• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leman dergisinden iğrenç kapak

Bir kız çocuğu babasının günahını çekmek zorunda değil. Kızcağız matematik dersinden zayıf not almış olabilir. Evde zayıf aldığı için üzülmüş ağlamış olabilir. Hatta daha ileri gidip öğretmeni suçlamış da olabilir. Bu durumda başbakan olan sevgili babacık kızının derdine öğretmeni değiştirerek çözüm üretmiş olabilir.

Eğer böyle bir şey varsa tamamen BABANIN AYIBIDIR.

KIZ ÇOCUĞU BU ŞEKİLDE KARİKATÜRİZE EDİLEREK AŞAĞILANAMAZ.

meb'ten nasıl bir açıklama bekliyordunuz, haber doğrudur, başbakanımızın kızının ke yfine göre davranılmadığı için öğretmeninin sınıfı değiştirilmiştir mi diyeceklerdi?
Mmmm yani kanaatiniz haberin dogru oldugu yonunde. Aksi bir kanit olmadigi surece m.e.b den yapilan aciklamanin dogruluguna inanmamak icin sahsen bir sebebim yok. Tabi herkesin kendi yargisina kalmistir ..

İlahi duyan leman rencide etmek için davutoğlunun kızının fiziksel özellikleriyle dalga geçiyor sanır. Leman bir karikatür dergisi, Türkiyede karikatür geleneği yüz büyük hatlar abartılı, anormalize edilmiş şekilde çizilir. Bu lemanda da böyledir, muhafazakar cafcafta da sokakta 30 tl verip karikatürünüzü çizdirdiğiniz sanatçılarda da. Sanki öğretmen çok yakışıklı çizilmiş, bugüne kadar karikatürü çizilen herkes en muntazam haliyle çiziliyormuş bu kıza özel bir terbiyesizlik yapılmış gibi tartışmak saçma. Ki karikatürde özel olarak çirkinleştirme çabası da yok öğretmenin korkulu hali, kızın gözdağı verir yan bakışı komik olması için abartılı bir şekilde yansıtılmış hepsi bu. İkincisi konu sahibi hakkında yorum yapamam ama bende starın utanmadan diğer yayın organlarına tarafsızlık dersi vermeye çalışmasını, önceki sayfalarda bolca örneği verilen hükümet tarafından hayatları mahvedilen gençleri en iyi ihtimalle umursamayıp - linç objesi haline d getirebiliyorlar çünkü - konu davutoğlunun kızı olunca ama ergen psikolojisi :( kafasına girmesini çok samimşyetsiz buluyorum.

Mmmm yani kanaatiniz haberin dogru oldugu yonunde. Aksi bir kanit olmadigi surece m.e.b den yapilan aciklamanin dogruluguna inanmamak icin sahsen bir sebebim yok. Tabi herkesin kendi yargisina kalmistir ..

İnancınızı biraz gördüklerinizle oluşturun artık.

TÜBİTAK da açıklama yaptı zaten, ses kayıtları montaj diye.

Ben hala ayakkabı kutusunda para ne geziyordu diye soruyorum kendime. Gördüklerime takılıyorum ben yapacak bir şey yok.

Bir kız çocuğu babasının günahını çekmek zorunda değil. Kızcağız matematik dersinden zayıf not almış olabilir. Evde zayıf aldığı için üzülmüş ağlamış olabilir. Hatta daha ileri gidip öğretmeni suçlamış da olabilir. Bu durumda başbakan olan sevgili babacık kızının derdine öğretmeni değiştirerek çözüm üretmiş olabilir.

Babalarının iktidarı sayesinde ayrıcalık elde eden herkes, dünyanın her yerinde karikatürize edilir. Bu, üzücü bir durumsa bunu düşünecek olan karikatirüst değil BABADIR.

Ayrıca bu karikatürde çocuğun aşağılandığı kısmı bana lütfen neresiyse gösterir misiniz?

Allasen dans, yapma. Babasi o kadar güçlü ki kiz sinifta kalmanin yerine, ögretmen sinif degistiriyor. Ve kiz bunu matematike çalisarak gayet iyi önleyebilirdi, madem bu kadar "masum" bu kiz ise. Yada babasina karsi gelip direnip birseyler yapabilirdi.

Bu karikatür o kizi asaglamiyor. Bu karikatür o kizi bile baz almiyor, sorun o kizda degil. Bu karikatür aci olan bir olayi anlatiyor, ve evet bu kizda o olayin bir parçasidir. Babasi o kizi bu olayin parçasi yapiyor. Elbette bu çirkin olayin üzerine çizelecek, konusulcak. Sonuçta devlet adami, ülkeye örnek olmasi gereken adam, kendi evladina emek vermemesini ögretiyor, yolsuzlugu ögretiyor ve kimse bu adama "ne yapiyorsun" diyemiyor.

