- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi Caulfield-
-
cok güzel bi isim cok begendim.siirde sarkida süper bu arada
LAVİNYA ve DESTİNA yıllardır dinlediğimiz ve dinlemekten büyük haz aldığımız şarkılardır...isim olarak kullanıldıklarında da bence çok hoş olacaktır....
ne güzel bir bebeğin isim annesi olma şansını yakalamışsınız, şarkıyı çok sevdiğimden olsa gerek LAVİNYA yı isim olarak ben çok beğendim umarım isim sahibide çok beğenir zamanı geldiğinde...
o şarkıya bayılırım.. aşırı gizemli, sakin bir söyleyişi var. ama çocuğuma koyar mıyım? gerçekten tartışılır. çünkü yapancı gibi duruyor. o güzellikte türkçe isimler de hayli fazla.. tabii önemli olan sizin düşünceniz ve şimdiden sağlıklı olması dileğyle.. :)
ben tasvip etmiyourum, çocuklar ilerde çok sorun yaşıyorlar bu tarz isimlerden dolayı. hoş ben de olmayan çocuğuma buna benzer bir isim düşünüyorum; ama yanına Ayşe kadar tatlı bir isim koyarak. şiir güzel, şarkı müthiş, buna bir şey demiyorum.. çok mistik, efsanevi isimler şarkılardaki şiirlerdeki: pia, mona roza, nuyageva , lavinya, eftelya... ama bunlar şarkılarda şiirlerde kalmalı sanki...
Titus'un kızı olduğu hatırlatıldığında içim bi fena oldu çünkü Lavinia'ya önce tecavüz edilir sonra suçlular (Godların kraliçesi Tamora'nın iki oğlu) isimlerini yazmasın diye ellerini söyleyemesin diye de dilini keserler Lavinia'nın Lavinia öylece yaşamaya devam eder ve Titus Tamora'dan intikamını alırken Lavinia'yı da öldürür hikaye çok uzun olduğu için özeti böyle yamuk yumuk bir şey oldu ama Shakespeare'in yazdığı ilk tarihsel oyunlardandır benim de en sevdiğim oyunlardan biridir Titus. Filmi de var tavsiye ederim. Lavinia mitolojide de geçiyor ama silik bi karakter. Mitolojik göndermelerini kulak ardı ettiğinde çok şiirsel ve çok güzel bir isim
benim bildigim hikayesinde lavinia, mevhibe beyat'a yazılmış. o zamanlar ilhan selçuk'un eşiymiş ve o dönemlerin en güzel kadınlarındanmış mevhibe hanım, giyimi muhabbeti tavrı başkaymış. nereden duydum hatırlamıyorum ama şiirin ona yazıldığını boyle bir şiir programında falan izlemiştim sanki. zaten googledan aratınca çıkıyor hoş kadınmış.
kız ismi olarak da güzel bence neden olmasın. sonra lisede falan erkekler aşık olur kızıma da o şarkıyı soylerler diye takılırım ben bi tek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?