• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

laubalilik midir?

46M6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
1.771
2.687
133
Kızlar ben normalde akademik olarak çalışıyorum ve de çalışmak istiyorum geleckte de . daha önce online çalışıyordum gayette koşullarım iyiydi. ama bir yerden teklif geldi değerlendirmek istedim. gittiğim kurumun sektörünü tanınmamak için yazmak istemiyorum siz herhangi bir sektör gibi düşünün.
Önce İK SONRA DA Yönetim Kurulu Üyesiyle görüştürdüler. ilk başta sorular normaldi daha önceki tecrübeler eğitim hayatı vs tipindeydi sorular. Her şey iyi güzel lakin sona doğru bana sorulan sorular çok laubali geldi. sorular söyleydi..
1. aileniz ne iş yapıyor?
2.ailenizle mi yaşıyorsunuz?
3.yakın zamanda evlilik, balayı falan biri var mı? (gülerek:KK62:)
bastıra bastıra sürekli yaşımı tekrarlamak faalan..

ilk soruya neden diyebildim .. biz sorarız böyle seyler gibi tavır takındılar.
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim. Hayır ne demek bu?
sizce ne yapmalıyım?

Bende akademisyenim ve benim gördügüm: Yalinda nisanlandiginizi veya evleneceginizi bilseler ya ise almaslar veya cok düsük bir sözlesme teklif ederler. Kendim yasadim. Onun icin o sorular.
size özelden yazabilir miyim?

Kızlar ben normalde akademik olarak çalışıyorum ve de çalışmak istiyorum geleckte de . daha önce online çalışıyordum gayette koşullarım iyiydi. ama bir yerden teklif geldi değerlendirmek istedim. gittiğim kurumun sektörünü tanınmamak için yazmak istemiyorum siz herhangi bir sektör gibi düşünün.
Önce İK SONRA DA Yönetim Kurulu Üyesiyle görüştürdüler. ilk başta sorular normaldi daha önceki tecrübeler eğitim hayatı vs tipindeydi sorular. Her şey iyi güzel lakin sona doğru bana sorulan sorular çok laubali geldi. sorular söyleydi..

daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim. Hayır ne demek bu?
sizce ne yapmalıyım?
İk ve de yönetim kurulu üyelerini iş esnasında görecek misiniz.

Konu cümlenin ne oldugu değil Sşze hissettirdiği. Hafif bir taciz hissetmişsiniz.
Bu adamla karsılasöayacaksanız ne sorun olabilir. Kimi böyle flörtözdğr her gördüğüne gevsek konuşur belki öyle bir adamdır.
Sadece cümleleri okuyunca bana cok taciz gibi gelmedi ama dediğim gibi tarz tavır ses tonu sırıtış vs ile beraber siz rahatsız olmussanız bilemem

İk ve de yönetim kurulu üyelerini iş esnasında görecek misiniz.

Konu cümlenin ne oldugu değil Sşze hissettirdiği. Hafif bir taciz hissetmişsiniz.
Bu adamla karsılasöayacaksanız ne sorun olabilir. Kimi böyle flörtözdğr her gördüğüne gevsek konuşur belki öyle bir adamdır.
Sadece cümleleri okuyunca bana cok taciz gibi gelmedi ama dediğim gibi tarz tavır ses tonu sırıtış vs ile beraber siz rahatsız olmussanız bilemem
aynen öyle demek istdiğimi çok net ifade etmişssiniz biz akademik camiada bilen bilir böyle sorular sormayız. iş görüşmesinde böyle bir şeyler beklemiyordum daha öncekilerde hiç böyle seyler srmadılar çünkü. hadi diğerleri neyse diyelim ama son yazdığım ;
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim.
bunu hala anlamdırmadım.

