😊 teşekkür ederim hepiniz kardeşimsiniz iyi haberlerinizi aldıkça bende seviniyorum.bende düşünüyordum da testlerde eşimin hücrelerine antikor üretmediğim çıktı o yüzden vazgeçtim.zaten benimki hiç tutunmadı kimyasal bile olsa Bi umut yaptırırdım ama hiç olmadı işte.bende cokültür,era testi yaptırmayı düşünüyorum.
cnm Aret Kamarla gorustum biraz once bende lenfosit asisi bosuna olurmus.. yaptirma dedi.. yumurta sayin ve rezervin zaten az.. gerek yok dedi tonla sey anlatti bende vazgectim simdilik ama bu ay 7. tedavinin startini verdik:))
canım ama sen test yaptırmadın mı eşinin hücrelerine antikor üretmiyormuymuşsun.
bu antikor üretme konusu nedir biraz açarmısınız ilk kez duyuyorum.ben 3.denemeyi yapacağımda.benim eşimin sperm sayısı az sorunumuz bu.ama bebeğin bende tutunamasının bir sebebi olmalı 2.deneme kimyasal gebelik yaşadım çünkü sadece genetiğe bakıldı bişey yok dendi onun dışında başka bir tahlil yapılmadı.bu sefer kan pıhtılaşmasına baktırıcam. kan uyuşmazlığı yok. senin dediğin şey nedir? (antikor üretme meselesi) bu tahlilin adı nedir ki.genetik tahlilinde çıkmazmıydı bişey olsaydı.canım ama sen test yaptırmadın mı eşinin hücrelerine antikor üretmiyormuymuşsun.
okadar çok test yaptırdımki 3 dosya dolusu bunun testinin adı neydi canım..
bu antikor üretme konusu nedir biraz açarmısınız ilk kez duyuyorum.ben 3.denemeyi yapacağımda.benim eşimin sperm sayısı az sorunumuz bu.ama bebeğin bende tutunamasının bir sebebi olmalı 2.deneme kimyasal gebelik yaşadım çünkü sadece genetiğe bakıldı bişey yok dendi onun dışında başka bir tahlil yapılmadı.bu sefer kan pıhtılaşmasına baktırıcam. kan uyuşmazlığı yok. senin dediğin şey nedir? (antikor üretme meselesi) bu tahlilin adı nedir ki.genetik tahlilinde çıkmazmıydı bişey olsaydı.
faktör 5leiden,faktör(proxombin2) ben bunları yaptırmıştım mesela.immünolojiye gitmen lazım
cnmm sende sonuc nasil ciktii normalmi degerlerin.. bahceci ile erayi gorustunmu doktorun birsey dedimi..
genetik değil alerjiyle ilgili.eğer eşinin hücrelerine antikor üretiyorsa vücut gelen spermlerede saldırıyor,hazır halde gelmiş embriyoyada.vücuda yabancı madde girmiş gibi saldırıyor ve atıyor.embriyo biraz tutunsa bile atıyor kimyasal gebelik yapıyor.
peki bunu öncesinde bir tahlille tespit etmek mümkünmü
benm esde problem yok canm ben pko yum pıhtılaşma ray kan uyusmazlıgı onn ıcın ıgne yapıldı bukadar ama bnm gebelıkde olan kaanamamı bılemıyolar kanama oluyo ıgne kesılıyo kanama azalıyo baslanıyo o arada bebek dusuyoo 4 dusugm 6.7 hafatad oldu
okadar çok test yaptırdımki 3 dosya dolusu bunun testinin adı neydi canım..
Oncelikle hepinize merhaba, Tum yazıları okudum ondan sonra yazmak istedim herseyi sorabilirsiniz bende sizinle aynı sorunu yasıyorum uzun zamandır bırakmıstım kk gırmeyı cunku guncelll yazıları bulamıyordum konusacak aynı sıkıntıyı paylasan bırını bbulmak zor derken sızı buldum yenıden konu acılmıs..
