Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim:)Cok severim lazanyayi. Ellerine saglik.basarilar
Teşekkür ederimEllerine sağlık canım, yarışmada başarılar![]()
ellerine sağlık arkadaşım. harika yapmışsın. eşin makarna sevmiyor mu. ilk kez makarna sevmeyen birini duydum .Herkese merhaba. Çok sevdiğim ve bilindik bir tarifi yaptım. Eşim makarna sevmediği için 2 senede 3. makarna yapışım olacak, çok mutluyum
Malzemeler(2 kişilik tarif için)
-yarım paket lazanya
-200 gr kıyma
-rendelenmiş kaşar
-1 ortaboy kurusoğan
-1 rendelenmiş domates
-1 yemek kaşığı salça
-1 adet sarımsak
-yarım su bardağı su
-tuz,karabiber
Beşamel sos için:
-2 su bardağı süt
-4 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
Eki Görüntüle 1898841
Yapılışı:
1 kuru soğanı küp küp doğrayıp kavuruyoruz. Üzerine kıymamızı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş domates, salça ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Yarım su bardağı suyu ekleyip tuz ve karabiber atarak 10 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1898840
Eki Görüntüle 1898842
Başka bir kapta tereyağını eriterek unu kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için hızlı hızlı çırpıyoruz. Bu arada ben fotoğraf çekimine odaklandığım için biraz topaklandı :) Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1898843 Eki Görüntüle 1898844
Bir fırın kabını yağlayarak bir kat lazanya diziyoruz. Üzerine sıcak beşamel sosunu döküp kıymamızı da ekliyoruz. Malzemelerimiz bitene kadar lazanya üzerine beşamel sos ve kıyma ekleyerek devam ediyoruz.
Eki Görüntüle 1898845 Eki Görüntüle 1898846
En son lazanyanın üzerine beşamel sos döktükten sonra kaşar serpiyoruz. Lazanyaların yumuşaması için 15dakika bekletiyoruz. Bendeki lazanya haşlanmadan yapıldığı için direk fırına verirsem kıtır kıtır oluyor, bu sebeple bekletiyorum.
Eki Görüntüle 1898848
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 1898853
Eki Görüntüle 1898849 Eki Görüntüle 1898850 Eki Görüntüle 1898851
Sağol canım:) hiç sevmez, pilav-makarna-börek-çörek... pek yapılmaz bizde maalesef, ben de çok özlüyorumellerine sağlık arkadaşım. harika yapmışsın. eşin makarna sevmiyor mu. ilk kez makarna sevmeyen birini duydum .![]()
Teşekkür ederim, ben de ilk 2 sene önce yemiştimHarika görünüyorelinize sağlık
Itiraf 1: Ben hiç lazanya yemedim
Itiraf 2: Yemedigim gibi lazanya yedim diyenlerin Sardalya gibi balık yediğini sanıyordum![]()
Teşekkür ederim:)
Teşekkür ederimEline saglik cok guzel gorunuyor
Bugün deneyeceğim ellerine sağlık çok güzel görünüyorHerkese merhaba. Çok sevdiğim ve bilindik bir tarifi yaptım. Eşim makarna sevmediği için 2 senede 3. makarna yapışım olacak, çok mutluyum
Malzemeler(2 kişilik tarif için)
-yarım paket lazanya
-200 gr kıyma
-rendelenmiş kaşar
-1 ortaboy kurusoğan
-1 rendelenmiş domates
-1 yemek kaşığı salça
-1 adet sarımsak
-yarım su bardağı su
-tuz,karabiber
Beşamel sos için:
-2 su bardağı süt
-4 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
Eki Görüntüle 1898841
Yapılışı:
1 kuru soğanı küp küp doğrayıp kavuruyoruz. Üzerine kıymamızı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Rendelenmiş domates, salça ve sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Yarım su bardağı suyu ekleyip tuz ve karabiber atarak 10 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1898840
Eki Görüntüle 1898842
Başka bir kapta tereyağını eriterek unu kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmaması için hızlı hızlı çırpıyoruz. Bu arada ben fotoğraf çekimine odaklandığım için biraz topaklandı :) Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıyoruz.
Eki Görüntüle 1898843 Eki Görüntüle 1898844
Bir fırın kabını yağlayarak bir kat lazanya diziyoruz. Üzerine sıcak beşamel sosunu döküp kıymamızı da ekliyoruz. Malzemelerimiz bitene kadar lazanya üzerine beşamel sos ve kıyma ekleyerek devam ediyoruz.
Eki Görüntüle 1898845 Eki Görüntüle 1898846
En son lazanyanın üzerine beşamel sos döktükten sonra kaşar serpiyoruz. Lazanyaların yumuşaması için 15dakika bekletiyoruz. Bendeki lazanya haşlanmadan yapıldığı için direk fırına verirsem kıtır kıtır oluyor, bu sebeple bekletiyorum.
Eki Görüntüle 1898848
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Eki Görüntüle 1898853
Eki Görüntüle 1898849 Eki Görüntüle 1898850 Eki Görüntüle 1898851