O güçte, o zenginlikte olan biri , bir derginin saçma sapan karikatürünü zaten önemsemez. Sinif arkadaslari desen korkudan o kiza zaten bisey diyemezler. Bu kizin gelecegi zaten parlak. Harvard'a felan gider, hiç emek vermeden geçer sinifi, sonrada burda kpss'ye hiç girmeden bile en güzel devlet islerine, yada özel isine sahib olur. Yani kisacasi bu karikatür o kiz için çokta tin.

Oysa o geçenlerde tutuklanan 16 yasindaki çoçuk için, polislerin aglayarak sürekleyen çoçuk için o olaylar öyle önemsiz degil.

9 yasindami 9. siniftami cozemedim yazilardan.. ilk yaptiklari ayip degil bu ulkede sadece akpliler yasiyor sonda olmaz . bu dunyanin bi de ahireti var.. tuyu bitmemis yetimin hakki var.. Allah islah etsin..

çocuk babasının makamını kullanırken sıkıntı yok kapak olunca sorun oldu. bi gececeksiniz onları.
kpssde ne atamalar yapılıyo davutoğlu'nun kızına mı kıyak gecilmeyecek buna inanan varsa aklını bi sorgulasın

çocuk babasının makamını kullanırken sıkıntı yok kapak olunca sorun oldu. bi gececeksiniz onları.
kpssde ne atamalar yapılıyo davutoğlu'nun kızına mı kıyak gecilmeyecek buna inanan varsa aklını bi sorgulasın
bende abartıldığını düşünüyorum..devlet erkanından birinin çocuğu olmanın tüm avantajları kullanılıyor..şu karikatürde bir şey yok..kazanıma göre:KK12:

Babalarının iktidarı sayesinde ayrıcalık elde eden herkes, dünyanın her yerinde karikatürize edilir. Bu, üzücü bir durumsa bunu düşünecek olan karikatirüst değil BABADIR.

Ayrıca bu karikatürde çocuğun aşağılandığı kısmı bana lütfen neresiyse gösterir misiniz?

Kizi basortulu cizmisler ya ondan sanirim.
Neden bu kadar gocunulduysa basortusu.
Anasinifina giden cocuga takiyolar ya 16 yasinda kiz takinca mi zora gitti anlamadim bende nesi asagilanmis?

Kizi basortulu cizmisler ya ondan sanirim.
Neden bu kadar gocunulduysa basortusu.
Anasinifina giden cocuga takiyolar ya 16 yasinda kiz takinca mi zora gitti anlamadim bende nesi asagilanmis?

Eğer başörtüsü ise, bunun aşağılanma olduğunu düşünmek düpedüz komplekstir. Değilse nerede aşağılanma var diyorum bir tane cevap verebilen yok. Bekliyorum hala.

Bu ülkede o yaştaki çocuklarda öldürüldü ama kimsede tepki olmadı. Bence burada üzülünecek birisi varsa o da saygı değer öğretmenimizdir.Malesef işini severek yapan insanlarda işlerinden soğutuluyor bu ülkede. Açıklamanın doğru olduğunu nereden bileceğiz ki???

işte ben de diyorum ki bunu benim kutsalımın üzerinden yapamaz.. Oraya yazmaması = içinde tutması anlamını taşımıyor ki.. Versin gazeteye röportaj anlatsın içinde kalanı..

Sana şöyle bir örnek vereyim; bir şirkette çalışıyorum ve müşteriler bizden fiyat istiyor.. Ben fiyat verirken mailin altına "valla aslında bu paraya değmez ya sen bilirsin, ben olsam bu kargoya bu fiyatı vermem" desem beni o şirkette 5 dakika tutmazlar :) mantığa bakarsan düşüncemi söyledim, hakaret yok, küfür yok, markayı rencide etmek yok.. Ama üzerime vazife mi? hayır!
Olay şu aslında her aklımıza gelen şeyi söylemek düşünce özgürlüğü müdür? mesela birisi sana gelip "güzel kızsın ama burnun çok kötü ya" dese bu hakaret mi? düşünce özgürlüğü mü? Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

İnsanların kutsalları, değerleri üzerinden eleştiri yapamayız.. mesela "Hristiyanlaştırmak" kelimesi de hakarettir, ben bunu gidip Hristiyan olan arkadaşıma söylesem alınır.. Ama ortada ne hakaret ne de küfür var.. Din, aile hassas konular, bu konuları karikatürize etmek bile yanlış geliyor bana aslında..

Aslında son mesajınız olmasını istediğinizi yazmışsınız ama ben yine de bir şeyler yazmak istiyorum.

