• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laporoskopi ve histeroskopi yaptıran var mı?

Ben de yakın zamanda histeroskopi oldum, rahim duvarı temizlendi ve polipler alındı, ancak 1 tane polip kalmış onu almak için açık ameliyat olucam sanırım, doktorum bana başka bir doktor önerdi . Histeroskopi olurken karaciğer enzimlerim yüksek çıktığı için belimden aşağısını uyuşturdular sadece. Ameliyat sonrasında az acım oldu iyiyim şimdi .
Geçmiş olsun hepimize işallah güzel haberler aldığımız günleri de görücez

Senin neden tüp bebek tercih edildi cnm
Tüpler açıldıktan snr nasıl geçti sürecin
Tüplerden 1 tanesi açıldı diğeri açılamadı canım. nisanda ameliyat oldum temmuzda klomen kullandım olmadı temmuzda da kullandım olmadı ağustosta tatile falan gittim birşey kullanmadım özel olarak yine olmadı sonra biz kendimiz tüp bebek istedik 1 tüpüm açılamadığı için. Öyle başladık canım

İşallah karışık anlatmamışımdır

Şimdi net anladım canım.
Benim sol hidrosalpenks sağ kısmi geçişli.
Bende ne yapacaklar bilmiyorum.
Herşeyi laparoskopiden çıkınca öğreneceğim artık.
Ben özelde yaptırdım tüp bebeği.
Evet biraz maliyetli ama Allah herkese imkan nasip etsin de olmayanlara başvurmayı nasip etsin.
Laparoskopiden sonra 3.denememi yapacağım embriyolarım var bekleyen.

Benn ikisinide yaptıtdım önce histeroskopi oldum birkaç ay sonra ikisini birden oldum.soruları alayım :halay:

Tüplerden 1 tanesi açıldı diğeri açılamadı canım. nisanda ameliyat oldum temmuzda klomen kullandım olmadı temmuzda da kullandım olmadı ağustosta tatile falan gittim birşey kullanmadım özel olarak yine olmadı sonra biz kendimiz tüp bebek istedik 1 tüpüm açılamadığı için. Öyle başladık canım
İyi yapmışsın ileri doğru adım attıkça rahatlıyor insan
Seçilmiş bebişler bizi bekliyor inşallah ☺️

Şimdi net anladım canım.
Benim sol hidrosalpenks sağ kısmi geçişli.
Bende ne yapacaklar bilmiyorum.
Herşeyi laparoskopiden çıkınca öğreneceğim artık.
Ben özelde yaptırdım tüp bebeği.
Evet biraz maliyetli ama Allah herkese imkan nasip etsin de olmayanlara başvurmayı nasip etsin.
Laparoskopiden sonra 3.denememi yapacağım embriyolarım var bekleyen.
Benim de rapor çıksa bile bi 5000-6000 arası gidecek sanırım
Ne sonuç çıkarsa çıksın en hayırlı olanını duyarsın inşallah ben iyiki olmuşum diyorum çünkü doktor göremediği şeyleri farkedip müdahale etti
Embriyo dondurulması süper bişi ztn benim de ilki tutsa bile ikinci bebek için dondurma şansım varmış şimdiden embriyo ya da yumurtayı mı öyle bişi demişti

Benn ikisinide yaptıtdım önce histeroskopi oldum birkaç ay sonra ikisini birden oldum.soruları alayım :halay:
Senin ikinciden snr nasıl geçti hemen iyileştin mi
Benim göbek deliğindeki kesi yeri biraz uğraştıracak sanırım salı oldum

Senin ikinciden snr nasıl geçti hemen iyileştin mi
Benim göbek deliğindeki kesi yeri biraz uğraştıracak sanırım salı oldum

Ameliyattan sonra bi gece hastanede kaldım göbegimdeki delige çok kafam takılıyodu benimde ama geçti sıkıntı kakmadı yara izi kalmıycak dedi doktor 15 gün falan oldu kapanmaya başladı bile.

Bu arada ben salı akşamı oldum ağrı hiç olmadı
Sadece gülerken oturup kalkarken öksürürsem göbeğin ordan girilen yer açıyor mesela daha altta olanı acımıyor ..
giriş yapılan yer de farkediyor sanırım
Gece yan yatarken de yine aynı yer açıyor göbek deliğinin yanı
Halbuki ikinci kesinin varlığı yokluğu belli değil altta solda biraz o

Açık ameliyat değil de göbekten ufak delik açılarak yapıldı size değil mi. Benim de rahmimin gerisinde polip kalmış açık ameliyatla alınır falan dedi doktor ama, böyle kapalı da olabilir mi acaba

Merhaba arkadaşlar bende 30 Eylül de histereskopi oldum tüp bebek yaptırdık fakat beta Hcg 545 de durdu ve düşmeye başladı kimyasal gebelik dediler.1 sene öncesi de 12 haftalık bir düşük yaşadım. Histereskopi önerdiler ve oldum. Çok şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı sadece rahimde hafif egrilik varmış onu düzeltmiş doktorum bir de tutunma kolay olsun diye rahime çizik atıldı.

