Ben de ayni sekilde buyu nazar falan mi var diye bir hocaya sordurdum o da benim icin ayni seyi soylemisti. Cok olumsuz oldugum icin kendi kendimi zora soktugumu. Psikiyatriste gittigimde doktor da ciddi bir sorunum olmadigini sadece cok karamsar oldugumu soylemisti. Ama ne yapardam yapayim kurtulamiyorum karamsarligimdan( bir gun iyi olsam 5gun agliyorum...
Arkadssiniz su an nasil? Toparlanabildi mi? Eger toparlandiysa bunu nasil basardi?
Lanetli falan değilsiniz. Sadece isteklerinizin gerçekleşmesi ya hayırlı değildir, ya da en hayırlı zamanı bekliyordur. Bir yerde okumuştum. Hasta olan bir çocuk düşünün, kendisine neyin iyi geleceğini bilmez, sadece iyileşmek ister, o an hangi ilaç olsa içecektir. Ama doktor, doğru ilacı bulmak için araştırır, biraz zaman tanır ve çocuğun iyileşmesi için gerekli olan ilacı verir. Aynen bu şekilde Allah da kulunu sevdiğinden zarar görmesini istemez, kulunun neye ihtiyacı olduğunu şüphesiz bilir, ama doğru zaman ve koşullarda isteğini gerçekleştirir. Biraz sükuta ihtiyacınız var, isteklerinizin olmadığı düşüncesine biraz ara verip sadece bekleyin. Rabbimin yüceliğini defalarca görmüş bir insan olarak söyleyebilirim ki, Allah hiçbir kulundan el çekmez, kulunu ihmal etmez, imtihan eder.
Umarım hayırlısı ile tüm arzularınız, hedefleriniz gerçekleşir. Duam sizinle.
Sonuna kadar katılıyorum..
Ayrıca ;
Hep dindar bir eş ve güzel bir iş istedim. İnadına sanki, madde bağımlısı, alkolik, tipler çıktı yine karşıma... Tavsiye edilenler bile hep böyle çıktı, kapalı olmam rağmen bana layık görülenlere bakın.
Lafı zaten olayı bitirmiş..
Biz açıklar olarak tüm madde bağımlısı adamları kapmıştık ama; nasıl size denk geldi bilemedim..
Ağzınızdan çıkana dikkat edin, ne demek kapalı olmama rağmen bana layık görünenler? Açık olunsa, madde bağımlısı adamlar layık olabilirdi he mi?
Bence kalbiniz yeterince temiz değil,Allah ondan vermiyordur..
La havle ya..
konuyu okur okumaz bende bu cümleye takıldım ve hemen yorum yaptım.sonra sizin yorumunuzu okudum ve kesinlikle katılıyorum size. çok sinirlendim.
zaten geçen gün kv dede bana neredeyse herkesin bildiği bir duayı bilmediğimi ima ederek bazı cümleler söyledi. aslında biliyorum.sadece açığım die benim hiç bir şey bilmediğimi düşünüyor.bu tarz insanlara gıcık oluyorummmmmmmmm. zaten herşeyi kapalılar biliyor
allah hiç birşeyi vermez sen yaratacaksın
canim bir arkadasim yazmisdi cok guzel soz oku
ALLAH DUAMIZA 3 SEKILDE CEVAP VERIR
1.Evet der,ve istediyinizi verir
2.Bekle der,daha iyisini verir
3.Hayir der ve en iyisini en guzelini verir*
sonuc Tanrim verir herzaman biz kullarina herseyi ama hepsinin bir vakti vardir
sen gelecekde basina ne geleceyini bilmiyorsun insan hic 1 dakika sonra ne yasayacagini bilmez hepsini veren Allah sanada en guzel gunler nasib eder insallahuzulme annemle sozumuz tutmuyor demissin son zamanlar bence ilk bunu duzelt anne kutsaldir kirma kalbini zaten o icinde seni dusunur sana Ya Rabbi kizima hayirli kismet guzel gunler nasib eyle diyordur mutlaka buna eminim sende oyle yaptikca dahada icine atir bu derdi yani bir kisi derdliydi olur iki kisi yapma duani elden verme inancini elden verme vakti gelir hersey gonlunce olur belkide az kalmisdir o gunlerine nerden biliyorsun
çok güzel yazmışsınız
bu sozunuze tovbe edin Allah aff etsin bu sozu birdaha dilinize dahil almiyin
Ben de ayni sekilde buyu nazar falan mi var diye bir hocaya sordurdum o da benim icin ayni seyi soylemisti. Cok olumsuz oldugum icin kendi kendimi zora soktugumu. Psikiyatriste gittigimde doktor da ciddi bir sorunum olmadigini sadece cok karamsar oldugumu soylemisti. Ama ne yapardam yapayim kurtulamiyorum karamsarligimdan( bir gun iyi olsam 5gun agliyorum...