Oncelikle pespese yazayım ..5. Dusugum oldu..hıc bır sorun yok pıhtılasmam var bırtane 1298 homozıgot mutant hafıf dendı tek basına dusuge sebeb olmaz dıye cok doktor gezdımm proftan tut docente..belkıde pes ettım doktor doktor gezmeyi teshıs sebebsız tekraryalann dusukler.. Normal yolla gebe kalıyorum ayrıca pkom var.. 3 dusukten sonra testlerden haberım oldu yaptık pıhtılasma cıkmıstı sonra sabırsızlıktan asılama yapalım dedık tuttu ama cleaxna kullandırtmadı prof gerek yok dedı ve kendılıgınden dustu ..dıgerlerı mecbur kurtaj oldum hepsının ortak noktası kan degerlerım cok guzel artarak gıdıyorr kese gozukuyor ama nedense 6,5 haftalıkken kese buzusup sonlanıyor.. Doktor degıstım 4 ten sonra.bu sırada merkezlerı gezdım napalım ne edelım dıye hepsının dedıgı sey denemeye devamm yılmıcaksın ama kolay degıl oyle atıp tutmak..
Neyse kafadan cıkardım spora verdım 12 kılo zayıfladım.arastırmalara basladık fertijinde seval hanımla on gorusme yaptık cok guzeldı gecen sene martta..noraml yoldan kalıyorsun tupe gerek yok dedı herseyın normal sana tavsıyem bebe aspırını folıdoc ıcmeye devam et gebe kalıncada cleaxne kullan dedıı... Bu gorusmeden ıkı ay sonra gebe kalmısım hersey cok guzeldı hemen erkenden ogrendıgım ıcın ıkı hafta boyunca ılkkez cleaxne kullandım 0,4 luk.. Aama yıne olan oldu bebegı gorduk kesesı harıka ama ertesı hafta rısklı donemı atlatamadık sulandırıcı kullanmama ragmen.. Bu dusukten sonra seval hanımın dedıgı aklımıza geldı esınızın ve sızın bebegın genetıklerı ..hepsıne baktırdık temızz cıktı o yuzden genetık uzmanı bıle pgt bı sorun cıksaydı tavsıye ederdım ama normal yoldanda deneyebılırsın sulandırıcına devam yılma dıyınce umıtlendık...Temmuzda kurtaj oldum sonra kendımı toparlayıp denemelere basladık 5. Aydayız olmadı ..bu sure ıcınde cok yer gıttık napalım ne edelım ama elde somut yapılacak bısey yok bendekı sorunu bulamıyolar bır daha bırdaha o yuzden eurofertılle gorustuk hisar hospital acıbadem...
Gozuken sorun suan sadece pıhılasma oldugu ıcın pgt dede yıne rısklı haftada kaybedebılırsınız dendı okadar masraf yapıp yıne kaybetmek olmazdı .. Yıne arastırdık donduk dolastık seval hanıma geri geldik ...bu sefer genetıklerde elımızdeydı tek sey vardı bakılmayan histereskopii.. Onuda bu hafta oldum hemen ve bi şekilde basladık hayırlısı ile..en azından işe yarar mı yaramazmı emin olmammakla birkikte deneyebilecegimiz tupbe gecmeden once bı yol varrr .. Zaten bı senedır gonlum ondan yanaydı bısey cekıyodu ona cok ıcım ısınmıstı guven veren bırı.. Nasıbımde saglıklı cocuga kavusmak varsa rabbım nasıp ederse seval hanımda elcı olacaktı oyle dusunuyorum...bıze tekrardan lenfosıtten bahsettıı bes dusuk yapan baska hastasınında oldugu ankaralardan geldıgını ve ıkı hafta ıcınde dogum yapcagını... Herkese gore degısır ama deneyebılecegım bı kapı actı bana ...en azından histereskopiden sonra yapısıklık olmadıgı hafıf ama temızlendıgı uc tane polip alındıgı kafamdan attım kuskularımı.. Teker teker bı merkezde baslayıp denıyecem herseyı...haftaya esımden dokuz unıte kan alınıp bana enjekte edılcek gun aldık... Korunmıcaz bu arada pko oldugu ıcın gebe kalsam bıle devam edıcekmısız vurulmaya ayda bır kez ... Bılılıyorsunuz dıye yazmıyorum zaten lenfosıtın detayını belkıde yabancı madde olarak algılayıp bebegı atıyor bagısıklık sıstemım cunku kan degerım 3000 e kadar cıkıyo kese duzgun bebek tam yerınde tamm kalbı atcakk yok nasıp olmuyor...boyle ıste kızlar kusura bakmayım detaylı yazdımkı belkı aynı seylerı yasamısızdır sorcagınız bı soru vardır. Ayrıca kan uyusmazlıgı var bızde her seferınde onun ıgnesınıde vurulcam aylık ıgne bası 300 dolar ..artılarıda var rogam ıgnesı felan.. Suan esımde bende bazı ılaclar kullanıyoruz .. En guzelı esım uc gundur sıgara ıcmıyor baya etkıleyecek bızı olumlu olarak...gorusmeye devam edelım burdan cok sevınırım yalnız kalmak ınsanı caresız hıssetırıyor zaman zaman ...
