ldrmak zereyim, ne yapmalym ?

en güzeli sen eşine ben artık çok yoruluyorum 2 kişiyken 4 kişi olduk yetişemiyorum hiç bişeye bize haftada 2-3, kere felan bir yardımcı gelsin temizlik yemek vs. için de yoksa 3ay ben dayanamam kafayi yerim de
hata eve geldiğinde bugün çok yorgunum hiç bişey yapamıcam de ve odana çekil uzan ve hiç bişeye dokunma bikaç gün bakalım mesaj gerektiği yere ulaşacakmı

ayyy okurken bana fenalık geldi
sinirim tepeme çıktı
allah kolaylık versin
benimde kayınvalidem her yaz 1 ay tatile gider arkadaşlarıyla
kayınpederimide bana bırakır,sormadan etmeden
bende çıldırırım çünkü kayınpederimin ne geliş saati ne gidiş saati bellidir
akşam yemeğe gelcem der herşeyi hazırlarız bekliyoruz deriz
bekleriz bekleriz gelmez oturur yeriz
toplarız,tam yatacaz zıırrr zil
ben geldiiimmm :1shok:
yani bende malesef her yaz bunu yaşıyorum
neyseki bizimki evine yatmaya gidiyor

seni çok iyi anlıyorum benimde kaynanamla kayınpederim bize geliyorlar aynısı...sabah 7.30 çıkıyorum akşam yine 7,30 evdeyim yemek hazırla topla çay,meyva ertesi güne bidaha yemek yap...bide memnun etmesi zor yoksa tabi başımın üstünde yerleri var...yemek yaparım babası mutfakta ne yemek yapıyosun et kattın mı hep sebze mi yiyosunuz...çerez varsa getirin yiyelim meyva getirin.... kaynanamda çocuk gibi azcık boş bırak seni çekiştirsin...ömür törpüleri işte...hepimizin Allah yardımcısı olsun....valla ben bunlara bi çare bulamadım bulan varsa söylesin....salı gelicekler bende başlarım artık...

seni çok iyi anlıyorum benimde kaynanamla kayınpederim bize geliyorlar aynısı...sabah 7.30 çıkıyorum akşam yine 7,30 evdeyim yemek hazırla topla çay,meyva ertesi güne bidaha yemek yap...bide memnun etmesi zor yoksa tabi başımın üstünde yerleri var...yemek yaparım babası mutfakta ne yemek yapıyosun et kattın mı hep sebze mi yiyosunuz...çerez varsa getirin yiyelim meyva getirin.... kaynanamda çocuk gibi azcık boş bırak seni çekiştirsin...ömür törpüleri işte...hepimizin Allah yardımcısı olsun....valla ben bunlara bi çare bulamadım bulan varsa söylesin....salı gelicekler bende başlarım artık...

Bir laf vardir dinsizin hakkindan imansiz gelir!!

Anne babada olsalar yaslida olsalar bir insani böyle hizmetci gibi kullanmaya haklari yok...
Yapma güzelim ya, yorgunum kahvaltilik birseyler hazirlayim bugün yemek falan yapamam de!! Inan sen sessiz kaldigin sürece bu böyle devam eder....

En sinir bozucu olayda bu tip insanlar el kizini köle isaura gibi kullanmaya bayilirlar ama kendi kizlarinin kilina kiyamazlar, onlarin kizlari ayni muameleyi görse kiyameti koparirlar...Ama eden bulur diyorum

Etme üveye özünde bulursun, etme geline kizinda bulursun:kahve:

Ayy yazıyı okudukça okudukça ben yoruldum.görümcenin o yaşda hallaaaa neden bekar olduğuda açıklıkla oratada yani....herif gibi...ne o be...ben senin yerinde olsam..ne yemek yaparım ne ütü nede temizlik varsın pis gelin desinler...çalışıyorsun ya...koy önlerine iki üç sefer peynir zeytin bide kendini yorarak onları ödüllendiriyorsun...saçmalama kendine gel...ohh be ne güzelmiş öyeleeee kebappp...ya şey pardon ama bende size gelebilirmiyimmmm..

en güzeli sen eşine ben artık çok yoruluyorum 2 kişiyken 4 kişi olduk yetişemiyorum hiç bişeye bize haftada 2-3, kere felan bir yardımcı gelsin temizlik yemek vs. için de yoksa 3ay ben dayanamam kafayi yerim de
hata eve geldiğinde bugün çok yorgunum hiç bişey yapamıcam de ve odana çekil uzan ve hiç bişeye dokunma bikaç gün bakalım mesaj gerektiği yere ulaşacakmı