sizce ne yapmalıyım?
İlk iki soruyu hiç görmedim ama 3. Soruyu aldım yakın zamanda evlenecek insan sürekli izin kullanır evlendiği zaman işi bırakma ihtimali bar hiçbir patron bu riski almak istemiyor

aynen öyle demek istdiğimi çok net ifade etmişssiniz biz akademik camiada bilen bilir böyle sorular sormayız. iş görüşmesinde böyle bir şeyler beklemiyordum daha öncekilerde hiç böyle seyler srmadılar çünkü. hadi diğerleri neyse diyelim ama son yazdığım ;
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim.
bunu hala anlamdırmadım.
Tam tersi akademik hayatta da iş hayatında, da evlilik ve cocuk sorgula nır Sşze denk gelmemiş.
Evliyseniz, su kadar süre çocuk yasak diyen bile var.

Tam tersi akademik hayatta da iş hayatında, da evlilik ve cocuk sorgula nır Sşze denk gelmemiş.
Evliyseniz, su kadar süre çocuk yasak diyen bile var.
ben bugüne kadar hangi yere gitsem eğitim kurumu falan , kimlerle çalıştığım deneyimlerim, başarılarım, sertifikalarım sınav puanlarım takip ettiğim yayınlar falan soruldu. özel hayatımla ilgili böyle gülerek soru almadım hiç.

İşte sizi garantilemek istiyor her türlü şartta çalışabilirmisiniz diye vede evlenme durumu yoksa ooh mis bütün gücünü bize harcar diye düşünüyorlar. Büyük bencillik ama böyle
genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim.
Buradada işveren kendince alınganlık etmiş ben yaşlı değilim demeye getirmiş

sizce ne yapmalıyım?
ben olsam bende sorarım, hatta çalışmaya başlarsak sizle ilgili bir çok şeyi biliyor olurum. şuan öğrencilerimle de aynıyım sohbet etmeyi sevdiğim için laf lafı açıyor aileleriyle ilgili bir çok şeyi istemesem de öğreniyorum.

ben bugüne kadar hangi yere gitsem eğitim kurumu falan deneyimlerim, başarılarım, sertifikalarım sınav puanlarım takip ettiğim yayınlar falan soruldu. özel hayatımla ilgili böyle gülerek soru almadım hiç.
Gülerek kısmını bilemem onu zaten belirttim ama kadın için evlilik ve cocuk iş hayatını sekteye ugrattıgından devam gerektiren işlerde bu sorgulanır hayret ettim size nasıl denk gelmedi.
Bizim hoca (doktora) asistanlık süresinde doğum istemiyor bunu acık net söylüyordu doğum yapan olursa da bölümde huzursuzluk çıkıyordu. Çünkü dogum süreci olan 4 ayda o kişinin hastaları ortada kalıyordu ve 4 ayda bekleyecek bir iş değil bizimki. Diğer hekimler arkasını topluyordu doğum yapanın hastaların işi uzuyordu.
Kısaca doktora bitmeden bilerek gebelik düşünmüyordu kimse.
Bu tıpta da cogunluk böyle.
Yine Baska bölümlerde hocalar tez ve yeterlik baskısı cok yapar cok duydum yani.
Ücretsiz icin kullanabilen de hiç duymadım.

sizce ne yapmalıyım?
aileniz ne iş yapıyor = nasıl bir sosyal sınıftan geliyorsunuz? aileniz memur mu, çiftçi mi, işçi mi sosyo-kültürel arka planınız ne demek aslında. ailenizle mi yaşıyorsunuzu da şu sebepten soruyorlar. iş başka bir şehirdeyse verdiğimiz az parayla nasıl geçineceksiniz ev kirası bilmem ne tek başınıza karşılayabilecek misiniz. üçüncü soruyu da evlenip düğün izni balayı izni hamile kalıp çocuk izni falan alacak mısınız diye soruyorlar. buradan çıkaracağımız kümülatif sonuç şu aslında. sizi en verimli bir biçimde köle olarak kullanmamız için gerekli şartlara sahip misiniz? bana da çok soruldu şirketler çok soruyor bu tarz saçma sapan cinsiyetçi ve ayrıştırıcı soruları