Şimdi sorum şu sizlere histereskopi olup adet gecikmesi yaşadınız mı ? Yani benim dün ve bugün olmam lazım ama olmadım adet belirtisi falan da yok merak ediyorum acaba geç mi olacak :KK43: dondurulmuş embriyolari deniycez bu adetle

Merhaba arkadaşlar bende 30 Eylül de histereskopi oldum tüp bebek yaptırdık fakat beta Heh 545 de durdu ve düşmeye başladı kimyasal gebelik dediler.1 sene öncesi de 12 haftalık bir düşük yaşamadım. Histereakopi önerilir ve oldum. Çok şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı sadece rahimdew hafif egrilik varmış onu düzeltmiş doktorum bir de tutunma kolay olsun diye rahime çizik atıldı.

Şimdi sorum şu sizlere histereskopi olup adet gecikmesi yaşadınız mı ? Yani benim dün ve bugün olmam lazım ama olmadım adet belirtisi falan da yok merak ediyorum acaba geç mi olacak :KK43: dondurulmuş embriyolari deniycez bu adetle

Histeroskopi sonrası kanama oluyor belki o adet düzenini etkiliyor olabilir diye düşünüyorum.

Histeroskopi sonrası kanama oluyor belki o adet düzenini etkiliyor olabilir diye düşünüyorum.
Evet benimde 5 gün kadar süren leke şeklinde kanamam oldu zaten olabilir demişlerdi. O zaman anestezi etkisiyle olacak ki hiç sormak aklıma gelmedi adet gecikir mi geçikmez mi diye ? Sadece adetin 2.günü görüşürüz dediler bi kaç gün daha bekleyip aricam merkezi bakalım ne diyecekler

Açık ameliyat değil de göbekten ufak delik açılarak yapıldı size değil mi. Benim de rahmimin gerisinde polip kalmış açık ameliyatla alınır falan dedi doktor ama, böyle kapalı da olabilir mi acaba
Benim histereskopi yapılma durumum yoktu ameliyatta karar verip yaptı doktor uyandığımda öğrendim
Eğer alttan yani servikal açıklıkta sıkıntı yoksa yapılabiliyor diye biliyorum tabi her kadında ister istemez farklı yaşanıyor bu tür şeyler
benim annem de ilk bana hamile kalmadan önce işte yıllar önce ameliyat olmuş onun zamanında rahim dışarı alınıp fln yapılıyormuş ameliyatlar şimdi diyo bana teknoloji ilerlemiş diye
o da bende iki yıl tedavi görmüş snr ikinci çocukta bir yıl ilaç fln tedavi gördü sonra Allah'ın mucizesi üçüncü kardeşimize kendiliğinden hamile kaldı hatta menapoza girdim sanmış halbuki bebekmiş :)
Ameliyatta net görüp daha iyi karar verebiliyor doktorlar
Ben eğer laporoskopiyi kabul etmeyip direk tüp bebek denemek isteseydim belki de rahim üstündeki çöküklük ve polipler sebebiyle tutınamayacaktı bebek
Doktoruna güveniyorsan için rahat olsun ben önce Allah'a sonra doktoruma güvenip girdim yola çok şükür o da elinden geleni yaptı
Polip in nerede olduğu da etkiliyordur belki
sen aklında ne soru işareti varsa konuş o gerekli açıklamayı yapar canım

Merhaba arkadaşlar bende 30 Eylül de histereskopi oldum tüp bebek yaptırdık fakat beta Hcg 545 de durdu ve düşmeye başladı kimyasal gebelik dediler.1 sene öncesi de 12 haftalık bir düşük yaşadım. Histereskopi önerdiler ve oldum. Çok şükür hiç bir sıkıntı çıkmadı sadece rahimde hafif egrilik varmış onu düzeltmiş doktorum bir de tutunma kolay olsun diye rahime çizik atıldı.

Doktorum kanaman olucak az az dedi bi de rahim kalınlığı normaldi ama biraz incelttik ameliyatta bu adetini biraz geciktirebilir , olmadı hormon verip adet görmeni sağlarız demişti

Bi de gecikme olması normaldir çünkü ben ameliyattan çıktığımda yatağa alınırken sedyedeyken görmüş kardeşim bayağı kanama vardı alt bezinde dedi bakalım ay sonuna belli olur gecikme durumu
Gerçi benim hsg de bile iki kez ilaç verildi onda bile kanamam olmuştu bayağı bazılarının onda da hiç kanama olmuyor

Bi de gecikme olması normaldir çünkü ben ameliyattan çıktığımda yatağa alınırken sedyedeyken görmüş kardeşim bayağı kanama vardı alt bezinde dedi bakalım ay sonuna belli olur gecikme durumu
Gerçi benim hsg de bile iki kez ilaç verildi onda bile kanamam olmuştu bayağı bazılarının onda da hiç kanama olmuyor

bana da hsg de iki kere ilaç verildi benim de kanamam olmuştu.
laparoskopide de olacağını düşünüyorum.
bakalım.:KK51:

Sağol canım. Benim de hsg çekilmişti daha önce ama hiç kanamam falan olmadı hatta yumurta toplama yapıldı tüp bebek tedavisinde onda da sonrasında kanama falan olmadı. Hepsi farklı tabi :)
Bu arada bende Banu hanımın eski hastalarındanım 2 aşılama denedik birlikte ama olmadı kısmet tabi. Tüp bebek için farklı bi merkez tercih ettik ama Banu hanım çok iyi bir doktor bende çok severim kendisini

Back
X