lekelenme yaşadım, hep ultrasonla baktılar, içim rahat değil

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
15
298
Adana
(1. hamileliğimde 7 haftalıkken düşük yaptım. kalp atışını göremedik.)

şuan inşallah 8+5 günlük hamileyim kızlar.

kızlar 18 gün önce çok az, serçe parmağın tırnağı kadar yok, kahverengi lekelenme oldu.

hemen ertesi sabah özel tıp merkezine gittik, ultsaronla bakıldı, kese iyi,gelişimi iyi dendi.

5 gün sonra aynı doktor ultrasonla baktı, kalp atışını gödüük bu defa şükür.

5 gün sonra başka bir özel hastanede doktora gittik, o da ultsaonla baktı. kalp atışını yine gördük.

bu son muayeneden sonra bugün 7. gün lekelenmem yok çok şükür.

hep ultrasonla bakıyorlar, alttan rahimi daha detaylı göremezler mi? içim hiç rahat değil böyle.

burası 150binden fazla nüfusu olan, doğuda bir yer. sadece 2 özel ve 1 devlet hastanesi var. bu yüzden hep hızlı hızlı muaene edip biran önce göndermeye çalışıyorlar.

il merkezindeki kadın doğum hastanesine mi gitsem bundan sonra. nedir yorumunuz

Son düzenleme:
öncelikle Allah yardımcın olsun.. hakkınızda en hayırlsı olsun.. ben de ne yazıkki kanamadan dolayı zırt pırt alttan muayene olmuştum hekimler bunda hiçbir sakınca olmadığını söylüyor ama o dönemde halkımız (yaani arkadaş çevrem) alttan muayenenin iyi olmadığını söyleyip durdu bana... ama ne yapabilirimki kendimi Türk hekimlerine emanet ettim... ama bir arkadaşım gebeyken 6-7 haftada kalp atışını görebilmesi için doktor onu alttan muayene etti maşaallah hiiiiçbir şey de olmadı çocuk 3 yaşında şuan... zaten gebeliğinde hi,ç düşük riski olmamıştı sadece kalp atışı için bir kez altttan muayene oldu...

diğer sorunuza gelince devlet hastanesi de eminim çok çok çok pistir.. ne yazıkki doğuda en revaçta olan bölüm kadın doğum.. hasta çok yoğun ve bence biraz da bua sebepten çok pis... haa ama bu konuda işinin ehli bir hekim devletteyse ona da görünün..

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.. sağlıklı günler..

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun..
Bebeğin kaç haftalık bilmiyorum yada ben göremedim ama sana tavsiyem zaman kaybetmeden büyük bir kadın doğum hastanesine gitmen. Neden böyle kesin konuştuğuma gelince, pembe ve kahverengi lekelenmeleri bende yaşadım hamileliğimin ilk haftalarında. Doktor aynen senin gibi baktı kese iyi kalp atışı var o lekelenmeler yerleşmeden kaynaklanıyordur dedi. Ben önemsemedim fakat 10. haftamda öyle bir kanama yaşadım ki sanırsın dana kestik.. Allahtan bebeğime bişey olmadı ama plesantam aşağı inmişti belki önceden önlemini alsak o tehlikeyi yaşamazdık. Bence bir an evvel tam teşekküllü bi hastaneye muyene ol. İhmal etme.. Sağlıcakla insallah..

canım geçmiş olsun hiç korkma bende aşırı kanama oldu hemde üç ay boyunca şimdi 18 haftalık olduk bi sıkıntı yok diyo hep doktorum yerleşme kanaması yaşamıssın sen benimkisinin sebebi belliydi artık.... İçin rahat olsun bunun çok faydası oluyo

önerinizi dikkate alacam, bende düşünüyorum inşallah kadın doğuma gitmeyi.

canım önlemi ne olabilir sana göre.

kendimizce önlemler almaya çalışıyoruz ama, mesela eşim o günden beri bana bişey yaptırmıyor, yapma diyor, çok ayakta durma diyor. çoğu zaman uzanıyorum veya yatıyorum.ama evde öyle çok sıkıcı oluyor.cinsellikde yasak tabi, eşim yasakladı:)

birde öğretmenim ben. rapor aldık 10 gün şimdi. eşim bitince heyet raporu alalım, alabilirsek diyor.