Arkadssiniz su an nasil? Toparlanabildi mi? Eger toparlandiysa bunu nasil basardi?
Böyle anlaşılacağını düşünmemiştim, başı açık olan ve alınan herkesten özür diliyorum. Hakkınızı helal edin.
Açık arkadaşlarımdan şöyle şeyler duyduğum olmuştu: örneğin rahatsız edildiğimi söylediğimde "aa bi de kapalısın yani sana bile yapıyolarsa" vs türü söylemler. O yüzden belki de çıktı bu cümle ve çok düşünerek yazmadım. Gerçi bu konuyu açarken neredeyse kendimde bile değildim, çok kötü durumdaydım çok üzgündüm ne dediğimi ne yazdığımı bilmiyorum. Allah'a isyan etmişim resmen Allah affetsin....
Ama yorumlar tokat etkisi yaptı ve bu iyi geldi.
Herkese tek tek çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun her birinizden
Allah'ın dualarımı, ne yaparsam yapayım kabul etmemesinin nedeni ne olabilir?
Kabeyi gördüğümde bile aynı şeyleri istedim, tavafta, namazda hep gözlerim dolarak istedim.
Geçen yıl ramazan boyunca her teravih sonrası gözyaşlarıyla yalvar yakar aynı şeyleri istedim.
Hep dindar bir eş ve güzel bir iş istedim. İnadına sanki, madde bağımlısı, alkolik, tipler çıktı yine karşıma... Tavsiye edilenler bile hep böyle çıktı, kapalı olmam rağmen bana layık görülenlere bakın... İş konusunda ise, yine mülakatlardan öteye gidemedi...
Annem bile "sana ettiğim duaları kimseye etmedim diyor" babam artık pes etti, kimi araya koysa ne yapsa olmadı, sürekli çok kısmetsiz olduğumu söylüyor.
Olursa kurban kesicem bile dedim Allah'a. Normalde pek yanaşmadığım, Allah'tan isterken direk istenmeli sayılarla uğraşılmamalı diye düşünüp saçma gördüğüm her şeyi yaptım neredeyse. Yasinler, salatı tefriciyeler, ayetel kürsiler, esmalar... hacet namazları, teheccüdler... Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Çok istiyorum ama olmuyor işte. Yıllardır istiyorum ikisini de, liseden beri aynı şeyleri hayal edip dileyip duruyorum. Bu evde daralıyorum, 27 yaşına geldim artık annemle aynı evde olmuyor. İki kadınlı ev oldu burası annemle anlaşamıyoruz temizlikmiş yemekmiş uyuşamıyoruz... kendi ayaklarım üstünde durabilmek, kendi evimin hanımı olabilmek için çırpınıp duruyorum yıllardır. sevilmek, kollanmak ama saygı duyabileceğim, aklı başında ve Allah'tan korkan birini istiyorum, bir iş istiyorum beni depresyona sürüklemeyecek, evden uzaklaştıracak iyi bir iş ama olmuyor işte. Yıpranmaktan başka bir şey olmuyor. Artık istemeyeceğim diyorum bazen, küsüyorum. O zaman da bir şey değişmiyor yine başa dönüyorum. İstesem de olmuyor istemesem de ve ben artık dayanamıyorum.
İnsanız, daha ne yapabiliriz ki? Mecburuz, her şey O'nun elinde... Bir umut, dua istiyorum sizden......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?