- 9 Kasım 2022
- 373
- 179
- 53
- 28
- Konu Sahibi sevgiiiiii3
-
Tüplerini görmek istiyor olabilir hidrosalpink var mı yani tüpler sıvı ile dolup şiş ise embriyolar tutunmayabilir diye. Ya da karın içinde bir yapışıklık var mı yumurtalıklarda kist miyom vs. Var mı diye kamera ile bakmak istiyor olabilir doktorunuz4 yıllık evlilik
5 kez yumurta büyütme çatlatma tedavisi
1 aşılama
2 tüp bebek tedavisi
Yapıldı, sadece tüp bebekler tuttu fakat beta hcg hep yavaş ilerledi belli bir seviyeye kadar gelip duruyordu kalp atışı olmuyordu. Bunun üzerine genetik testler ve pıhtılaşma testleri yaptık her şey temiz ve en sanki tedaviden sonra 8 ay ara verdik. Bugün tekrar tüp bebek için gittim bana görünürde hiç bişeyin yok hatta sen bu ameliyat için çok iyi bir sınıftasın dedi ama daha önce 2 tüp bebek aşılama başarızlığın var bunun sebebini görmek lazım yeni bir tedaviye başlayabilmek için dedi . Sizce nasıl bir ameliyat faydasını gören var mıııı?
Ben oldum tüplerim açık mı değil mi baktılar çünkü hsg de emin olamadılar açık diyen doktor oldu kapalı diyen oldu en garanti yok kamera ile bakmak demişti doktor. Oldum açıkmış ama yine de bebiş olmadı sonrasında tüp bebeğe başladık. Ben ameliyat öncesi amh baktırdım 2.16 çıktı sonra baktırmadım ama tüp bebekte 11 yumurta toplantı belki biraz amh düşmüş olabilirEvet görmek istiyor ama böyle bir ameliyat için acaba erken mi diye düşünüyorum bende çok kararsızım, birde ameliyat sonrası yumurtalıklar zarar görüyor mu acaba tüpler ?? Kafamda deli sorular
Bence laparoskopiden önce bir rahim filmi cektirebilirsin. Rahim filminde bir sıkıntı çıkarsa histereskopi/ laparoskopi önerirler duruma göre. Eğer çok ciddi bir şey yoksa histereskopi daha mantıklı. Ama filmin temiz çıkarsa farklı bir merkezle görüş bence. Daha kapsamlı bakılıp farklı bir bakış açısıyla değerlendirilmeli. Bir de tüp Bebek denemenizde kaç yumurta oluştu, ilaç dozajı nasıldı bunlarda önemli. Yumurta kalitesi deyip suçu kadına atıyorlar ama ileri yaşlarda yumurta çok çıksın diye yüksek doz hormon verip kaliteyi yerle bir eden doktorlarda var. Size ne uygulandı bilmiyoruz. O yüzden çok çok iyi bir merkez belki her yönden değerlendirmeli.4 yıllık evlilik
5 kez yumurta büyütme çatlatma tedavisi
1 aşılama
2 tüp bebek tedavisi
Yapıldı, sadece tüp bebekler tuttu fakat beta hcg hep yavaş ilerledi belli bir seviyeye kadar gelip duruyordu kalp atışı olmuyordu. Bunun üzerine genetik testler ve pıhtılaşma testleri yaptık her şey temiz ve en sanki tedaviden sonra 8 ay ara verdik. Bugün tekrar tüp bebek için gittim bana görünürde hiç bişeyin yok hatta sen bu ameliyat için çok iyi bir sınıftasın dedi ama daha önce 2 tüp bebek aşılama başarızlığın var bunun sebebini görmek lazım yeni bir tedaviye başlayabilmek için dedi . Sizce nasıl bir ameliyat faydasını gören var mıııı?
İlk tüp bebekte 12 yumurta toplandı rahim filminde de sıkıntı yok dedi ama neden gelişemediğini anlamak için bakmak gerekir diyor bende biraz erken diye düşünüyorum böyle bir ameliyat içinBence laparoskopiden önce bir rahim filmi cektirebilirsin. Rahim filminde bir sıkıntı çıkarsa histereskopi/ laparoskopi önerirler duruma göre. Eğer çok ciddi bir şey yoksa histereskopi daha mantıklı. Ama filmin temiz çıkarsa farklı bir merkezle görüş bence. Daha kapsamlı bakılıp farklı bir bakış açısıyla değerlendirilmeli. Bir de tüp Bebek denemenizde kaç yumurta oluştu, ilaç dozajı nasıldı bunlarda önemli. Yumurta kalitesi deyip suçu kadına atıyorlar ama ileri yaşlarda yumurta çok çıksın diye yüksek doz hormon verip kaliteyi yerle bir eden doktorlarda var. Size ne uygulandı bilmiyoruz. O yüzden çok çok iyi bir merkez belki her yönden değerlendirmeli.
