Lanetli miyim neyim ben ?

Zamanında bende aynı şeyleri yaşadım uzun süre hayatım beklemeyle bi yol çizmeyi istemekle geçti ama böyle isyan etmedim.
İsyanın size kazandırdığı hiçbişey olamaz.
Kim alkolik dinsiz adam ister ki?
Ben de senin gibi iyi bir adam istedim şükürler olsun Rabbim karşıma çıkardı.
Tabi istemekten istemeye fark var.
27 yaşındasınız 57 değil.
Bence öncelikle yaşadığınız için Allah'a şükretmeyi öğrenmelisiniz.
Kimsenin hayatı mükemmel değil.
Hem hayatınızda neyin ne zaman olması gerektiğini Rabbim bilir, hayırlısı olsun geç olsun.

Evet şimdi daha iyi .
Okul istiyordu, oldu.
Hemde yaşadığı şehirden uzak bir yere istiyordu istediği gibi de oldu.
Hayatı düzene girdi sayılır.
Biraz daha sabır lazım tabi.

Sizi yazdıklarınızdan ötürü eleştirmek istemiyorum isteklerinize inancınıza saygı duyuyorum ama bir yandan da dua etmekten başka ne yaptınız diye sormadan da edemiyorum. Dini duayı bir tarafa bırakın biz dua ederiz Allah verir mantığını da. Elde etmek için ne yaptınız? Benim gördüğüm sadece dua etmişsiniz e doğal olarak da işe yaramamış. Olumlu-olumsuz her şeyi duaya dine bağlamanın bana saçma gelmesi bir tarafa, istekleriniz doğrultusunda somut bir şeyler yapmanızı öneririm size. Hangi okul mezunusunuz, nereyi bitirdiniz, nerede çalıştınız? Dil biliyor musunuz, hangi sınavlara girdiniz ya da girmeyi düşünüyorsunuz (KPSS vs) ?

Size tavsiyem, kendinize bir uğraş edinmeniz. Ama topluluk içinde. Mesela halk eğitim kursları ya da bir resim kursu ya da dil kursu, artık ne ilginizi çekerse. Bunun iyi yanını söyleyeyim size, çevre edinmek. İyi, geniş bir çevreniz olursa iş de bulursunuz, eş de. Sürekli annenizin dizinin dibinde oturmaktan da kurtulmuş olursunuz :)) Yeni insanlar tanımaya çalışın. her zaman işe yarar :))

İs basvurusunda bulundugum yerlerin haddi hesabi yok. Burada yazmamis olmam ugras gostermedigim anlamina gelmez. Gittigim mulakatlarin bile sayisini unuttum. Kpsye girdim atanamadim. Sevgilim vardi bi anda ne oldugunu anlamadan ayrildik.. 3 yildir is ariyorum ve gonul yarami tedavi etmeye calisiuorum. Gitmedigim kurs kalmadi. İngilizce bilgisayar ve farkli dallara da gittim. Birileriyle gorusturulmek istendigimde hemen kesip atmadim ama yine de isinamadim olmadi. Artik babamdan para istemeye utaniyorum kurs vs icin de kiyafet icin de. Evden cikamiyorum arkadas ortamim yok.artik. Unideyken gozdeydimher yerdeydim. Simdi kafese kilitlenmis gibiyim maddi ozgurlugum olmadigi icin gonlumce gezme, alis veris ya da yeni bi kurs gibi secenekleri artik goz ardi etmem gerekiyor.
Acinan gozlerle bakilmaktan daraldim

Allah dualarımızı kabul etmez diye bir şey yok
bazı dualarımız kabul olur hemen önümüze gelirmiş
bazı dualarımız bizi başımıza gelebilecek musibetlerden korurmuş
bazı dualarımızda ahirete ertelenirmiş hatta orada keşke hepsi buraya gelseymiş denirmiş
birde şunları söylemek isterim
sahip olmadıklarınızı düşünüp üzüleceğinize sahip olduklarınıza sevinin
herşeyden önce sağlıklısınız eli ayağı tutan gözü gören kulağı duyansınız vs. vs. değil mi ? ya öyle olmayanlar ?
sonra çok şükür sizi sevip kollayan anneniz babanız var ? sokaklarda ki yüzlerce evsiz anasız babasız çocukları düşünün
yani kendinden yukarısını değil aşağısını görme tekniğiyle bakarsanız şükredecek ne kadar çok şey olduğunu görürsünüz ...
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah ........

yanlış anlama ama 27 yaş da geç bir yaş değil ki? neden kendinize bu kadar baskı yapıyosunuuz

ne kadar güzel yazmışsınız içimi ısıttı sözleriniz

''kapalı olmama rağmen bana layık görülenlere bakın'' demişsiniz

yani açık olanlara madde bağımlısı,sorunlu tipler daha uygun olur gibi bi anlam çıkarıyorum.nasıl bir mantık bu???ben kapalıyım ben çok dua ediyorum benim her isteğim olmalı gibi düşünüyorsunuz....

siz daha çok dua edersiniz.....

konuyu okur okumaz bende bu cümleye takıldım ve hemen yorum yaptım.sonra sizin yorumunuzu okudum ve kesinlikle katılıyorum size. çok sinirlendim.

zaten geçen gün kv dede bana neredeyse herkesin bildiği bir duayı bilmediğimi ima ederek bazı cümleler söyledi. aslında biliyorum.sadece açığım die benim hiç bir şey bilmediğimi düşünüyor.bu tarz insanlara gıcık oluyorummmmmmmmm. zaten herşeyi kapalılar biliyor

Böyle anlaşılacağını düşünmemiştim, başı açık olan ve alınan herkesten özür diliyorum. Hakkınızı helal edin.