😊 çok sevindim seni bulduğumuza canım.bendede pıhtılaşma varmış 4 tüp denememde hiç tutunma olmadı,sonra ben araştırmaya koyuldum pıhtılaşma varmış bendede.lenfositede ihtiyacım olup olmadığından kesin emin olmak için immünolojiye gitmeyi düşünüyorum.sen neler yaptırdın aşıya ihtiyacının olup olmadığını anlamak için.
Adım adım yasadıklarımı neler yaptırdıgımızı paylasırım sizlere bi fikir olur :) bende daha yeni oldugum icin bu lenfositte cok once yaptıranları okudum hep ama hepsi eski linkler sonra hic girmemişler..haftaya carsamba ilk asımız+rogam ignesi..uyusmazlık icin beraber olacakmıs
Oncelikle hepinize merhaba, Tum yazıları okudum ondan sonra yazmak istedim herseyi sorabilirsiniz bende sizinle aynı sorunu yasıyorum uzun zamandır bırakmıstım kk gırmeyı cunku guncelll yazıları bulamıyordum konusacak aynı sıkıntıyı paylasan bırını bbulmak zor derken sızı buldum yenıden konu acılmıs..
Oncelikle pespese yazayım ..5. Dusugum oldu..hıc bır sorun yok pıhtılasmam var bırtane 1298 homozıgot mutant hafıf dendı tek basına dusuge sebeb olmaz dıye cok doktor gezdımm proftan tut docente..belkıde pes ettım doktor doktor gezmeyi teshıs sebebsız tekraryalann dusukler.. Normal yolla gebe kalıyorum ayrıca pkom var.. 3 dusukten sonra testlerden haberım oldu yaptık pıhtılasma cıkmıstı sonra sabırsızlıktan asılama yapalım dedık tuttu ama cleaxna kullandırtmadı prof gerek yok dedı ve kendılıgınden dustu ..dıgerlerı mecbur kurtaj oldum hepsının ortak noktası kan degerlerım cok guzel artarak gıdıyorr kese gozukuyor ama nedense 6,5 haftalıkken kese buzusup sonlanıyor.. Doktor degıstım 4 ten sonra.bu sırada merkezlerı gezdım napalım ne edelım dıye hepsının dedıgı sey denemeye devamm yılmıcaksın ama kolay degıl oyle atıp tutmak..
Neyse kafadan cıkardım spora verdım 12 kılo zayıfladım.arastırmalara basladık fertijinde seval hanımla on gorusme yaptık cok guzeldı gecen sene martta..noraml yoldan kalıyorsun tupe gerek yok dedı herseyın normal sana tavsıyem bebe aspırını folıdoc ıcmeye devam et gebe kalıncada cleaxne kullan dedıı... Bu gorusmeden ıkı ay sonra gebe kalmısım hersey cok guzeldı hemen erkenden ogrendıgım ıcın ıkı hafta boyunca ılkkez cleaxne kullandım 0,4 luk.. Aama yıne olan oldu bebegı gorduk kesesı harıka ama ertesı hafta rısklı donemı atlatamadık sulandırıcı kullanmama ragmen.. Bu dusukten sonra seval hanımın dedıgı aklımıza geldı esınızın ve sızın bebegın genetıklerı ..hepsıne baktırdık temızz cıktı o yuzden genetık uzmanı bıle pgt bı sorun cıksaydı tavsıye ederdım ama normal yoldanda deneyebılırsın sulandırıcına devam yılma dıyınce umıtlendık...Temmuzda kurtaj oldum sonra kendımı toparlayıp denemelere basladık 5. Aydayız olmadı ..bu sure ıcınde cok yer gıttık napalım ne edelım ama elde somut yapılacak bısey yok bendekı sorunu bulamıyolar bır daha bırdaha o yuzden eurofertılle gorustuk hisar hospital acıbadem...
