merhaba ben 2 yıl önce laporoskopi oldum.her şey normal çıktı.ama narkozun etkisini atamadığım için 1 hafta hastanede yatmak zorunda kaldım.şu anda göbeğimde ve sol yumurtalığımın üstünde 3er tane dikiş izi var.bence yararlı bir operasyon.SEBEPSİZ KISIRLIK hala bebiş peşindeyim.
Merhaba geçmiş olsun. Ben iki kez yaptırdım farklıs orunlar için. İkiside genel anesteziyle oldu. Mesela rahim için bir operasyon geçirdim. açık olsaydı sezeryan olacaktı. Ama laparaskopiyle sadece iki üç yerinde kes oluyor. Orda da bir veya iki dikiş oluyor. Bu dikişlerin olduğu yerlerden aletleri yerleştiryor. Sonda falan takılmıyor. Karın içine gaz verdiklerinden biraz şişkinliğin ve omuz ağrın olabilir.slm arkadasım,,
bugun dr. laparoskopi olmam gerektını soledı .nasıl bır amelıyat bu??
sedasyon anestesımı verıyorlar? kesı olmaz dıyorlar dıkıs neden yapılıyor?dıren takılıyormu amelıyat sonrasında? cok endıselıyımmm bılgılerını paylasırsan sevınırım(((
tskler...a.s.
Ben de olursam üniv. hastanesinde olcam zaten.
Merhaba geçmiş olsun. Ben iki kez yaptırdım farklıs orunlar için. İkiside genel anesteziyle oldu. Mesela rahim için bir operasyon geçirdim. açık olsaydı sezeryan olacaktı. Ama laparaskopiyle sadece iki üç yerinde kes oluyor. Orda da bir veya iki dikiş oluyor. Bu dikişlerin olduğu yerlerden aletleri yerleştiryor. Sonda falan takılmıyor. Karın içine gaz verdiklerinden biraz şişkinliğin ve omuz ağrın olabilir.
bılgılerın ıcın tsk ederimm...
sonda degılde diren takıyorlarmı amelıyat sonrasında cok agrın oldumu..
ben bu amelıyattan coook korkuyorum baya gergınımhemen taburcu ettıler mı senı????
destegınıze gercekten cok ıhtıyacım var
Diren nedir ;-))
slm arkadasim,
dıren amelıyatlardan sonra kesılen bolgeye takılıyor. bır hortumla o kan bır posete doluyor. sonra dr onu cekıyor..(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?