Açık arkadaşlarımdan şöyle şeyler duyduğum olmuştu: örneğin rahatsız edildiğimi söylediğimde "aa bi de kapalısın yani sana bile yapıyolarsa" vs türü söylemler. O yüzden belki de çıktı bu cümle ve çok düşünerek yazmadım. Gerçi bu konuyu açarken neredeyse kendimde bile değildim, çok kötü durumdaydım çok üzgündüm ne dediğimi ne yazdığımı bilmiyorum. Allah'a isyan etmişim resmen Allah affetsin....
Ama yorumlar tokat etkisi yaptı ve bu iyi geldi.
Herkese tek tek çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun her birinizden

Çok sevdiğim bir ayet vardır meali "Siz bilmezsiniz, ben bilirim." Sevgili arkadaşım madem herşeyi dualarına ve Allah'a bağlıyorsun sana bu ayetle cevap vermek istedim. Ben de her istediğime çok geç sahip olmuş biri olarak sana tevekkül içinde sabretmeni öneririm. Bir arkadaş ne güzel tavsiye etmiş, evdeki baskıdan sıkıldıysan halk eğitim kurslarına gidebilirsin canım. Eskisi gibi sadece dikiş nakış alanları yok, yelpaze çok geniş artık. Hem kendini geliştirmiş olursun, hem çevren olur. Böylece aradığın gibi bir eş bulma imkanın biraz daha artar. Allah muradını hayırlısıyla tez zamanda versin. Ama isyan etme..

aaa sen kapalısın yani sana bile diyen arkadaşa okuyuncada aklıma şu söz geldi geldi
''kapalı olanların performansları tenhada göz kamaştırıyor diye ''

sakın üstünüze alınmayın siz ve bir başkası sadace söz aklıma geldigi için yazdım

yazdıkarına gelince biraz kendimmi yazdm acaba dedim hani istedigim bişey olmuyor yazmışsınızya ...babamda bana der senın için o kadar dua ediyorum evlenmen için der ama olmuyo şimdiye kadar 20 kız evlenmişti der :)

şimdi hoca meselesine gelınce benım dedemde hocadır ....islamda büyüde vardır evett .bunu birkası bozamazmı bozar ama ALLA isterse dimi ?

mesela dıyelımkı size birisi büyü yaptı ALLAH önce beklermiş bakarmış ne yapıyor acaba benım kulum dıye ...bana bir an elmi acıyor yoksa kulumamı koşuyor dıye .pekiya ALLAH istese o büyüyü 2 sn içinde kaldıramamı ? evet kaldırabilir

madem o kadar dua namaz her türlü ibadeti biliyorsunuz arkadaşım ALLAH da kabul etsın inşallah ..

kur'anda yusuf süresini okumanızı hatırlatırım ....nasılki hz.yusuf günahsızdı ou zindana attılar yıllarcaaaaaaaaaaaa orada kaldı suçu olmadıgı halde ordakı kula dedigi için falancıya sölede benı burdan çıkarsın dedi ALLAH ta bir an olsun benden dılemeyı nasıl unntttuda başkasından istedi diye onu yıllarcaaaaaaaa zindanda tuttuuu...ama sonu nasılllll arkadaşım ?

bende inanıyorumkı geç olan herşey herzaman daha hayırlıdır ....olmuyorsa vardır yaradanın bir bıldıgı ...zamanında sevdıgı ayrıldıgım insanlar için göz yaşıda döktügüm dönemlerde neden olmadı ALLAHIM neden dıye bende çok syan ettım tam olucak bir arıza çıkar bir pürüz çıkardı şimdi arımı dönüp bakıyorumda ıyıkıde olmamış ...varmış rabbımın bir bildigi diyorum sadece

öncelikle!!!

OLMUYOR demiyceksin. NEDEN OLMASIN? diyceksin.. bununla başla devamı gelir canım.

Birşey olmuyorsa ya hayırlısı olmadıgı için ya da daha iyisi olacagı için olmuyordur unutmayın bunu herşeydede br hayır var her şer görünen şeydede bir hayır vardır herşeyin bir zamanı vardır dua edin üstelemeyin Rabbim dogru zamanı biliyordur.

size Uğur Akkafa nın videosunu tavsiye ediyorum dua ile ilgili olanı...herşeyin bir vakti zamanı vardı Allah sizi belki huzuruna davet ediyor yani duanızın vakti dolmamış olabilir bendee çok şey yaşadım yaşıyorumda hayat bu inanın herşeye açık olmak gerekiyor.

Olmuyorsa olmuyordur,vardır Allah'ın bir bildiği,isyan etme sakin,sonra anlarsın senin için yapılan iyiliği.Hz.Muhammed(s.a.v)
belki gereken cevap burda gizlidir.

Şuan ben böyleyim durumunuz nedir evlendiniz mi yada evlenmediyseniz hikmeti anladınız mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…