arkadaşlar laparoskopi oldum ve bugün 9.gün.bana omuzda ağrı olabileceğini söylemişlerdi fakat bende ağrı yerine koluma bastırdığımda acı ve genelde bir uyuşma oluyor.sağ kolumun dirsekten üst kısmında uyuşukluk var.daha önce laparoskopi olan arkadaşlar;benim yaşadıklarımı yaşayanınız var mı,bu uyuşukluk hissi normal midir?
selam, öncelikle geçmişolsun, bende laporoskopi olmuştum, daha önce özelden yazışmıştık seninle, hatta hakan yaralı'yı sormuştun. hatırlıyor musun? laporoskopiyi kim yaptı?
benim ilk gün ve ikinci gün arada bir omuzlarım kırılmış gibi ağrımıştı, ameliyat sırasında karnımıza verilen gazın etkisiyle oluyormuş ve bu normalmiş, sonra hemen geçti. ama senin üzerinden 9. gün geçmiş. üstelik benim kolumda bahsettiğin türden hiç etki olmadı. doktoruna danışmışsındır? ne dedi?
evet badenur,hatırlıyorum.11-12 gün sonra kolumdaki uyuşma geçti.hakan yaralı yaptı laparoskopimi.fakat sevindirici bir sonuç yok.benim endometriozisim var.biliyorsun sol tüpte hidrosalpenks var demişlerdi.laparoskopide sol yumurtalık,bağırsak ve tüpün birbirine yapıştığını ve karmakarışık bir görüntü olduğunu görmüş.yani o bölgenin anatomisi tamamen bozulmuş.tüpü alamamış,bağlayamamış da.çünkü tüp bağırsağa öyle yapışmış ki tüpe müdehale etmek mümkün değilmiş.müdehale halinde bağırsaklarım zedelenebilir ve hayati tehlikem olabilirmiş.fakat tüpte tam bir hidrosalpenks olmadığını ,yani tüpün tamamen kapalı olmadığını,çok az bir sızıntı olduğunu söyledi.şu anda bu durumun embriyo tutunmasına çok az bir olumsuz etkisinin olabileceğini düşünüyor fakat kesin birşey de söyleyemiyor.zaten sol yumurtalığımdan yumurta elde edilmiyordu.yani sadece sağ yumurtalık işlevliydi.soldaki tüpte sözünü ettiğim sorun var,başarı şansımız ne olur bilemiyorum.dr. sağ yumurtalıktan kaliteli yumurta ve embriyo elde edersek başarılı olabileceğimizi düşünüyorum dedi.benim anladığım,embriyo aşamasından sonra gerisi şansa kalmış ki biz artık o şansımızın çok fazla olmadığını düşünüyoruz.sağ tüp,yumurtalık ve rahim çok iyi durumdaymış.buna rağmen bebeğimiz olmadığına göre soldaki tüpün buna engel olduğunu düşünüyorum.çözümsüz bir sorunla başbaşayız bana göre.zaten artık çok yorulduğumu hissediyorum. son bir kez daha deneyeceğiz.o da sömestrde olur herhalde.dr.1-2 ay sonra olabilir dedi ama dinlenmeye ihtiyaç duyuyorum.o zaman olursa olur,olmazsa bu defteri kapatacağız.bütün ömrümüzü bu şekilde umut ve mücadeleyle geçirmek fikri de zor gelmeye başladı.dilerim bu son denememizde olur ve dilerim sen de tüm bu yaşadıklarının mükafatını alırsın arkadaşım.sevgiyle...
masal merhaba canım beni hatırladınmı bilemiyorum. tesadüfen buldum konu açmışsın. çok geçmiş olsun canım. memorial yada yücel beyin sayfasında görüşüyoduk neyse .
sen nerde oldun bu laparoskopiyi o zaman da konuşuyoduk bana soruyodun benim laparoskopim hakkında.
ben böle şeyler yaşamadım çok rahat geçmişti.memnunda kaldım .üzüldüm canım kime olun sen bu ameliyatı?
arkadaşlarım benim bundan 9 yıl önce apandisitim patlamıştı ve doktorlar bunu anlamadılar ve ben 6 ay boyunca patlamış apandisit ile dolaştım yani apandisitin etrafını bir zar kaplamış ve kana karışmasını engellemiş ameliyatla aldılar.yani çok zor günler geçirdim daha sonra evlendim. 1 sene çocuk düşünmedik daha sonra isteyince bir türlü olmadı 4 sene uğraştık ve en sonunda doktorumu değiştirdim gittiğim doktor rahim filmine bakarak laparaskopi olmamı söyledi daha sonra laparaskopi oldum eğer gerek görürsem açık ameliyata geçebilirim dedi doktorum ama gerek kalmamış fakat tüplerin çok kötüydü dedi içi sıvı doluydu ve yapışıklıklar vardı dedi hatta sağ yumurtalık bağırsakların altına gizlenmiş onu göremedik daha önceki ameliyatında alındı mı diye düşündük dedi daha sonra görüp bağırsağın altından onu çıkarmışlar tüpleri bağlamışlar v.s.
tabi ben ondan sonra 1 tüp bebk denemesi geçirdim malesef negatifti.
şimdi 2. tüp bebek denemesi geçirdim ve şu an hamileyim ve çarşamba günü kısmetse kalp atışlarını duymaya gideceğiz. kalp atışlarını duyduktan sonra hemileyim diycem inş.
yani neden yazıyorum bunları pes etmeyin yılmadan devam edin. ben de çok zor günler yaşadım ama allahım bana nasip etti inşallah sizlerde bu güzel duyguyu tadacaksınız bir gün ....
inşallah allah tüm isteyenlere nasip eder.....
merhaba,
ben de şubat ayında laparoskopi alacağım, her iki tüpümde de sıvı birikintisi var.
yücel karaman ameliyatı memorial da yapıyormuş.
laparoskopiden sonra tüp bebekte başarılı olanlar var mı?
yazarlarsa sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?