12. haftayı geçelim allahın izniyle o zamana kadar sen bişey yapma diyor.

canım işte emin değiliz yerleşme mi değil mi? hiç alttan bakılmadı ki , hep ultrasonla baktılar

bende de lekelenme oldu 10 gun kadar surdu aralikli sen dogunun ucra kosesi demisin ben avrupanin ortasinda ultrasonla baktiramadim iyi mi, kac defa aradim gerek yok dediler yerlesmedir, rahmin buyuyor ondandir bir damar catlamistir ondan olabilir v.s. dediler kahverengi demek eski kan demekmis yani bir kanama olmus ama bu kimyasal degisimle zamanla kahverengiye donuyo gibi gorunuyor. sivi kirmisi kan gelmedikce korkmayin dediler bana ha bir de kanama da yetmiyor kasiklarinda belinde asiri bir agri olmasi gerekiyormus. neyse bulduk bi doktor kavga dovus gittik baktin kadin alttan ki ben tersini istiyordum. bebegi gorduk kesesini gorduk kalp atisini v.s.

dr bana direk esinle birlikte oldun mu demisti o zaman bu lekelenme kanama oluyormus. belki sizin sebep de budur.

artmiyorsa bos yere vesveselenme ultrasonla da bakmislar daha neyi dusunuyorsun anlamadim? sonrasinda o kadar kafana takagin seyler olacak ki oheh diyeceksin. gerci benim hali hazirda yasadiklarimi allah kimseye yasatmasin o ayri bir konu

diyecegim bos yere uzulme tamam mi, olur boyle lekelenmeler

bana alttanda baktı mecburen bide ömrü varsa hiçbirşey olmuyo ben bunu çok anladım ve yaşadım Allah'ın dediği olur ama yinede görün doktoruna asla elden bırakma muayenelerini aksatma git tabi....
canım işte emin değiliz yerleşme mi değil mi? hiç alttan bakılmadı ki , hep ultrasonla baktılar

canım allah razı olsun iyi düşünceler bunlar ne güzel.

yalnız canım, cuma 5-6 saatlik bi otoyolda yolculuğumuz oldu, çalıştığım yere gittik.
cumartesi cinsel ilişki oldu.
pazar akşamı lekeyi gördüm. lekeden bu yana çok şükür tam 19 gün geçti sanırım ve en güzeli tekrarlamadı veya büyümedi.

canım bizim stresimizin kaynağı aslında, daha önce 7haftalıkken düşüğüm oldu, kalp atışı var mı yokmuydu bilmiyoruz, görememiştik bir hafta öncesinde.
her neyse bir bu etken var, birde asıl etken, çocuğumuz biraz zor oluyor. eşimde sperm sayısı ve hızı az çıktı.normale göre yarı yarıya gibi bşey.eşim mahvoldu zaten lekeden sonra.belli etmemeye çalışsada belli oluyor. yemiyor içmyor adam.

bu arada canım senin bebeğin nasıl, umarım hamileliğin iyi gidiyordur

bana alttanda baktı mecburen bide ömrü varsa hiçbirşey olmuyo ben bunu çok anladım ve yaşadım Allah'ın dediği olur ama yinede görün doktoruna asla elden bırakma muayenelerini aksatma git tabi....

canım doktora kalsa ohoo. adam 15 gün sonraya randevu veriyor.

eşim, başka bir doktora daha randevu aldı. kaygıdan duramyor, onada göründük. yani 6-7 güne bir kontrolden geçmiş olduk.

işin garibi ,lekeden sonraki ilk muayenede doktor, yat ,uzan, iş yapma, gezme,çalışma,cinsellik yasak gibi bişeyler hiç demedi.

bir hafta sonra eşim sorunca ağır iş yapma, çok gezme dedi. eşimde çok kızdım dyor, araştırdığı için. hemen hemen herkese tedbir olarak dinlenmeyi tavsiye ediyor doktorlar.

Canim benim battan once ve yaklasik 7 haftalik hamileyken 4-5 gun suren minik minik kahve rengi lekelenmem olmustu. Doktor normal kanama yok icerde endiselenicek bisi yok dedi ve 3. 4. ay bitene kadar hep alttan muayenede etti sonralarida hep ustten ulatrasonla bebege bamadan alttan elle muayene etti .. Simdi cok sukur prensesimizin gelmesine cok az kaldi hersey yolunda..
Sende endiselenme ayakta calisiyorsan daha cok dinlenmeye bak, ofiste calisiyorsan uzat bacakarinida otur , evdeysende sakin ole temizlik suna buna kaptirma kendini.. Melekler Allah`a emanet , tek doktora gorunmemissin sonucta hepsi iyi dedilerse biraz rahatla stres yapman daha kotu bebis icin .. Ins hayirlisiyla saglikli bir gebelik gecirir melegini kucagina alirsin ..

sağol canım. eşim zaten hiçbirşey yaptırmıyor, allah razı olsun ondan.

annesini de getirecek inşallah yakında. rapor aldım ben okula gitmiyorum. malum öğretmenlik zor. dersler başlarsa da bir iki hafta rapor alalım diyor eşim.

lekeden bu yana sanırım 19 gün geçti ve çok şükür lekelenme olmadı bende.yarın yine gideceğiz kontrole.

yine ultrasonla bakacaklar tabi:) inşallah bebeşim iyidir. allaha sayısız şükürler olsun bize nasip etti hamileliği inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…