• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leman dergisinden iğrenç kapak

Kendi hatalarının çocuklarına mal edildiğin de , ne hissedeceklerini düşünmeyenler,iyi hatta süper kapak diyebilirler.
İşin içine çocuk karıştı mı sebep ne olduğu zerre kadar önemli değildir.
Şunu bilmek çok mu zor ?
Kendisini savunamayacak kimseyi , kendi keyfine göre resmedemezsin , yazamassın .
Tepkini asıl kişiye yönelt , çocuğun ne suçu var...

ama haber yalanmış ki
öğretmenin sınıfını değiştirme gibi bir durum yokmuş
bu haber çıktığında belliydi zaten , bir kanıt yok bişey yok
sadece sınıfı değiştirildi diyor haberde
davutoğluda yalanladı ispatlasınlar madem dedi

türk halkının milli manevi değerleri diye, herkesçe açık seçik bilinen bir şey var demek sizce, nedir onlar ben de bilebilir miyim?
ben kimsenin hocası değilim siz bilmiyorsanız demiyim her yerde bilgi kitap vb öğrenmemişseniz bu zaman kadar buraya ne yazsam size boş gelir.

office office canım verdiğin örnekle tam bağdaştıramadım konuyu. Sen o fiyata o kargonun değmediğini düşünüyorsan gerçekten ama bunu işten çıkarılma korkun nedeniyle söyleyemiyorsan bu bir baskıdır. Gerçek fikirlerini ifade edebildiğin bir ortam olsa daha iyi olmaz mı?

Sen karikatürize edilmesine hassassın bir başkası yazıya dökülmesine hassas olur. Misal Melis Alphan geçen sene Muhammed müslümanların şu halini görse böyle bir din icat ettiğine pişman olurdu dedi ve kıyamet koptu. Anlatabiliyor muyum inanmayanların kendini ifade etmesine hep sıfır tolerans var. Bu yanlış bence kimseyi inanmaya ya da dini değerleri kutsal bulmaya zorlayamayız, onların aslında kutsal olmadığını söylemelerine/göstermelerine bu kadar tepki de vermemeliyiz. Biri en ufak bir şey söylese hoop linç başlıyor edilmedik hakaret kalmıyor.

Senin söylediğini de anlıyorum din hassas bir konu ama eleştirilmesine karşı gösterilen hassasiyetin ölçeğini biraz genişleterek özgür ifade ortamı sağlayabiliriz bence.

office office canım verdiğin örnekle tam bağdaştıramadım konuyu. Sen o fiyata o kargonun değmediğini düşünüyorsan gerçekten ama bunu işten çıkarılma korkun nedeniyle söyleyemiyorsan bu bir baskıdır. Gerçek fikirlerini ifade edebildiğin bir ortam olsa daha iyi olmaz mı?

Sen karikatürize edilmesine hassassın bir başkası yazıya dökülmesine hassas olur. Misal Melis Alphan geçen sene Muhammed müslümanların şu halini görse böyle bir din icat ettiğine pişman olurdu dedi ve kıyamet koptu. Anlatabiliyor muyum inanmayanların kendini ifade etmesine hep sıfır tolerans var. Bu yanlış bence kimseyi inanmaya ya da dini değerleri kutsal bulmaya zorlayamayız, onların aslında kutsal olmadığını söylemelerine/göstermelerine bu kadar tepki de vermemeliyiz. Biri en ufak bir şey söylese hoop linç başlıyor edilmedik hakaret kalmıyor.

Senin söylediğini de anlıyorum din hassas bir konu ama eleştirilmesine karşı gösterilen hassasiyetin ölçeğini biraz genişleterek özgür ifade ortamı sağlayabiliriz bence.

Hayır işten çıkarılma korkusu olduğu için değil, üzerime vazife olmadığı için söylemiyorum Tesla.. Ne demek istediğimi çok iyi anladığın halde ısrarla anlamamazlıktan gelmene şaşırdım doğrusu :) İnsanlar ağızlarına gelen her şeyi, her yerde "düşünce özgürlüğü" adı altında ifade edemezler.. Özgürlüklerimiz sınırlıdır sevgili Tesla, zira bizi hayvandan ayıran başka bir özelliğimiz de budur..

