Laparoskopi ameliyatı doktor ve hastane yardım

Aslinda amh degerin cokta yuksek degilmis, gerci amhin 1.72 cikma sebebide kistler. Rezervi azaltiyorlar. Ameliyattan korkma canim, bende cok korktum yillarca ameliyat olmadim, sonunda tupumun birisini kaybettim kist yuzunden. Suan tuplerin zarar gormemisken ol kurtul. Zaten birsey anlamiyorsun. Beni narkozdan uyandirdiklarinda daha ameliyata baslamadilar zannetmistim :) sabah 8de ameliyata aldilar,ameliyathanede gozumu actigimda saat 9:10 du. O gece hastanede kaldim. Ertesi gun oglen 12 civari hastaneden ciktik. Laparoskopi oldugu icin o gece ameliyat yerimin agrisindan degilde, karnini gazla sisiriyorlar ya o gazdan uyuyamadim. Uattigim zaman diyaframimi cok rahatsiz etti hepsi o kadar. Yalniz ameliyattan sonra endometriomalarin tekrardan olusma ihtimali yuksek biliyorsun degilmi. Benim hidrosalpeksim olmasaydi ki gebelik olusmuyo olussa bile dusuk oluyo sanirim ameliyat olmaz, kistlerimle birlikte hamile kalmaya calisirdim.
Bende istemiyordum ameliyat olmayı doğal yollarla kistten kurtulmaya çalıştım hamile kalmak icin icmedigim şey kalmadi ama 1 sene oldu artık sıkıldım biran önce ne olacaksa olsun istiyorum. Inşallah ameliyattan sonra hamile kalırım eğer kalamazsam kistlerim büyüyecek gibi olursa mecbur tüp yaptircaz artık. Oda ayrı bi korku yaratiyo zaten bende. Yaşamam gerekiyorsa bunları bende yasicam hayırlısı

Back