Lanetimle mi Geldim Ne?

canım benim yaaane laneti...annen şimdi cennette.nur içinde yatsın.
yaşadıkların hiç kolay şeyler değil.Allah çektiğin sıkıntıların mükafatını hem bu dünyada en kısa zamanda sana versin,hem de ahirette karşılıksız bırakmasın.
sen çok akıllı,olgun bi genç kızsın.umudunu sakın yitirme.geçmişte bunca sorunla nasıl başettiysen bundan sonraki hayatında da Allah'ın izniyle herşeyin üstesinden gelirsin.

canım kardeşim dualarım seninle.inşallah bundan böyle sana geçmişteki sıkıntılarını unutturacak muhteşem bir hayatın olur.Rab'bim seni hep iyi insanlarla karşılaştırsın,bahtın güzel,yolun açık olsun...

canım rabbim hep yanındadır senın dua et şükret...
senın annen senı canından kopartırken cennet olmuş
birde annesi yanında ve hayatta olup da annesizmiş gibi
büyüyenlerimiz de var

Annem Cennette! tek avuntum bu zaten az cok bi kaç konuyu okuyunca sükretmem gerektiginide anldım gibi ama bu ara böyle gidecek sanırım çünkü çevremde gördügüm anne kız tabloları gerçekten beni büyük bir umutsuzluga sürüklüyor nedenini bilmedigim ama içten içe kavuran bir umutsuzluk!
neyse birde kitap oku demişisniz ya ne tür kitaplar ben suana kadar bir çok kitabı bitirdim 100 temel eser olsun hocaların tavsiyesi olsun ama hep böyle hikaye üzerine genelde roman üzerine bunlar bana kattı birşeyler ama istedigim soruların çogu yanıtsız kaldı

canım annene Allah rahmet eylesin.. sana da çok geçmiş olsun .. yazdıklarını okurken çok duygulandım, annenin ölümünden, senin anne özlemine, babanın sana çok değer vermesinden, kardeşlerinin seni hep mutlu etmeye çalışmasına gerçekten çok duygulandım.. ailenin kıymetini bil. bi de anneler gününde annenize çiçekleri verin diyen hocana da nasıl bi mantıkla bunu yaptırdığını çok merak ettim. hiç mi düşünmüyolar bu çocukların annesi babası var mı yok mu? bu çocuğu psikolojik olarak etkiler mi tcıh tcıh.. neyse geçmişte kalmış artık..
..ve kitap önerisi sormuşsun, ilgi alanına giren bi çok felsefi kitap okuyabilirsin.. yanlış anlamadıysam dünyadaki varoluşunu sorguluyosun. Sartre,Levinas,Kierkegaard gibi filozofları okuyabilirsin.. ve unutma ki sen bu dünyaya geldiysen mutlaka ki bu düzende dengeyi sağlayan nedenlerdensin..tıpkı diğer varolmuş ve şu anda var olan insanlar, hayvanlar ve bitkiler gibi..

Normalde roman okumayı seviyorsan direk baba filozofların varoluşu sorgulayan eserlerinden sıkılabilirsin, bence henüz okumadıysan Sofi'nin Dünyasını okuyabilirsin felsefeyle edebiyatı iç içe yediren güzel bir kitaptır. Senin yaşlarında bir kızın birgün posta kutusunda kimsin sen yazılı bir kart bulmasını ilerleyen günlerde de bu soruya ve aklınıı kurcalayan diğer sorulara gelen isimsiz mektupların yardımıyla cevaplar aramaya başlamasını anlatır.

Bir de felsefenin başlangıç ilkeleri var george politzer'in o biraz daha ağır ama keyifli bir kitap, konu sonlarında filan sorduğu ufak tefek sorularla insanı düşünmeye yönlendiriyor.

benim sana kitap tavsiyem;
-kendini arayan kadin
-aradigini bulan kadin
-aysel

hepsinin yazari HALIT ERTUGRUL , insan boslukta olunca kitaplar en buyuk dostun oluyor

ve herseye ragmen asil bunlar için çok çalis universiteyi kazan en iyi yerlere gel

hayatta sana mutluluklar diliyorum...

tatlım üzülme, öyle kendinide lanetlimiyim diye tanımlamalarda bulunma, sanırım çok fazla korku filmi izliyorsun... şaka bi yana...
neyse hani diyosunya babam sadece beni dizlerine yatırıp saçlarımı okşadı, oysaki düşünmelisin ne kadar şanslı olduğunu, çocuk esirgeme kurumlarında bu şansı elde edemeyen binlerce çocuk var ve bu cocukları değil anneleri hiç bir akrabaları yok, senin akrabaların ve annen dışında 1. dereceden bütün yakınların hayatta bence sadece bunu düşünsen bile ne demek istedigimi anlayacaksın....
ayrıca annenin vefatı senden değil, ömür insanların elinde olan birşey değilki, o saati ve zamanı allah zaten belirlemiş, yani senlik birşey yok tamammı...
astıma glince ..bu çok normal..yani hayatta her hastalık olabilir. doğumdan değilde sonradan kaynaklıda astım olan bir çok insan var, e ilaçlarını alacaksın, kendine bakacaksın.bende polenlere aşırı derece hassasım,ilk baharda ve sonbaharda artan rüzgarla çok kötü oluyorum bazen nefes bile alamıyorum gözlerimden yaşlar boşalıyor yani yapılacak bişey yok herkes farklı farklı şeyler yaşıyor,sendede astım var. bu kadar büyütme canım, allah dermansız dert vermesin yeterki..
17 yaşında ergenliğn vermiş oldugu karmaşayı yaşıyorsun, benim odönem çok zor geçti,annem ve babamda ayrı , o yüzden odönemim hep inişliçıkışlıydı,ama herşey geçiyor inan,yaş geçince duygularda duruluyor,zaman geçince anlayacaksın

