Laporoskopi ve histeroskopi

birisi111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2022
703
218
53
Kızlar selam yaklaşık 2 sene önce rahim filmi çektirdim ve çeken doktor dahil en az 4 doktor gördü tüpler açık bir sorun yok dedi ama bugün başka bir doktora gittim tavsiye üzerine rahim filmime baktı ve sol tarafın ucu kapalı dedi hatta bana da gösterdi diğeriyle karşılaştırınca gerçekten öyle gözüküyor.Doktor Laporoskopi ve histeroskopi yapalım dedi kafam çok karıştı o kadar doktor gördü farklı farklı ama bir tanesi bile kapalı tıkalı vs hiçbişey demedi 2 adet tüp bebek denemem var birisi pozitifti ama düşük oldu diğeri direkt negatif oldu bu konular hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi bu işlemleri hiç bilmiyorum şimdiden teşekkürler

Benim de 4 gebelik kaybimdan sonra, ki en az 20 doktor gezmişimdir, kimsenin aklına hsg çekmek gelmedi. En son gittiğim bir doktor tavsiyesi etti ve çektirdim. Hem Y şeklinde rahim hem de perde varmış. Üniversite hastanesinde histeroskopi yapıldı. İşlem zaten belden aşağısı uyuşturularak yapıldı, ağrı sızı kanama yok denecek kadar az oldu. Korkulacak birşey değil.

Açıkcası 4 doktor açık deyip diğeri ucu kapalı demesi çok şüpheli. Yanlış anlama beni ama ben biraz çıkarcı olarak gördüm. Elbette sağlık çok önemli hele ki tüp bebek geçmişin felan da varsa daha da üstüne titremen çok normal.

Eğer rahim filmin yeni değilse tekrardan çekilip bir değerlendirmeni tavsiye ederim. Eğer rahim filmin varsa resmi istersen at bi bakalım kızlarda anlıyosa yazar buraya yorum yapar. Bende 2024 de çekildim hem kendi doktoruma hemde filmi çeken doktoruma sordum şükür açıktı bide raporda ne yazıyor oda çok önemli bence sonuçta rahim filmi çeken doktor da görüyor yazıyor ne olduğunu..

Teşekkürler

Ya evet bende ilk defa böyle duyunca korktum açıkçası.Rahim filmimin resmi yok sadece raporu var
Opak madde uterin kaviteyi doldurmus olup dolma defekti veya fazlaligi mevcut degildir.
Bilateral tubal kanal lümeni olagan izlenmekte olup opak madde peritona geçmistir.
Bilateral tubal kanallarda stenoz mevcut degildir.

Böyle yazıyor chatgptye de attım rapora göre açık ve normal dedi o da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…