Gozuken sorun suan sadece pıhılasma oldugu ıcın pgt dede yıne rısklı haftada kaybedebılırsınız dendı okadar masraf yapıp yıne kaybetmek olmazdı .. Yıne arastırdık donduk dolastık seval hanıma geri geldik ...bu sefer genetıklerde elımızdeydı tek sey vardı bakılmayan histereskopii.. Onuda bu hafta oldum hemen ve bi şekilde basladık hayırlısı ile..en azından işe yarar mı yaramazmı emin olmammakla birkikte deneyebilecegimiz tupbe gecmeden once bı yol varrr .. Zaten bı senedır gonlum ondan yanaydı bısey cekıyodu ona cok ıcım ısınmıstı guven veren bırı.. Nasıbımde saglıklı cocuga kavusmak varsa rabbım nasıp ederse seval hanımda elcı olacaktı oyle dusunuyorum...bıze tekrardan lenfosıtten bahsettıı bes dusuk yapan baska hastasınında oldugu ankaralardan geldıgını ve ıkı hafta ıcınde dogum yapcagını... Herkese gore degısır ama deneyebılecegım bı kapı actı bana ...en azından histereskopiden sonra yapısıklık olmadıgı hafıf ama temızlendıgı uc tane polip alındıgı kafamdan attım kuskularımı.. Teker teker bı merkezde baslayıp denıyecem herseyı...haftaya esımden dokuz unıte kan alınıp bana enjekte edılcek gun aldık... Korunmıcaz bu arada pko oldugu ıcın gebe kalsam bıle devam edıcekmısız vurulmaya ayda bır kez ... Bılılıyorsunuz dıye yazmıyorum zaten lenfosıtın detayını belkıde yabancı madde olarak algılayıp bebegı atıyor bagısıklık sıstemım cunku kan degerım 3000 e kadar cıkıyo kese duzgun bebek tam yerınde tamm kalbı atcakk yok nasıp olmuyor...boyle ıste kızlar kusura bakmayım detaylı yazdımkı belkı aynı seylerı yasamısızdır sorcagınız bı soru vardır. Ayrıca kan uyusmazlıgı var bızde her seferınde onun ıgnesınıde vurulcam aylık ıgne bası 300 dolar ..artılarıda var rogam ıgnesı felan.. Suan esımde bende bazı ılaclar kullanıyoruz .. En guzelı esım uc gundur sıgara ıcmıyor baya etkıleyecek bızı olumlu olarak...gorusmeye devam edelım burdan cok sevınırım yalnız kalmak ınsanı caresız hıssetırıyor zaman zaman ...
canım burda bir arkadaş var doa82 Bi görüşün istersen.hemen yukardaki mesajda arkadaş
merhaba canım.. hoşgeldin.. yaşadığın olumsuzluklara çok üzüldüm çünkü gerçekten çok sıkıntılı süreçlerden geçiyoruz..
ben kendi yanımdaki ablam bile 9 defa tüp denediğinde bukadar yıprandığını anlayamamıştım.. insan kendi yaşamadan asla anlayamıyor bilemiyor.. bizleri yine bizler anlıyoruz..
pıhtılaşma olduğunu nasıl anladın canım hangi testle.. bende 6 defa tüp denedim ve 4-5 güne 7. tüpümü deneyeceğim Aret Kamarda.. yıllardır yaptırmadığım test vs kalmadı 3 ayrı doktorumda bende pıhtılaşma olmadığını söyledi ama yinede önlem olsun diye biz önden coraspirin kullanıyoruz.. senin hangi testinle pıhtılaşma olduğu anlaşıldı Trombosit testimi yaptırmıştın yoksa başka bir testmi yapıldı.. ben testlerimi karıştırınca hatırladım ben o testi yaptırmıştım sorun çıkmamıştı..
bu arada bende geçen hafta Seval Hanımla lenfosit aşısını görüşmeye gitmiştim ama onlar tamamen orada herşeyi yaptırmam açısından bir tablo çizdikleri için lenfositi yaptırmadım çünkü doktor değiştirmek istemiyorum.. kendi doktorumada yeni geçtim.. İlk hastanem Amerikan hastanesiydi daha sonra Bahceciydi.. Şimdide Bahceciyi bırakıp İstanbul Tüp Bebek Aret Kamara geçtim.. Aret beyde lenfosit aşısına bende yanaşmıyor.. senin tüm değerlerini inceledim kesinlikle gerek yok diyor..
Bu son denemen olur inşallah canım ve bebişine kavuşursunn.. kaç yaşındasın canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?