Eğer lanetli olsaydın, o doğumda yaşananlara rağmen engelsiz doğmazdın. Dünyada bir çok astım hastası var ki büyük ölçüde uzun süreli tedavilerle bu hastalıkla başedilebiliniyor. Ayrıca ne güzel baban sağ, bir aile ortamında büyümüşsün. Bu şekilde düşünmeni yaşına bağlıyorum yanlış anlama Benim bile hiç sıkıntım olmadığı halde sein yaşlarında dünyanın bütün sorunları benimdi Şimdi artık olumsuzlukları değil, hayatının iyi yönlerini gör. Babana, ailene sık sık sarıl.

Başlığındaki yazı da neyin nesi?
Biz insanız.
Lanet kelimesini hayatının hiç bi alanında kullanma.
Güzel bi yaradılışın varken bu Allah'ın gücüne gitmesine sebep olur.

lanet değil bence kader..
ALLAH, herkesin kaderini önceden belirlemiştir..
anneciğinin ölümü ise;ecel bunları sorgulama canım
bende astım hastasıyım aynı zamanda normal hayattada nefes alma problemim vardı
çoğu zaman krize girdikten sonra ağladığımı bilirim ve benim oranlarım %98 şükret yani
beterinde beteri vardır derler..
sana şimdi burda söylediklerimiz nasihat gibi gelicek ama inan bi gün üniversiteyi kazandığında
arkana baktığında sırf annen için bile olsa başardım anne! demek inan seni çok mutlu edicek
bazılarınında anneleri vardır ama yanında değildir manen bide bunları düşün elindekilerle mutlu ol
seni seven bi ailen var. tabi annenin yerini hiç biri tutamaz ama rabbim istemiş öyle olmuş sorgulayamayız
ilerde burdaki ablalarını daha iyi anlıcaksın inan güzel bi okul kazandığında, iyi bi evlilik yapıp bebeğini kucağına aldığında anne olduğunda..
sadece sabret..umutlu günler senin olsun canım..

arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum.böyle dönemlerde Halit ERTUĞRUL'un kitapları müthiş rahatlıyor insanı.

Kıyamam yaa sana
Sakın kendini suçlama. Kader işte, ömür bitince bazı şeyler bahane oluyor naparsın...
Ne güzel başarılıymışsın da, akıllı bir kızsın. Bu çok büyük bir nimet. Umarım istediğin hedefine ulaşırısn. Allah seni bundan sonra hep mutlu etsin inşallah.

Lanet olmasın o zaman bir daha film evet film çok izliyorum belirtmedim galiba kitaplardada öyle hep lanetlimiyim ne?
Cok cok teşekkür ediyorum gerçekten rahatladım umutsuzluk yok üniverste olacak Allah'ın izniyle ilk yıl oldu oldu olmadı ikinci yıl ama olana kadar!
Kavradım gibi dediklerinizi "ELİMİZDEKİNİ DEGİŞTİREMİYORSAK BAKIŞ AÇIMIZI DEGİŞTİRELİM" evet bu.
Allah izin verirse bir sonraki mesajımdada üniversteyi kazandım olarak açıcam insaAllah
Güzel temennilerinize çok teşekkür ederim inanın çok mutlu oldum =)
Halit Ertugrul Emine Şenlikoglu onların kitaplarını okudum gerçekten güzel kitaplar ibretlik hikayeler de aradıgım öyle degil abla Sofienin Dünyasına bakıyım birde diger filozoflara=)=)

hee birde şu var çiçek aldım tam çiçek olmasada olsun Kaktüs en azından polensiz zararsız bir çiçek =)

Hayvan olarakta balık alırsın Chicklet balıkları aynı kedi köpek gibi duyguları var. Tavsiye ederim.

cogu insandan içine bende dahilim diyebilirim aklı selim bir kızsın neyi nasıl yapman gerektigini ve dünyadaki amacını anlamana yönelik arayışların çok hoşuma gitti ilerde çok iyi yerlere gelecegine ve annenin sana emanet ettigi kendi benligine gayet iyi baktıgını görecegine inanıyorum
Allah sabredenlerle birliktedir unutma haline sükret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…