Bu arada Müslümanlığı Peygamberimiz icat etmedi.. Belki de insanların tepki vermesinin nedeni bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasıdır ne dersin :KK66:

Her neyse, son mesajım olsun bu da.. bu konuya çok bile yazdığımı düşünüyorum.. Daha fazla konu dışına da çıkmayayım..

Aslında sorun,inanmayanların kendilerini ifade ederken,buna dair doneler kullanmak yerine,her seferinde başka inançlar üzerinden,onları aşağılayarak yapıyor olmaları sanırım.Yani aslında böyle kendilerini ifade etmiş olmuyorlar."Allah yok,din yalan " demek neden inanmadıklarını açıklamıyor ki.Ha açıklamak zorunda da değiller elbette,ama hani dedinya kendilerini ifade edemiyorlar diye,böyle söyleyerek kendilerini ifade etmiş olmuyorlar yani zaten.

Mesela ben Allahın varlığına iman eden biri olarak " Bütün kainata,bütün canlılara ve bu mükemmel işleyişe baktığımda,herşeyi başlatan ve hala sürekli bunu devam ettiren bir yaratıcı gücün olduğu sonucuna varıyorum" diye açıklarım kendimi. " İnanıyorum çünkü evrim saçmalık,budizm yalan " demem yani.

Aslında kendini ifade etmiş olmasada,bir ateistin böyle söylemesini anlarım yinede.Çünkü her ne şekilde ve neden inanmıyorsada kendince bu sonuca varıyordur.Ama bunu gidip bir caminin duvarına yazıyorsa,helede bunu karikatürize edip milyonlara ulaşıyorsa,orada kendini ifade etme değil sadece kötü niyet vardır.

Melis Alphan'da aynı şekilde ifade etmiş (!) kendini.Sözüm ona müslümanların durumuna üzülüp 'icat' kelimesini kullanarak,aslında islam dininin bir uydurma olduğunu söylemiş.Yaptıkları hep aynı şey vesselam...

Burada bir öğretmenin hiçe sayılması değil de sorun, konu nerelere gelmiş nerelere. Kimi milli değerlerden söz eder sonra da ben hoca değilim der, kimi çocuğun kapak yapılmaması gereğinden söz eder..

Bir ülkenin Başbakanı, makamını kullanarak keyfine göre bir öğretmenin yeriyle yurduyla oynar, bunda bir şey yok, karikatürde var?

Mantıksızlığa, adaletsizliğe rağmen mağdur olabilmenin dayanılmaz hafifliği.

office office dusduru dusduru hanımlar ben kendimi ifade edemedim sanırım. Sizi anlayıp da anlamamazlıktan gelmiyorum amaçsızca muhalefet olmak değil amacım. Fikirlerimizi paylaşıyoruz.

Çok uzatmayacağım ama dusduru sen aslında tam demek istediğim şeyi söylemişsin "islam dininin bir uydurma olduğunu söylemiş" diyerek. Ona göre gerçek değil ki inanmıyor. Din insan ürünü kendince öyle inanmış. Ben demiyorum ki bu lafa cevap vermeyin, eleştirmeyin, kabul edin. Sadece linç edilecek bir şey yok yani her din karşıtı söyleme bu kada celallenirsek insanlar fikirlerini söyleyemez diyorum.

Konu çok kaydı hakikaten :)

Şayet böyle bir olay yaşandıysa ki yaşandığına da inanıyorum Cuk diye oturan harika bir kapak olmuş ...

