ldrmak zereyim, ne yapmalym ?

vallahi insan catlar sinirden..
3 ay sana zindan olur artık
kayınvaliden yok mu?
kocalrda hep ailelerini savunurlar zaten..
hoslarına gider senin onlara hizmet etmen..
onlarda akılları sıra rahat edıolar işte ohh! ekmek elden su gölden..
ne insanlar var ya..
insan dusundukce cıldırıyor..

Eşini karşına almamalısın.
Görümcem okuduğu için oda bende kalırdı.Ay 30 gün o 15 gün bizdeydi.Bu tam 3 sene böyle devam etti.
En başlarda bende sesimi çıkarmadım ama çok yorgun düşüyordum.
Eşimle konuştum oda ben yemek yaparken ve temizlik yaparken görümceme kalk yengene yardım et demeye başladı.

Eşin ailesini istemediğini anlamamalı güzel bir dille yorgun düştüğünü anlatmalısın...

Yazdığım herşey de inanın en ufacık abartı yok. Hiçbir zaman da şurdan kalkın şuraya oturun demiyorum. Onları Allah a havale ediyorum. Sizden de dualarınızı bekliyorum

Arkadaşlar şimdi bunların yemek yeme saatleri. Uyuyorlar Sanki onlar geceleri uykusuz kalıyorlar. Neyse kalkarlr bişeyler hazırlamam lazım. Sonra bide akşam yemeği off offf. Çıkmam lazım yorumlarınızı okuca bekliyorum

ne tuaf yaaaaaaa...tamam misafirdir 3-5 gün ona göre davranırsında,2 hafta falan olmuş galiba geldikleri..sizin evin düzenine alışsınlar..kalvaltı belli bir saatten olur,öğle yemeğide ,akşam yemeğide...50 kere yemek yapacak,sofra kuracak halin yok herhalde..tamam saygı göstermen önemli de onların yaptığı saygısızlık....insan gittiği evin düzenine göre davrnmalı değilmi?
canım senin yerinde olsam dediğim gibi görümceme derdim,yemekler senden buğün..ellrinden öperler diye...evi de temizleyeceğim vakit ,ben yerleri mi süpürüyorum tutuşverirdim toz bezini eline...hayır desin bakalım....

nedense sizde yaşı ilerlemiş ve bekar olmasından dolayı görümcenizi aşağılama gibi bir durum sezdim.onu sevmediğinizi belirtirken neden yaşını ve medeni durumunu belirtme ihtiyacı duydunuzki?bunlar sevilmemek için yeterli nedenlermidir?
ayrıca onlara tahammülüm yok demişsin.yani sorun bire bir varlıkları.
bu durumda sen işten gelene kadar görümcen ütünü ve yemeğini yapsa,hatta evini temizlese bu seferde buna sinir olacaksın.kendi evi gibi davranıyor,temzilik için bile olsa odalarıma giriyor,iç çamaşırlarımı görüyor,mutfağın düzenini değiştiriyor vs... gibi şeyler söyleyeceksin.
çünkü zaten onlara tahammülün yok.
neden yanına geldiklerini ve 3 ay kaldıklarını bilmiyorum.mecburi bir durummu yoksa keyfimi?
keyfi sebeplerden ötrü gelip 3 ay kalıyorlarsa yanlış yapıyorlar.3 ay onlar içinde senin içinde uzun bir süre.
şikayet edeceğine ve sonradan eşine patlayacağına sen yardım iste.sen çay demliyorsan görümcenden bardakları hazırlamasını iste.yada sabah giderken abla zahmet olmassa şu yemeği yaparmısın de.her akşam gittiğinde normalde eşine ne hizmet yapıyorsan onu yap.ekstra bir misafir gibi davranma(surat as anlamında söylemiyorum.).zaten 3 ay kalan artık misafir değildir.yada uykun geldiğinde ben yatıyorum.malum yarın işe gideceğim.iyi geceler de ve git yat.
bu şekilde;yani,onlara hürmette kusur etmeyip gece eşinle odana çekildiğinde huzursuzluk yaratarak eline bişey geçmez.

