evet badenur,hatırlıyorum.11-12 gün sonra kolumdaki uyuşma geçti.hakan yaralı yaptı laparoskopimi.fakat sevindirici bir sonuç yok.benim endometriozisim var.biliyorsun sol tüpte hidrosalpenks var demişlerdi.laparoskopide sol yumurtalık,bağırsak ve tüpün birbirine yapıştığını ve karmakarışık bir görüntü olduğunu görmüş.yani o bölgenin anatomisi tamamen bozulmuş.tüpü alamamış,bağlayamamış da.çünkü tüp bağırsağa öyle yapışmış ki tüpe müdehale etmek mümkün değilmiş.müdehale halinde bağırsaklarım zedelenebilir ve hayati tehlikem olabilirmiş.fakat tüpte tam bir hidrosalpenks olmadığını ,yani tüpün tamamen kapalı olmadığını,çok az bir sızıntı olduğunu söyledi.şu anda bu durumun embriyo tutunmasına çok az bir olumsuz etkisinin olabileceğini düşünüyor fakat kesin birşey de söyleyemiyor.zaten sol yumurtalığımdan yumurta elde edilmiyordu.yani sadece sağ yumurtalık işlevliydi.soldaki tüpte sözünü ettiğim sorun var,başarı şansımız ne olur bilemiyorum.dr. sağ yumurtalıktan kaliteli yumurta ve embriyo elde edersek başarılı olabileceğimizi düşünüyorum dedi.benim anladığım,embriyo aşamasından sonra gerisi şansa kalmış ki biz artık o şansımızın çok fazla olmadığını düşünüyoruz.sağ tüp,yumurtalık ve rahim çok iyi durumdaymış.buna rağmen bebeğimiz olmadığına göre soldaki tüpün buna engel olduğunu düşünüyorum.çözümsüz bir sorunla başbaşayız bana göre.zaten artık çok yorulduğumu hissediyorum. son bir kez daha deneyeceğiz.o da sömestrde olur herhalde.dr.1-2 ay sonra olabilir dedi ama dinlenmeye ihtiyaç duyuyorum.o zaman olursa olur,olmazsa bu defteri kapatacağız.bütün ömrümüzü bu şekilde umut ve mücadeleyle geçirmek fikri de zor gelmeye başladı.dilerim bu son denememizde olur ve dilerim sen de tüm bu yaşadıklarının mükafatını alırsın arkadaşım.sevgiyle...