aileniz ne iş yapıyor = nasıl bir sosyal sınıftan geliyorsunuz? aileniz memur mu, çiftçi mi, işçi mi sosyo-kültürel arka planınız ne demek aslında. ailenizle mi yaşıyorsunuzu da şu sebepten soruyorlar. iş başka bir şehirdeyse verdiğimiz az parayla nasıl geçineceksiniz ev kirası bilmem ne tek başınıza karşılayabilecek misiniz. üçüncü soruyu da evlenip düğün izni balayı izni hamile kalıp çocuk izni falan alacak mısınız diye soruyorlar. buradan çıkaracağımız kümülatif sonuç şu aslında. sizi en verimli bir biçimde köle olarak kullanmamız için gerekli şartlara sahip misiniz? bana da çok soruldu şirketler çok soruyor bu tarz saçma sapan cinsiyetçi ve ayrıştırıcı soruları
sizi en verimli bir biçimde köle olarak kullanmamız için gerekli şartlara sahip misiniz? :(
kendileri şey demişti bizimle çalışamayan insanda sorun var biz gayet makuluz .. gözümü korkutuyorsunuz :(

Birde gülerek sormasından ve sizin anlatımınıza göre ciddiyetsizlik yaptığını düşünüyorum. İşveren biraz olsun ciddi olmalı dik durmalı sorularını sorarken bence
aynen öyle. mesafesiz insanlarla mı çalışacağım korkusu çöktü üzerime.

Ben özel sektörlerde çalıştım. İş görüşmelerinde ailemle mi yaşıyorum, ne iş yapıyorlar veya ev kira mı vs sorularla karşı karşıya kaldım. Maddi durumu mu öğrenmek istiyorlar, ne tarz bir kültürden-aileden geldiğimi anlamaya mı çalışıyorlar bilmiyorum. O yüzden o sorular değişik gelmedi bana. Ama konunun devamında yaşımı bastıra bastıra söylemeler, ''sizden çok da büyük değilim'' gibisinden konuşmalara hiç maruz kalmadım. Bunlar değişik geldi bana. Evet, laubali davranmış olabilirler.

aynen öyle. mesafesiz insanlarla mı çalışacağım korkusu çöktü üzerime.
Ben senin anlatımından bunu çıkardım canım ama hani yokmudur içinde kötü niyeti olmayıp seviyeli samimiyet kurarak düzgünce sorularını sorup bilgi almak isteyen işveren ee illaki vardır denk gelmemiştir bu ayrı mesele.
Ama bende o kadar çok başvuru yaptımki vede çalıştım aynı zamanda. Maalesef evet bu dediğin tipteki seviyesiz dediğimizlerle çalışmak zorunda kalabiliyoruz iş bulamayınca ama bana sorarsan ben yapamıyorum nasıl işveren eleman seçiyorsa bende işveren seçiyorum. Böyle olmaz o zaman ömür boyu iş bulamazsın diyenler olabilir ama bitsin artık bu mobbingler, maaş vermemeler, ezmeler vs. Bence biz yüz verdikçe bitmez bunlar.

Bana sorular olağan geldi. Bir gariplik hissetmedim. Aile durumu sizin hangi sosyoekonomik çevrede yetistiginizi, beraber yaşayıp yaşamadığınız verecekleri maaş ölçütünü, evlilik balayı konusu izin alma sıkliginizi ölçmek için. Yaş konusu zaten en olası soru.

sizce ne yapmalıyım?
özellikle kadınlara soruyorlar. Evli mi değil mi çocuğu var mı ? Evlenme diyorlar , evliysen çocuk yapma diyorlar. Aile evinde yaşıyorsan belki daha az maaş verebileceklerini düşünüyorlar. cocuk varsa yeterince çalıştıramayız kafası dolu olur gibi düşünüyorlar. Mesai koysalar duramazsın mesela. Kısaca etinden sütünden yararlanmak istiyorlar.

Back
X