ayrıca doğalgaz pahalı bahaneleri saçma olmakla beraber,kış günlerini yalnız geçirmek istememeleri doğal.çokta abartılacak bi durum değil.
benim babanemle dedemde kışın 3 ay istanbuldaki yengemde kalırlar.trabzonun köyünde kış şartları daha ağır çünkü.ve babanem bırakın yardım etmeyi,çenesi hiç durmayan bir kadındır.ama yengem hiç kovmaya kalkmadı.yada bi şikayetini duymadık.baştan böyle olacağını biliyordu.
kendi annesi babası gelse amcamda buna ses çıkaramaz tabi.

nedense sizde yaşı ilerlemiş ve bekar olmasından dolayı görümcenizi aşağılama gibi bir durum sezdim.onu sevmediğinizi belirtirken neden yaşını ve medeni durumunu belirtme ihtiyacı duydunuzki?bunlar sevilmemek için yeterli nedenlermidir?
bu durumda sen işten gelene kadar görümcen ütünü ve yemeğini yapsa,hatta evini temizlese bu seferde buna sinir olacaksın.kendi evi gibi davranıyor,temzilik için bile olsa odalarıma giriyor,iç çamaşırlarımı görüyor,mutfağın düzenini değiştiriyor vs... gibi şeyler söyleyeceksin.
neden yanına geldiklerini ve 3 ay kaldıklarını bilmiyorum.mecburi bir durummu yoksa keyfimi?
keyfi sebeplerden ötrü gelip 3 ay kalıyorlarsa yanlış yapıyorlar.3 ay onlar içinde senin içinde uzun bir süre.
şikayet edeceğine ve sonradan eşine patlayacağına sen yardım iste.sen çay demliyorsan görümcenden bardakları hazırlamasını iste.yada sabah giderken abla zahmet olmassa şu yemeği yaparmısın de.her akşam gittiğinde normalde eşine ne hizmet yapıyorsan onu yap.ekstra bir misafir gibi davranma(surat as anlamında söylemiyorum.).zaten 3 ay kalan artık misafir değildir.yada uykun geldiğinde ben yatıyorum.malum yarın işe gideceğim.iyi geceler de ve git yat.
bu şekilde;yani,onlara hürmette kusur etmeyip gece eşinle odana çekildiğinde huzursuzluk yaratarak eline bişey geçmez.

canım benim arkadaş yaşını filan belirtmesiydi biz sorcaktı kaç yaşında ki evli değilmi filan die oda sorulmadan sölemiş artı tabikide kayınvalide ve kayınpeder tek olsa bakmaya mecbur ama bu arkadaşın akrabalarının yaptıkları saçma çünkü evde ona bakacak bir kadın varken ve bu kızıyken geline gerek yoktur hele doğalgaz bahanesiyle gelmek insanı resmen çok af edersiniz ama enayi yerine koymaktır yicek içick yatcak 5 kuruş vermicek elini bişiye sürmücek görümc ebu kayınvalide filan diil tamamen sinir bozu bende olsam böle insanların varlığı bile benimde sinirimi bozmaya yeterdi....

3 ay dediğimiz süre misafirlik değil bir nevi o eve yerleşmektir.. madem ki 3 ay kalacaksın kalkar bir işin ucundan tutarsın.... ama baktım ki tutmuyor valla yerinde olsaydım elimi kolumu bi yerimi bandajlardım. yemek yapamazdım,bulaşık yıkayamazdım.. dolayısıyla da ya bir işin tutacak yada kalkıp kendi evine gidecek...

ayip yani kaliyorsunuz madem 3 ay bir isin ucundan tut !