Bende bundan korkuyorum işte yumurta rezervim orta seviyede aşırı iyi değil, zarar görür diye korkuyorumBen oldum tüplerim açık mı değil mi baktılar çünkü hsg de emin olamadılar açık diyen doktor oldu kapalı diyen oldu en garanti yok kamera ile bakmak demişti doktor. Oldum açıkmış ama yine de bebiş olmadı sonrasında tüp bebeğe başladık. Ben ameliyat öncesi amh baktırdım 2.16 çıktı sonra baktırmadım ama tüp bebekte 11 yumurta toplantı belki biraz amh düşmüş olabilir
12 yumurtanın gelişimi nasıl oldu? Laparoskopiden ziyade histereskopi daha mantıklı. Rahim filminin rapor kismini inceleyin. Genelde doktorların yok bişey dediği filmlerde raporda başka bir şey çıkabiliyor.İlk tüp bebekte 12 yumurta toplandı rahim filminde de sıkıntı yok dedi ama neden gelişemediğini anlamak için bakmak gerekir diyor bende biraz erken diye düşünüyorum böyle bir ameliyat için
Yani filmi çeken doktorun çekme esnasında kendisi demişti zaten hiç bir sorun yok diye , ondan sonraki doktorlar da aynı şeyi söyledi. 12 yumurtadan 7 si döllendi 5 ve 6.güne 3 tane kalmıştı12 yumurtanın gelişimi nasıl oldu? Laparoskopiden ziyade histereskopi daha mantıklı. Rahim filminin rapor kismini inceleyin. Genelde doktorların yok bişey dediği filmlerde raporda başka bir şey çıkabiliyor.
Histeroskopiyi hiç duymadım12 yumurtanın gelişimi nasıl oldu? Laparoskopiden ziyade histereskopi daha mantıklı. Rahim filminin rapor kismini inceleyin. Genelde doktorların yok bişey dediği filmlerde raporda başka bir şey çıkabiliyor.
Histereskopide rahim içinde herhangi bir problem var mı diye bakılıyor varsa müdahale ediliyor laporoskopi karından üç tane yerden girilerek kamera ile yumurtalıklar tüpler karın için yapışıklıklar bakılır ikisi farklı uygulama alanı olarakHisteroskopiyi hiç duymadım
Arkadaş bahsetmiş. O yüzden tanısal amaçlı histereskopi yapılabilir. Ama bence laparoskopiye gerek yok. Tüplerden emin degilse filmi yeniler. Yada başka bir merkezde daha kaliteli cihazlarla çekim yapılır. O zaman tüpte sıvı birikimi, rahime akan sıvı tıkanıklık veya rahim sekil bozuklugi, polip, kist yapışıklık vs bir çok şey görüntülüyor. Histeroskopi de de kamerayla giriliyor. Kamera ile görüntüleniyor.Histeroskopiyi hiç duymadım
Bazen normal diye not edilen rahimler sorunlu olabiliyor. O yüzden dedim. 5 . Güne giden yumurta ve sperm de sağlıklı oluyor genelde. Kalite yönünden çok büyük problem ollmayabilir. Kandan bakılan bazı testler oluyor. Pıhtılaşma faktörü yada vücudun bebeği düşman olarak görüp antikor üretmesi gibi. Belki o tarz bir şey vardır. Ben olsam hemen laparoskopi olmazdım.Yani filmi çeken doktorun çekme esnasında kendisi demişti zaten hiç bir sorun yok diye , ondan sonraki doktorlar da aynı şeyi söyledi. 12 yumurtadan 7 si döllendi 5 ve 6.güne 3 tane kalmıştı
Merhaba bende sizin gibi bir durum yok ancak sağ yumurtalığımda 4-7 cm 2 adet çikolata kistim vardı yaklaşık 1 ay önce ameliyat oldum. Ameliyat korkulacak birşey değil. Benim kistlerim alındı rahim kontrol edildi ve tüplerime bakıldı 1 hafta sonrasında tamamen ayağa kalkabiliyorsunuz. Kistiniz yok ise yumurtalığa bir zararı yok ama kist varsa zaten bekledikte yumurta rezervini düşürüyor ameliyatta aynı düşünebilirsinizEvet görmek istiyor ama böyle bir ameliyat için acaba erken mi diye düşünüyorum bende çok kararsızım, birde ameliyat sonrası yumurtalıklar zarar görüyor mu acaba tüpler ?? Kafamda deli sorular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?