

Isyan ettin ve rabbini kirdin bu dunya gelip gecici mukafatini diger tarafta versin rabbim

Buruklugum var icimde cunku.

Madem basladin anlat sen de rahatla cnm ne oldu neden bu kadar karamsarsin?
Belki birimizin söyleyeceği bir yorum bile hayata bakışını değiştirir ama seni anlayabilmemiz için olayi tam anlatmalisin ki ona göre burda iyi fikir sahipleri sana umut ışığı olsun

Back
X