Arkadaslar bu habere karsi milli egitim bakanligindan ve basbakanliktan aciklama yapilmis ve haberin yalan oldugu ifade edilmis. Buna sevindim cunku bir ogretmene boyle bir haksizlik nasil yapilabilir akil almaz gercekten. Leman dergisi ise bu habere binaen basbakani degilde kizini karikaturize ettigi icin adaletsiz bir yaklasim sergilemis cunku onceki bazi yorumlarda da kaydedildigi gibi kizcagiz bundan etkilenecektir elbette. Cocuklarin bu sekilde kucuk dusurulmesi ve uzulmesi cok yanlis.
Ifade ozgurlugu meselesinde ise elbette herkes fikrini hakaret ve tahkire varmadan beyan edebilir.Farkli dusunceler bizleri zenginlestirir, ufkumuzu acar, gelistirir, sorgulmayi ogretir. Bunu saygi cercevesinde yapmakdir asil mesele bence. :KK66:

Arkadaslar bu habere karsi milli egitim bakanligindan ve basbakanliktan aciklama yapilmis ve haberin yalan oldugu ifade edilmis. Buna sevindim cunku bir ogretmene boyle bir haksizlik nasil yapilabilir akil almaz gercekten. Leman dergisi ise bu habere binaen basbakani degilde kizini karikaturize ettigi icin adaletsiz bir yaklasim sergilemis cunku onceki bazi yorumlarda da kaydedildigi gibi kizcagiz bundan etkilenecektir elbette. Cocuklarin bu sekilde kucuk dusurulmesi ve uzulmesi cok yanlis.
Ifade ozgurlugu meselesinde ise elbette herkes fikrini hakaret ve tahkire varmadan beyan edebilir.Farkli dusunceler bizleri zenginlestirir, ufkumuzu acar, gelistirir, sorgulmayi ogretir. Bunu saygi cercevesinde yapmakdir asil mesele bence. :KK66:
ben abartıldığını düşünüyorum..zengin için onur önemlidir..Suriyelilerin çocukları çöp konteynırlarının içinde birazda onlarla ilgili haber yapılsa..bu insanlar körmü oldu yoksa:KK64:

ben abartıldığını düşünüyorum..zengin için onur önemlidir..Suriyelilerin çocukları çöp konteynırlarının içinde birazda onlarla ilgiki yapılsa..bu insanlar körmü oldu yoksa:KK64:
Yani ortada bir yalan varsa gercegin ortaya cikmasi yalanin magdurlarinin hakkidir ancak bunlar bir yana dediklerine katilmamak mumkun degil. Acliktan ve soguktan olen cocuklarin- bir lokma ekmek icin gundogumundan gece yarilarina kadar copleri karistiran insanlarin uzerine egilsek fazla kavga etmeye vakit kalmaz zaten..

Yani ortada bir yalan varsa gercegin ortaya cikmasi yalanin magdurlarinin hakkidir ancak bunlar bir yana dediklerine katilmamak mumkun degil. Acliktan ve soguktan olen cocuklarin- bir lokma ekmek icin gundogumundan gece yarilarina kadar copleri karistiran insanlarin uzerine egilsek fazla kavga etmeye vakit kalmaz zaten..
devlet okullarına giden, fakir halkın çocuklarının onurları da çoğu zaman, müdür ve öğretmenler tarafından zedelenir,hiçç bunlara değinilmez..onların suçu, zengin varlıklı asil bir ailenin çocuğu olarak doğmamış olmak..biz sıradayaklarıyla büyüdük..zayıf aldığımızda öğretmen hakaret ederdi.. sizin yüzünüze bakınca ailelerinizi görüyorum,derdi..kötü bir şey dediğini anlardıkta aklımızda pek ermezdi..müdür eşşe.....ler diye bağırınca herkez sınıflara kaçışırdı..

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar bu habere karsi milli egitim bakanligindan ve basbakanliktan aciklama yapilmis ve haberin yalan oldugu ifade edilmis.

meb'ten nasıl bir açıklama bekliyordunuz, haber doğrudur, başbakanımızın kızının ke yfine göre davranılmadığı için öğretmeninin sınıfı değiştirilmiştir mi diyeceklerdi?

meb'ten nasıl bir açıklama bekliyordunuz, haber doğrudur, başbakanımızın kızının ke yfine göre davranılmadığı için öğretmeninin sınıfı değiştirilmiştir mi diyeceklerdi?
aynen nasıl açıklayabilirler ki,cumhurbaşkanı ve akepe hükümeti insanlarda zerre güven bırakmadılar.nasıl güvenilir ki:KK14:

Back
X