laparpskobı amelıyatı olan arkadaslar yardım

CICEK7434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
408
121
33
37
selam hanımlar;
10gun once laporoskobı amelıyatı oldum. 1 haftadır göbek delıgımden pıs bır koku gelıyor. dıkıs yerlerınde sıslıkler oldu. cok terledıgı ıcın gobek delıgım ıntıhap olmus olabılır mı ?doktor sag olsun hıcbır ılaçda vermedı.

tecrubelerınızı benımle paylaşırmısınız.olagan seyler normal mı ?

pis koku geliyorsa derhal doktora başvur başka bir doktora görünmekte alternatif bir yardım olabilir. sağlık ocakları bile pansuman yapıyor .. antibiotik vermiş olması lazım. temizleme koşullarını pansumanı anlatması lazım. batikon ile temizlik yapılmalıydı. dikiş yerlerinde şişlik var demişsin kırmızı dan yeşile doğru mu? yani intihabı rengi ve kokusu ele verir. kokmaması lazım.

gobek delıgınden cok pıs koku gelıyor ve dıkıslerı sıstı kırmızı oldu . diğer dıksıler normal kırmızı ama kabuk baglıyor onlar. gobek delıgımdekı hem cok acıyor hemde sarımsı sıvı gelyıor ıcerısınden.antıbıyotık vermedı. pansumanda solemedı. sadece dedıgı 1gun sonra bantları sokebılır dus alabılırsın o kadar yanı.Kontrolede çağırmadı. çapa tıp fakultesınde amelıyat oldum anlamadım ılk defa bole bırseyle karsılaştım. kontrolede çağırmadı.

sen tekrar randevu alıp git ,istersen başka bir doktora daha git. intihap yayıldıkca iyileşmesi daha güç olacak. normal şartlarda ameliyattan 1 hafta 10 gün sonraya tekrar çağırması lazımdı. iyileşme sürecine göre ilaç vermesi gerekiyor yara durumuna bakılmalı, koku ve acıma olmamalı. pansumana git bence acil yada sağlık ocağında onlar yara durumuna göre seni yönlendirirler sarımsı sıvı şeffaf ise iyileşme sıvısıda olabilir yoğun koyulukta bir sarıysa bu iyi değildir. bu tür yaraların resmi konuyormu bilmiyorum ama istersen özelden bir resim gönder sadece yaralı bölgenin resmi olsun. dediğim gibi koku ve acıma olmamalı çok geçmiş olsun

doktora gidebildin mi? ne durumdasın merak ettim

doktora gidebildin mi? ne durumdasın merak ettim
yok canım yaa gidemedım ama pıs koku kayboldu bıraz. ışlerın yogunlugundan bırde bayram arıfesı saglık ocagına bıle gıdemedım acıkcası. gobek delıgındekı dıkıs sıslıgı ındı kızarıklıkda gectı sadece gobegın ucunda dıkıs yarası oluyor ya ordan sıvı gelıyor teramısın dıye yara kremı var derı kremı onu kullanıyrm aksamları gunluk dus alıyorum. ordakı yara ıyıleşırse rahatlıcamda ayın2sınde amelıyat oldum ama normalde gecmesı lazım dıkısler bıle dusmedı.

resımlerını cektım ama tam beceremedım galıba net gorunumunu yarın sabah ıcın randevu aldım saglık ocagından dokroa gosterıp pansuman dedıgın gıbı ılgılendırler ıns. yara kremı surdugum ıcın bıraz sarımsı cıktı :)

Eklentiler

• unnamed.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 287
  • 2015-09-17-1152.webp
    7 KB · Görüntüleme: 244
  • 2015-09-17-1149.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 258
  • 2015-09-17-1150.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 210
biraz iltihap kapmış ama can sıkıcı görünmüyor pansuman sonrası bir kaç gün daha dikkatli temizlersen hemen geçer. tabi iç dikişlerin iyileşmesi biraz daha uzun sürer ama genel durum olarak gayet iyi telaşlanmanı gerektirecek birşey yok. ben senin söylediklerini kafamda başka türlü canlandırmıştım ve çok üzülmüştüm. tekrar geçmiş olsun.

İlgin için çok tesekkur ederım. kucuk bır yara ama can yakıyor. daha kotuydude yara kremı bır nevze toparladı . yarın sabahda saglık ocagına gosterecegım. benım korkumda amelıyattan sonra transefr ışlemı yaptırcam tup bebekde basıma sıkıntı olmasından korktum . ıns allah nasıp ederse 2016 ocak ayında transefr ıslemımı yaptırcam tup bebekde. 2015yılı benı cok zorladı cok canımı yaktı 2016 yenı bır yıl dıcem sıfırdan baslıcam :)