İnanan, dindar insanlara ifade özgürlüğü konusunda inanılmaz bir pozitif ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.

İnanmayan bir insanın inanmadığını ifade etmesi bile hakaret kabul ediliyor. Evet ''Allah yok, din yalan.'' bence mesela. Ben kime hakaret ediyorum şimdi? Evet, Müslümanlığın Hz.Muhammedin icadı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar alınmasın diye ''Yok ya, o icat etmedi.'' mi diyeceğim? Bunun bilgi eksikliğiyle ne alakası var? Alphan inanmıyor işte, bu kadar basit.

Ya da Allah yok din yalan diye düşünüyor adam. Siz de Allah var din de gerçek diye düşünüyorsunuz. Sizin inancınız bana hakaret olmuyor da neden bu adamınki size hakaret oluyor?

İfade özgürlüğü tanımınız özgür değil bir kere. Karikatür protest bir amaç taşır. Yani yazdığınızın tam aksine her şeyi üstüne amaç edinir. Nerede ne söylesem diye düşünmek zorunda değildir. Kaldı ki ortada bir hakaret yok.

İnsanlar artık inanmayan insanların beyanlarına alışmalı. Ben çıkıp ''Nasıl pamuk şeker tanrısına inanmazsınız, bana hakaret ediyorsunuz.'' diyemiyor isem, siz de diyemezsiniz.

Mesela Hıristiyan herkes otomatik olarak Müslümanlığa inanmıyor. Zaten son din olduğuna inansalar Müslüman olurlardı. Bu topluluğun inancı resmen Müslümanlığa inanmamayı şart koşuyor zaten. Şimdi hepsi hakaret ediyor İslam'a mı demeliyiz?

Bana göre de okullar kutsaldır. Okulda Kuran görürsem hakaret mi kabul etmeliyim?

Aslında son mesajınız olmasını istediğinizi yazmışsınız ama ben yine de bir şeyler yazmak istiyorum.

İnanan, dindar insanlara ifade özgürlüğü konusunda inanılmaz bir pozitif ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.

İnanmayan bir insanın inanmadığını ifade etmesi bile hakaret kabul ediliyor. Evet ''Allah yok, din yalan.'' bence mesela. Ben kime hakaret ediyorum şimdi? Evet, Müslümanlığın Hz.Muhammedin icadı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar alınmasın diye ''Yok ya, o icat etmedi.'' mi diyeceğim? Bunun bilgi eksikliğiyle ne alakası var? Alphan inanmıyor işte, bu kadar basit.

Ya da Allah yok din yalan diye düşünüyor adam. Siz de Allah var din de gerçek diye düşünüyorsunuz. Sizin inancınız bana hakaret olmuyor da neden bu adamınki size hakaret oluyor?

İfade özgürlüğü tanımınız özgür değil bir kere. Karikatür protest bir amaç taşır. Yani yazdığınızın tam aksine her şeyi üstüne amaç edinir. Nerede ne söylesem diye düşünmek zorunda değildir. Kaldı ki ortada bir hakaret yok.

İnsanlar artık inanmayan insanların beyanlarına alışmalı. Ben çıkıp ''Nasıl pamuk şeker tanrısına inanmazsınız, bana hakaret ediyorsunuz.'' diyemiyor isem, siz de diyemezsiniz.

Mesela Hıristiyan herkes otomatik olarak Müslümanlığa inanmıyor. Zaten son din olduğuna inansalar Müslüman olurlardı. Bu topluluğun inancı resmen Müslümanlığa inanmamayı şart koşuyor zaten. Şimdi hepsi hakaret ediyor İslam'a mı demeliyiz?

Bana göre de okullar kutsaldır. Okulda Kuran görürsem hakaret mi kabul etmeliyim?

varlığını kanıtlayamadıklarının yokluğunu kanıtlamamızı istiyorlar bir de deli biz oluyoruz ..

Çok yumuşak bir bakış açınız var. Bu karikatür üzerine tartışıyor olmak bile, dindar insanların dini kabul etmeyen insanlar üzerine kurduğu baskıyla yaşadığımızı gösterir.

Pozitif ayrımcılık falan değil bana göre bildiğiniz inanmayan insanlara gayet otoriter bir yaklaşım sergilenmektedir.

Bütün siyasiler ağzını açtığında ülkenin yüzde 99un müslüman olduğundan bahseder. Oysa ki ben bunun koca bir yalan olduğuna eminim.

Bunun yüzde 60 olduğunu bile sanmam fakat işte bu baskıdan etiketlemeden, dikta yaklaşımdan kimse gerçek düşüncesini açıklayamaz bile.

Sonra da kutsal hassasiyeti adı altında, bu baskı her yerde sürer çünkü din her zaman her yerde büyük çıkarların sağlandığı bir kavramdır.

