• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekelenme artık endişelenmeye başladım ?

98libayannN

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
22
Puanlar
28
Kızlar perşembe kontrolüm var ama içim rahat etmedi belki yaşıyan vardır diye konu açtım kızlar benim evlenmeden önce adetim her zaman düzenli gelir ve asla ara kanamam olmazdı evlendim hemen hamile kaldım doğumdan sonra şu an oğlum 9 aylık mesela adet oluyorum adet bittikten sonra sürekli lekelenmem var koyu kahve bazende kan şeklinde ben sezeryan oldum beni ameliyat eden doktoruma gidip göründüm sadece ultrasonla karnımdan baktı rahmin çok iyi kötü bir şey görmüyorum dedi zamanla düzelir dedi ama halen adet sonrası haftalarça lekelenme tarzı kan felan geliyor yine başka bir doktora gidicem ama belki yaşamış olanlar vardır neden böyle oluyor acaba Allah korusun kötü bir şey olabilir mi yaşayan var mı

Kızlar lütfen cevaplarmısınız

Sezaryen kesesi yapılan yerde, sezaryen kesi yerinin tam olarak iyileşememesi nedeniyle, rahmin ön kas dokusunda meydana gelen tünelleşmeye istmosel denir. Bu durum doğumdan kısa bir süre sonra oluşabileceği gibi uzun bir zaman sonra da oluşabilir.

Bu tünelleşen bölgede zamanla adet kanı birikir ve kadında bir çok şikayetlere neden olur. Kahverengi, çamur gibi vajinal akıntılara ve özellikle adet sonrası lekelenme şeklinde kanamalara sebep olabilen istmosel, vajinal enfeksiyonlara, kısırlığa ve cinsel ilişki esnasında ağrıya da sebep olabilmektedir. İstmosel cebi yani potluğu içerisinde biriken kan da yine spermin hareketlerini bozmakta ve embriyonun rahim içine yerleşmesini engelleyebilmektedir. Yani kısırlığa da neden olabilmektedir. Ayrıca bazı gebelikler bu istmosel alanına yapışmakta olup, annenin hayatını tehdit edecek durumlara yol açabilmektedir.

Tıp dilinde bu gebeliklere de sezaryen skar gebeliği denilmekte ve erken gebelik haftalarında tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu tip gebelikler kanamaya yol açıp annenin hayatını tehdit edebilmektedir.

Sezaryen kesesi yapılan yerde, sezaryen kesi yerinin tam olarak iyileşememesi nedeniyle, rahmin ön kas dokusunda meydana gelen tünelleşmeye istmosel denir. Bu durum doğumdan kısa bir süre sonra oluşabileceği gibi uzun bir zaman sonra da oluşabilir.

Bu tünelleşen bölgede zamanla adet kanı birikir ve kadında bir çok şikayetlere neden olur. Kahverengi, çamur gibi vajinal akıntılara ve özellikle adet sonrası lekelenme şeklinde kanamalara sebep olabilen istmosel, vajinal enfeksiyonlara, kısırlığa ve cinsel ilişki esnasında ağrıya da sebep olabilmektedir. İstmosel cebi yani potluğu içerisinde biriken kan da yine spermin hareketlerini bozmakta ve embriyonun rahim içine yerleşmesini engelleyebilmektedir. Yani kısırlığa da neden olabilmektedir. Ayrıca bazı gebelikler bu istmosel alanına yapışmakta olup, annenin hayatını tehdit edecek durumlara yol açabilmektedir.

Tıp dilinde bu gebeliklere de sezaryen skar gebeliği denilmekte ve erken gebelik haftalarında ted edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu tip gebelikler kanamaya yol açıp annenin hayatını tehdit edebilmektedir.
Peki ne yapmak lazım acaba doktor bişey yapmıyor evde çözüm var mı

Back
X