uzuldum durumunuza acikcasi

ne demek ya yemek vaktine kadar yan gel yat osman

ben sizin yerinizde olsam sahsen

yemek yeme vakitlerine yakin gelirim

yada bir is yaparken gorumcemide ise sokarim

yok öyle ben yapiyim sen uc ay tatil yap hemde isi yok gücü yok

insan SIKINTIDAN is yapar evde be napiyor bu tum gun evde ayy cok sinirlendim yaa :kızgın:

misafirliginde bir adabi var ama

Arakadaşlar ben çalışan bi bayanım ankaradan kayınbabamla 42 yaşında bekar olan hiç anlaşamadığım ve sevmediğim görümcem geldi. en az 3 ay bizde kalacaklarmış. Okulda yoruluyorum 2 gibi eve geliyorum sadece yatağını topluyor. Ben eve gelince akşam yemek derdine düşüyorum bunlar 4 gibi acıkıyorlar. bi de o saatte yemek hazırlıyorum. Yemekti bulaşıktı çaydı meyveydi 12 de ancak odama çekiliyorum. O saatten sonra çok yorgun ve gergin olduğum için eşime patlıyorum. Tartşma çıkıyor. Tabi o da onları savunuyor. Hiç özel hayatım kalmadı. Eşimle geldiklerinden beri (2 haftadır) beraber bile olamadık. Zaten çocuk istiyoruz olmuyor sorunlar var. Bu arada adetim 7 gün geçti. Ama hamile olduğumu düşünmüyorum. B u durumu strese bağlıyorum. Napacağımı şaşırdım. Görümcem de sabahtan akşama kadr oturduğu yerden kalkmıyor. Uyuz uyuz akşama kadar oturuyor Hiç özel hayatım kalmadı. Zman nasıl geçecek yardım.....

görümceniz çok düşüncesizmiş...
ne diyebilirimki sana...
rabbim yardımcın olsun...:teselli:

çok sinir bir durum yaaa....ben olsam çocuk yok mu diye daha sorduklarında evde 3 ay kalabalık olunca çocukta olmuo derdim...ay sanki bana geldiler çok sinir oldum.gerçekten allah yardımcın olsun.sırf bu yüzden gidip 1+1 evde oturcam ve evde eşya olmicak kimse gelip yerleşemesin die...oyle anlayışsız eşe de söylicek söz bulamıorm...allah sabır versin.sakın klima taktırmayın nemelazım yazın da sıcak deyip serinlemeye gelirler...yüzsüzlük bu.

Hayır canım aşağılama gibi haddim hiç kimseye olamaz. 42 yaşında dedim yaşıt değiliz anlaşamıyorum kafa yapılarımız uyuşmuyor demek istedim. Bekar dedim evlenmezse temelli benim başıma kalacak demek istedim. N e kadar iyi olursa olsun ev üstüne ev olmuyor. Herkesin kendi hayatı var. Başkalarına göre yaşamak beni ve bir çok insanı strese sokar. Siz naparsınız evde görümce ve kayınbabanızla yaşamak istermisiniz. Onlara göre hayatınızı yaşamak size zor gelmezmi. Ben artık evde kendimi hizmetçi gibi hissediyorum. Çaylarını verdim masa çıktım odadan. Ayrıca ütümü, temizliğimi ve yemeğimi yapsa çok sevinirim. Çünkü ben her zaman olmasa da bunları bazı zamanlar yardımcı çağırıp yaptırıyorum. Yaşamamışsın belli. Bekara karı boşamak kolay

çok iyi anlıyorum durumunu, aynen babannemde öyle yapıyo bütün gün el el üstünde oturuyo. o insana nası koyar koştur koştur gel bir de misafir ağırla. 1 hafta 2 hafta olsa neyse 3 ay! valla tek tavsiyem normal hayatına devam etmen. çay koyma her akşam yorgunum de çık yat. yada meyve servisi yapma her akşam. zaten 3 günden sonrası misafir deildir.

Gelip kalmalari birsey degil, aile sonucta ama 3 ay cok uzun bir süre arti senin calisan bir bayan oldugunu bildikleri halde yan gelip yatmalarida hic hos degil.
Sabret canim. Yardim istemektende cekinme. Görümcen nasil yüzsüzlük yapip yan gelip yatiyorsa sende yardim isteyebilirsin gayet normal bir sekilde.