Bana çok haksız gelen ise sadece şu kutsalına saygı isteyenlerin neye dayanarak örneğin beş vakit ezan dinleme hakkını nerden aldıklarını adalet normlarlarında açıklayamamaları fakat yine de her zaman her yerde onların kutsalını kutsal kabul etmeyenlerin suçlu olması.

Çok yumuşak bir bakış açınız var. Bu karikatür üzerine tartışıyor olmak bile, dindar insanların dini kabul etmeyen insanlar üzerine kurduğu baskıyla yaşadığımızı gösterir.

Pozitif ayrımcılık falan değil bana göre bildiğiniz inanmayan insanlara gayet otoriter bir yaklaşım sergilenmektedir.

Bütün siyasiler ağzını açtığında ülkenin yüzde 99un müslüman olduğundan bahseder. Oysa ki ben bunun koca bir yalan olduğuna eminim.

Bunun yüzde 60 olduğunu bile sanmam fakat işte bu baskıdan etiketlemeden, dikta yaklaşımdan kimse gerçek düşüncesini açıklayamaz bile.

Sonra da kutsal hassasiyeti adı altında, bu baskı her yerde sürer çünkü din her zaman her yerde büyük çıkarların sağlandığı bir kavramdır.

Bana çok haksız gelen ise sadece şu kutsalına saygı isteyenlerin neye dayanarak örneğin beş vakit ezan dinleme hakkını nerden aldıklarını adalet normlarlarında açıklayamamaları fakat yine de her zaman her yerde onların kutsalını kutsal kabul etmeyenlerin suçlu olması.

Gülümsedim mesajınıza. Aslında hiçbir konuda pek yumuşak bir bakış açım yoktur.

Elbette siyasi iktidar ve atmosferde, hatta bu ülkenin tavrında her zaman inanmayan insanlara yoğun bir baskı var. Nefret, şiddet, yaptırımlar var. Haklısınız.

İfade özgürlüğü konusunda ise dünyada genel bir pozitif ayrımcılık var. İnanan insanlar neredeyse her dini beyanlarını hiçbir rahatsızlık duymadan yapıyorlar. Halbuki mesela doğrudan inanmayan insanları hedef alan dini emirler, beyanlar var.

Konu inanmayan insanların basitçe fikrini beyan etmesine geldiğinde ise, dünya yerinden oynuyor.

Rezillik kısacası.

Allah yok din yalan diye düşünebilir insan. office office de dusunemez ifade edemez de demiyor zaten. Müslümanların ibadet ettiği camiinin duvarına yazilarak alay edilmesine lafı. Ben oyle anladım en azından.

Ayrica sadece o yazinin bulunmasi değil karikatürün bütünü dalga geçiyor zaten. Inanma ama dalga da geçme.

Allah yok din yalan diye düşünebilir insan. office office de dusunemez ifade edemez de demiyor zaten. Müslümanların ibadet ettiği camiinin duvarına yazilarak alay edilmesine lafı. Ben oyle anladım en azından.

Ayrica sadece o yazinin bulunmasi değil karikatürün bütünü dalga geçiyor zaten. Inanma ama dalga da geçme.

Bakın yine sadece tek bir kutsalı varsaymışsınız.

Bana göre arabalar kutsaldır, dinim arabamda dua etmemi emrediyor, bununla dalga geçmeyin diyebilir miyim? Biri karikatürde araba içine bu din yalan, arabada sevişin yazsa mesela, hakaret kabul edebilir miyim?

Kimin dininin daha ciddi olduğuna kim karar veriyor? Cami duvarında peygambere küfretse hakarettir. Peygamber yoktur, din yoktur demek hakaret değildir.

Velev ki duvara yazdı bunu. N'olur arkadaşım ben de bunu anlamıyorum işte. Benim annem babam kayınvalidem kayınpederim hepsi dindar. Örneklemek için karikatürü (Allah yok, Din yalan) gösterdim onlara, hiç de öyle kutsallarına saygısızlık olarak görmediler. Babam ben inanıyorum der tartışmaz bile. Hatta bu karikatür için milleti delirttiler din diye diye çok normal dedi. Bu adam da müslüman, vay kutsalıma saygısızlık etti diyen de müslüman.
Demek nasıl bir müslüman olduğunuz nasıl bir inancınızın olduğu, kutsalınızdan biraz emin olmanıza da bağlı. 40 yılı geçtim şu hayatta, inancından emin olup da kırılan kızan tartışan görmedim daha.

Ben de piramit takvime takildim.illiminatu simgesi.10 tane piramit takvim veriyormus leman. Belli yani bunlar.muslumani kötü göstermek.9yasindaki bu çocuk böyle mi çizilir

Back
X