• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laporoskopi ve histeroskopi yaptıran var mı?

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
uzun süredir gebelik istiyorum ama ne yazıkki gebe kalamadım, doktorum histeroskopi ile görmüş olduğu polipi uzaklaştırmak istedi , narkoz vermişken laporoskopi yapıp endometriozis var mı yok mu bakıcakmış, gebe kalmamı kolaylaştıracağını düşünüyor. Bu operasyonun ikisini birlikte geçirmiş olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız? ? Operasyon sonrasında neler yaşadınız?kanamanız oldu mu?

Ben bu ay laporoskopi olucam kısmetse geç olmazsa sizin için deneyimlerimi yazarım
Bende de filmde iki tüp kapalı çıktı
Gerçekten kapalı mı yapışıklık kalınlaşma vs içerde öngöremediği şeyler var mı daha net görüp teşhis koyacak varsa bişeyler temizleyebildiklerini halledecek

Benim de 1 yıl olacak gebelik olmadı

Geçen ay laparoskopi oldum ben bir gün hastanede yatış oldu ardından taburcu oldum. Çok ağrılı geçmedi benim ama kişiden kişiye değişiyor umarım ağrısız olur. Geçmiş olsun

Bana da ikisi birlikte yapılacaktı canım anestezi almışken aynı anda yapılması mantıklı ama bana histeroskopi yapamamış doktorum.

bende önümüzdeki ay laparoskopi olacağım.
sol tüpümde hidrosalpenks sağ tüpümde kısmi geçiş var.
3 yıldır anne olamadım.
2 negatif tüp bebek deneyimi..
siz paylaşın olanlar bizimle deneyiminizi, bende olduktan sonra yazacağım inşallah.

Dün laporoskopi oldum benim de iki tüp tıkalıydı çok minik sızıntı gibi geçiş varmış o da hamileliği çooook düşük bi ihtimal kılıyo
Malesef tüpler açılamadı çünkü benim rahim çıkışından tüplere doğru bi tıkanıklık vardı inçe bi yer değilmiş o ve açmayı zorlarsam çok tahribat olurdu dedi Banu Hmm.
iyiki olmuşum ameliyatı çünkü rahim ters üçgen ya üst tarafta bi çöküntü şeklinde yapı varmış o da "bebeğin tutunmasını engeller onu düzledim " dedi.rahim filminde belli olmamıştı bu durum..
Ayrıca ultrasonda görünmeyen polipler varmış yani histereskopi de yapmışlar
Bezmialem eğ. Araşt. Hast. Oldum doktorum Müşerref Banu Yılmaz
prolaktin ve tsh yüksekliğiyle başladık buralara geldik çok şükür netleşti artık durum ve gönül rahatlığıyla tüp bebeğe başlicaz işallah ..
gönül isterdi normal kalabileyim ama Allah beterinden korusun ve hepimizin yardımcısı olsun ..

Dün laporoskopi oldum benim de iki tüp tıkalıydı çok minik sızıntı gibi geçiş varmış o da hamileliği çooook düşük bi ihtimal kılıyo
Malesef tüpler açılamadı çünkü benim rahim çıkışından tüplere doğru bi tıkanıklık vardı inçe bi yer değilmiş o ve açmayı zorlarsam çok tahribat olurdu dedi Banu Hmm.
iyiki olmuşum ameliyatı çünkü rahim ters üçgen ya üst tarafta bi çöküntü şeklinde yapı varmış o da "bebeğin tutunmasını engeller onu düzledim " dedi.rahim filminde belli olmamıştı bu durum..
Ayrıca ultrasonda görünmeyen polipler varmış yani histereskopi de yapmışlar
Bezmialem eğ. Araşt. Hast. Oldum doktorum Müşerref Banu Yılmaz
prolaktin ve tsh yüksekliğiyle başladık buralara geldik çok şükür netleşti artık durum ve gönül rahatlığıyla tüp bebeğe başlicaz işallah ..
gönül isterdi normal kalabileyim ama Allah beterinden korusun ve hepimizin yardımcısı olsun ..

Canım ne yaptılar peki bağladılar mı tüpleri? Şimdi ne olacak peki? Nasıl bir yöntemle devam edilecek?

yok tüp bağlama ya da tüplerin alınması gibi bir işlem yapmadı ..
Eğer yapışıklıksa açabilirim sanırım demişti ama benim rahimden tüplere doğru biraz uzunca tıkanıklık olduğu için her ikisinde de açmak için zorlamamış çok tahrip olurdu dedi.. tüplerde sıvı birikimi görseydi müdahale ederdi ama yok çok şükür
yani yumurtalar iyi tüpler normal benim rahimle tüpleri bağlayan yolda sıkıntı var çok az sızıntı gibi geçiş olduğu için şu an tüp bebeğe karar verdik gibi birşey konuşucaz önümüzdeki hafta galiba kontrolüm var..
Tıkanıklık tüplere yakın yerde olunca daha kolay açılıyor diye biliyorum benimki nadir görülen bir durummuş Yani enfeksiyon kürtaj vs olmadan böyle olması..
artık bişey denicek enerjim de zamanım da kalmamış gibi hissediyorum teşhisi koymamız yaklaşık bi yıl aldı çünkü
Şöyle bi avantajım varmış çocuğum olmadığı ve kanalların net açılamadığı tanısı rapor olayını kolaylaştırıcak galiba ama benim gittiğim hastanede ücretsiz değil tamamen
Diğer avantaj da eğer kısmi açılma ya da biri açılması durumlarında önce deneme sonra olmazsa aşılama olmazsa tüp bebeğe doğru aşamalar uyguluyolarmış bu da hem zaman hem de psikolojik açıdan zorluyor dedi..
kısaca tüplere giden kanal açılmadı ama hem net bir karar verebildik artık hem de rahim düzeltildi polipler alındı .. bunlar ultrason ya da hsg de görülemeyen gizli engellerdi ..
İyiki laporoskopi yöntemiyle ameliyat olmDan tüp bebek tercih etmemişim Yani

Selam arkadaşlar bende nisan ayında laparoskopi oldum. 1 gün hastanede yattım sonra taburcu oldum benim öyle büyük ağrım acım olmadı rahattım. Ekim ayında da tüp bebeğe başladık

Selam arkadaşlar bende nisan ayında laparoskopi oldum. 1 gün hastanede yattım sonra taburcu oldum benim öyle büyük ağrım acım olmadı rahattım. Ekim ayında da tüp bebeğe başladık
benim belki de rahim üstüne yapılan düzeltme acı yapıyor olabilir

Bu arada ben salı akşamı oldum ağrı hiç olmadı
Sadece gülerken oturup kalkarken öksürürsem göbeğin ordan girilen yer açıyor mesela daha altta olanı acımıyor ..
giriş yapılan yer de farkediyor sanırım
Gece yan yatarken de yine aynı yer açıyor göbek deliğinin yanı
Halbuki ikinci kesinin varlığı yokluğu belli değil altta solda biraz o

Ben de yakın zamanda histeroskopi oldum, rahim duvarı temizlendi ve polipler alındı, ancak 1 tane polip kalmış onu almak için açık ameliyat olucam sanırım, doktorum bana başka bir doktor önerdi . Histeroskopi olurken karaciğer enzimlerim yüksek çıktığı için belimden aşağısını uyuşturdular sadece. Ameliyat sonrasında az acım oldu iyiyim şimdi .

Back
X