Geldim kızlar fırsat bulmuşken gireyim dedim.
Canım ben zaten ayda 1 kez alıyorum yardımcı. Bunlara göre beni işim çok kolay öğlene kadar. Şu an dedğilde ankara da ne zaman toplansalar benim işimin basitliğinden yorucu olmadığından bahsederler. Kafa patlattığımı biliyorlar ama bana gıcıklık olsun diye bedava iş diyorlar. Ben bu seviyelere gelmek için neler yaptım ailem nelerime katlandı ben biliyorum. Ama kaymağını eşimin ailesi yiyor. Her türlü maddi manevi desteği ben gösteriyorum zaten. Buaraya gelmeselerdi onlara razıydım zaten. Bunlar yüzünden eşimle atşmıştım hatırlarsanız. Dün konuştuk bana hak verdiğini söyledi. Ama elinden en fazla bu kadarı geliyor. Bunu söylemesi bile beni rahatlattı

bitanem benimm haklısın tabıkı ama ne olursa olsun onlar sevdıgın adamın babası ve ablası sen Allah rızası ıcın yap emınım Allah sana bunun sevabını kat kat verıcektır esınle tartısma bence sonucta onun babası ablası ne olursa olsun onlara bırsey dıyemez ama ıcten ıce cok üzülür dusunsene esinın yerıne koy kendını senın baban ablan gelse ve o ıstemese uzulmezmıydın canım benım sen sıkma canını zaten devamlı kalmıcaklarmıskı gıderler görumcenede gelınce o onun terbıyesızlıgı canım sen herseyı allah rızası ıcın yap ve onlara saygını sevgını göster canım kendıne iyi bak bebeğinide en kısa zamanda kucagını alırsın inş

Canım ben onlara zaten hiç birşey belli etmiyorum ki. Ruhsal durumumu sizinle paylaşıyorum. Sizinle paylaşmak beni rahatlatıyor. Ayrıca yaşadıklarımı yakınlarıma anlatmıyorum üzülürler diye. Anneme bile. Komşularıma nlatsam dedikodu çıkacak. Buraya yazıyorum rahatlıyorum

buna çözüm bulursan bana haber ver mirmirmirmir
benim de eşimle özel hayatım kalmadı sizinki 2 hafta neyse bizimki 4 hafta oldu kardeş gibi uyuyoruz :çok üzgünüm:

Fazla yapacak birsey yok maalesef...sabredeceksiniz ve hiç birsey takmamaya çalisacaksiniz..
çok zor elbette...
ama mesela yemekte o kadar çesitler yapmayin, zaten çalisiyorsunuz...eger gorumceniz birsey soylerse, yardim etsen iyi olur abla yetistiremiyorum iste diyebilirisiniz
ama yok ya insanin içinden gelmesi gerek...yoksa ne kiymeti kalir ki...
Allah yardimciniz olsun...3 ay..ama daha fazla kalanlar var...beterin beteri var yani

yaşıt olsanız ne olacak?zaten bütün gün çalışıyorsunuz.gördüğünüz akşamları bir kaç saat.kafalarınız uysa ne olur,uymasa ne olur?karşılıklı saygıyı elden bırakmayın yeter.
ayrıca kalacakları süre 3 ay.bir ömür değil.bu kadar abartmanıza,eşinizle aranızı bozmanıza gerek yok.
madem öyle baştan söyleseydiniz eşinize henüz nişanlıyken "bu kadar uzun süreli misafirliklerden hoşlanmam" diye.ama o zaman denilmiyor dimi:1rolleyes:hiç bir erkek bu şekilde diyen bir eşi kabul etmez çünkü...
evlendikten sonra nasılsa istediğim kalıba sokarım fikri var kadınlarda.ama bazen işte eşler müsade etmeyebiliyor.a.s
evde kendinizi hizmetçi gibi hissetmenizin sebebi sizsiniz.kendinizi paralamanıza gerek yok.açıkça konuşun ve ablavcım ben yetişemiyorum,şu şu işlerde bana yardımcı olurmusun deyin ve yapılacaklar listesini önüne koyun.
ütünü,temizliğini ve yemeğini yaptığında çok sevineceğini sen söylemessen bilmeyebilir.burda yazana kadar görümcene söylesen belkide sorun hallolmuştu.
ayrıca yaşamadığımı ne biliyorsun?ille feryat figan topikmi açmam lazım?
ben sana akıllı bir kadının ne yapması gerektiğini yazıyorum.yoksa emin ol yangına körükle gitmeyi bende bilirim.:kahve:

Ben sizde agrasif bir yapı seziyorum. Benim durumumda olsaydınız benim gibi sessiz kalmayıp tepkinizi mutlaka gösterirdiniz. Ayrıca çok saçma düşünüyosunuz nişanlıyken evimize uzun süreli misafirliklerden falan bahsedilmez. Siz sanırım konuşmussunuz. Ayrıca evlendikten sonra nasılsa istediğim kalıba sokarım fikri var kadınlarda.ama bazen işte eşler müsade etmeyebiliyor.a.s demişsiz. Böyle bir düşüncem olmadı onu tanıdıktan sonra evlendim ben.

buna çözüm bulursan bana haber ver mirmirmirmir
benim de eşimle özel hayatım kalmadı sizinki 2 hafta neyse bizimki 4 hafta oldu kardeş gibi uyuyoruz :çok üzgünüm:
Aynen canım bizde 3. haftaya girdik. Odalarımız karşı karşıya banyo da tam ortada. Üstelik eşim kapınızı kapatayım diyor. Onlar kapattırmıyor. Bilemiyorum ya bunları geçtim zatende diğer sorunlar işte

bence işten gelir gelmez ''ah bugün işte çok yoruldum zor bi gündü'' de ve yemek için o kadar uğraşma. çay ve meyve olayına da girme bence.

Arkadaşım bazı insanlar, bazı varolan sorunları biraz da kendileri büyütürler..
Tamam senin bir sorunun var, evindeki uzun süren bir misafirlik ama 3 aylık bir sürede misafirlikten çıktıklarına göre, gayet samimi bir ifade ile arada görümcenden yardım istemek kadar doğal birşey yok..

Önceki yorumumda söylediğim gibi, sizi bu kadar yıpratan ilk etken gamsız görümce, ikinci etken de sizin bunları görümcenizle iyi niyetle paylaşmamanız..

Şimdi anlattınız rahatladınız ama sorun çözülmedi..Ya 3 ayın geçmesini bekleyeceksiniz, ya da gerçekten samimi bir dille , şakayla karışık görümcenizden ev işleri konusunda yardım isteyeceksiniz..

Bu kadar tatlım ya..

Görümce kızın annesi yaşında kadın,birde asık suratlı ters bişeyse cesaret edemiyordur...
Veya eşiyle arasını bozma ihtimalide vardır belki....
Resmen gelini enayi yerine koymak bunlarınki yaaa....
Bütün gün evde ne yapıyorlar,sıkılmıyorlarmı,sonuçta başkasının evindeler....
Rabbim tez zamanda kurtarsın....
Bazanda yüz göz olmadan aşılmıyor,gerekirse açıkca söyle,bu durumdan rahatsızlığını...
Bazı arkadaşların peynir ekmek önerisinede aynen katılıyorum,çok yorgunum diyip koy önlerine...
Hizmet etmeyide bırak,çekil odana....
Belki anlarlar....

Arkadaşlar ben biletimi pzar gününe aldım 15 tatilimi Ankara da annemlerle geçiricem. En azında rahatlama olur biraz. Ama evimi onlara bırakıp gitmekte beni rahatsız ediyor aslında aklım evde kalacak ama sanırım bu tatil iyi gelecek

Ayyy inanmıyorum ya aynısı yakın zamanlarda ablamın başına da geldi. Ablamın görümceside ona geldi bayağı kaldı. Ablamda öğretmen ve görümcesi 3-4hafta onlarda kaldı. Ablam istemediği halde bayağı kaldı. Ama ablam artık bıkmıştı. Üstelik o da iş yapmıyordu. Ve araları biraz limonileşmeye başladı. Ablam artık ona yüz göstermemeye fazla konuşmamaya başlamıştı. Ve sonunda eşine dedi ve eniştem bi şekilde ona biletini nezaman alayım diye sormaya başladı ve bu şekilde kurtuldular -tatlicadiarzu-

bence işten eve gelince yemek yapmayın kimseyede açmısınız diye sormayın
ütü yapın gardrobunuzu düzenleyin ne biliyim mutfak rafınızı temizleyin vaktinizi böyle geçirin emim yorulcaksınız akşamada eşiniz geldiğinde bunları bunları yaptım yemeğe vakit kalmadı diyin
görümcenizede evde varmış muamelesi yapamyın görmezden gelin

Back
X