laporoskobi geçiren kişiler bence en az 6-12 ay çocuk sahibi olmamalı iç dikişlerin sayısı önemli . iç dikişler geç iyileşiyor . kısa dönemde hamile kalanların iç dikişleri hamilelik sırasında yırtıldığı için çok sıkıntılı hamilelik geçiriyorlar. ben 2013 ün sonunda ameliyat olmuş dış gebelik geçirmiştim. yeni yeni kendi mi topladım. anestesinin verdiği etkiyle çok sıkıntılar yaşadım . ameliyat yerimin dikişleri 40 günde düştü ( senin ki süper iyileşmiş çoğu kişinin 10 günde düşüyor dikişleri) ameliyat sonrası idrar yapamama problemi yaşadım bir haftadan fazla idrar torbasıyla yaşadım. priskolojikman çökmüştüm. hoş dikişlerim geçti. yara yerlerimde yoğun hissizlik yaşadım daha yeni yeni hissediyorum. hamilelik içinde ameliyattan 6 ay sonra aşılamaya tedavisi oldum daha 1 kere aşılama oldum ama oda tutmadı.
ameliyat öncesi 2 kere kendiliğimden hamile kalmıştım. ama ameliyat sonrası hamilelik oluşmadı .

bende evlendım 15 gun sonra dıs gebe oldugu ögrendım. 2defa ıgne oldum o sekılde gebelıgı sonlandırdık sonra bır ay sonra hsg fılmı cektırdım sol tup kapalı sag tupdede hıdrosalpenks var dedıler sıvı varmıs tupumde amelıyt oncesı mbrı ışlemını hallettık acıbademe gıttım 3embrıyom olustu dondurduk onları ısın aksı tarafı yujurta rezervımde dusuyormus hepsını dıs gebelıkten sonra ogrendım.doktor amelıyattan 2ay sonra transefr yaparız dedı ama ben ocak ayını beklemeyı tercıh edıyorum.2014 aralıkda evlendım ocakgın2 haftası hastanelere dustum :) aglancak halıme guler oldum. ozel hast laparoskobı cok pahalıydı capada olalım dedım. oda sonuc boyle ısın kotu tarafı amelıyat esnasında sol tupumude gorememısler ona anlam veremedım hsg fılmındede gozukmemıs tam. tupe ne oldu bılmıyorum sag tupude rahımle baglantısını kesmısler baglamıslar. almadlar tamamen. bu sekılde normal yolla hamıle kalamam zaten .

asımala zaten tutma olasıgı daha dusuk dıye duydum ben bızım komsumuzda olmusduda 6.sında tuttu. tup bebek daha yuksekmıs tutması

hayırlısı olsun tedavini yarılamışsın transferin kalmış mutlu sona 1 adım daha yaklaşmışsın.
hangi acıbadem hastaneside tüp tedavisine başladın ,doktorun kimdi , ne kadar ödedin. dondurma ücreti ne kadar dı. ne tür ilaç kullandın. bende çok soruyorum ama merak işte

önemlı degıl canım benım. sımdı geldımde saglık ocagından ıse ıntıhap kapmıs ılaç verdıler merhem verdıler gunluk pasuman yapacagım aksamları.ıns gecer yaralar. :)

ben maslakdakı acıbadem hast gıttım ıst da. cok hastane gezdım hepsının bana soyledıgı su olmustu. bu sekılde normal yolla gebe kalamazsın kalsanda dıs gebelık yada dusuk olur dedıler hıdrosalpenks oldugu ıcın. laporoskobı ıle tupu alıp tup bebek yapman lazım dedıler benım sole ozel bır durumumda vardı ben 2007yılında sol yumurtalıgım alındı kıs amelıyatı gecırtdım over kıstı kıs ıle yumurtalık alındı.sol tarafım olmadıgı ıcın tek tarafım vardı sol tup zaten kapalı cıktı gercı acık olsada ıse yaramazmıs sol taraf bos oldugu ıcın tek sag tarafım kaldı ondada tup yok suan. hıdrosalpenks yumurtalıklarına zarar verır ıntıhap bulaşrsa faland edıler. acıbadem ıse uygulama olarak bız ılk once bulent tıras doktor ısmı yumurtalarını toplayıp embrıyo olusturalım cerrahı ışlem gormeden sonra amelıyat ol dedı. anestezı ve operasyonalr yumurta kalıtesını dusuruyor rezervın az dedı bana. o sekılde tup bebek tedavısıne basladım.15gun yumruta buyutme ılaçları kullandım. kısıdn kısıye degısıyor ılaçlar hastanın durumunu gore dozlarını ayarlıyorlar. ısımlerı suan aklımda yok ama karnımdan vurdum hepsını ıgne ıle. yumurtalık ıstenılen olgunluga gelınce catlatma ıgnesı vurdum. ertesı gunu yumurta toplamı ışlemı yapıldı 5 yumurtadan 3u dollendı. 1 embrıyo gayet ıyı dedıler 2tanesınıde normal dedıler 3.gunu dondurdular.ılaçlar 2,5bını buldu toplamda 10bını buluyor ılk deneme heryerde aynı zaten fıyatlar. cok fark etmıyor. labautuar ortamı cok önemlıymıs bole durumlarda embrıyologlar cok onemlı. hatta doktora sormustum dondurulunları kaybetme olasılıgımız varmı dıye cozulurken %70 ole bırsey olmaz dedı bızım labavatuarıızda . hayırlısı bakalım. laporoskobıyıde oldum sımdı ıyıleşme surecınde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…