Baktin ki is yapmiyor sende onlara tavrini koy.

gercekten bazen cok anlayıssız ınsalanlar oluyorr bunu kımseye anlatmakta ımkansızlasıyorr anlamak ıstemıyolar daha dogrusu

Ya benim anlamadığım. Ben iş yaparken oturuyor ya acaba ne düşünüyor gelin bu mecbur bana hizmet etmeye diye mi düşünüyor acaba

ay inanmıyorum ya..valla ne desek boş..yardım edileceği belli çalışan insansın söylemene bile gerek yok ama..yazık işte düşüncesiz yada dedigin gibi o gelin yapacak bize bişeyler diyen tiplerden bunlar..valla geçen hafta annem geldi yanıma..kadına yapma desem de ben okuldayken yemeğimi falan yaptı..yalvarım elini sürme anne diye ama öğle araları eşim okuldan geldiginde onun kahvesine kadar yapmış..bu medeniyetle,düşünceyle alakalı..sanırım hiç bişey yapamayacaksın ve onlar orda oldugu sürece sinir küpüne döneceksin arkadasım..Allah sabır versin..böyleleri yüzünde insanın eşiyle arası bozuluyor yaaa:(

vallahi oyle klavye sakirdatip yazmak ne kolay basina gelse insanlar neler yapar ama neyse bence en guzeli durustce hic icine atmadan caylar ellerinden oper de gorumcene yemekten sonra veya esinin yaninda abla yarin isim var utulere bir el at de yani boyle uzulme dert etme belkide esin sen soyledigin halde yapmazsa art niyeti sezer yazik benimde iki gorumcem var hep el birligi yapariz bir is oldumu gule oynaya bu nasil dusuncesizlik anlamadim dogalgaz da cok ilgincti o zaman yazinda sicaktan mi sikayet edip gelecekler bir klima takin diyip cok sacma acikca konus kendini bu kadar harap etme birak yapabildigin kadarini yap 2gun yemek isine girisme ister istemez yapicak misafirlik degil bu 3aylik olmaz misafirlik

Ya benim anlamadığım. Ben iş yaparken oturuyor ya acaba ne düşünüyor gelin bu mecbur bana hizmet etmeye diye mi düşünüyor acaba

Boyle devam edersen sinirden kendi kendini yer oturursun o arsiz mi sen daha arsiz ol,
hem ne var bi sureligine ayni evde kaliyosunuz kalkip sana yardim etmesi gerekmez mi
illa soylenmesi mi gerekiyor kalk bana yardim et diye, arkadasim madem kendisi dusunmuyor sen de agzinla soyle biraz kalkip bana yardim edebilir misin goruyosun cok yoruluyorum vs diye...:1closedeyes:
Boyle susmakla biseyi cozemezsin...:1closedeyes:

kesinlikle haklısınız.
3 ay uzun bir süre, tamamen keyfi bir geliş üstelik.
ben olsam söylerim, şu işleri yapar mısın derim. kendi düşünemiyorsa söylemek gerekir.
ev işlerine belli ölçülerde tabii ki yardımcı olması gerekir. işlere yardım etmek, gidip yatak odanızı kurcalamak değildir.
ütülenecek çamaşırları ve askıları ortada bırakın, yapmasını rica edin.
yemeği de hayli hayli yapabilir. 15 yaşında olsa yapamaz belki ama bu yaşta bunları düşünmesi gerekir.
siz çalışan bir bayansınız üstelik. çalışmasanız bile ev işlerinde yardımcı olması gerekir(siz aksini söylemedikçe).
eşinizi bu konuya karıştırmayın şimdilik. görümcenizden işlere yardımcı olmasını isteyin.
3 ay kalmaya gelince, eşinize bu sürenin kısalması açısından talebinizi söyleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Back
X