Lens/Gözlük

Dream Theater

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
1.190
2.382
133
Aydın
Merhaba hanımlar,
Ben yaklaşık 8 ay gibi uzun bi süredir sadece lens kullanıyorum. Geçenlerde gözlük de almak için tekrar göz muayenesi oldum ve göz derecem değişmemiş(lenslerimde değişiklik yapmadı) ancak gözlük için 0.5 astigmat da ekledi. Bugün gözlüklerimi teslim aldım ve taktığımda aşırı başımı döndürdü çok garipsedim. Ben gündüz lens akşam gözlük takarım diye düşünüyordum ama bu şekilde çok zor görünüyor. Astigmat mı başımın dönmesine neden oldu acaba? :( Sizce alışırmıyım hep bu şekilde bi baş dönmesi mi olur lensten gözlüğe geçtiğimde. :( Cevaplarınız için teşekkürler :KK200:

Bende goz ve lens kullaniyorum , ilk taktigimda benim de basim donmustu zamanla alisirsiniz hatta bende bas agrisi bile yapmisti.

Gozlugunuzu alırken lens reçetenizi gösterdiniz mi ? Lens recetenize de bakarak gözlük numaranızı veriyolarki çok baş dönmesi ağrısı falan yapmasın. Ben her ikisini de kullanıyorum evet lensi çıkarıp gözlüğü taktığımda hafif bi baş dönmesi oluyor ama max 1 dakika sürmez. Bence deneme yanılma yapın.bir süre deneyin bakalım zamanla baş dönmeniz falan kalıcak mi hemen gözlükten ve ya lensten vaz geçmeyin.

Gozlugunuzu alırken lens reçetenizi gösterdiniz mi ? Lens recetenize de bakarak gözlük numaranızı veriyolarki çok baş dönmesi ağrısı falan yapmasın. Ben her ikisini de kullanıyorum evet lensi çıkarıp gözlüğü taktığımda hafif bi baş dönmesi oluyor ama max 1 dakika sürmez. Bence deneme yanılma yapın.bir süre deneyin bakalım zamanla baş dönmeniz falan kalıcak mi hemen gözlükten ve ya lensten vaz geçmeyin.
Optikçim sadece miyopun üzerine ayrıca 0.5 astigmat da eklemesine şaşırdı numarada sıkıntı yok dedi. Bakalım bir süre daha deneyeceğim teşekkürler :(

Lenste 0.75 dereceye kadar astigmat eklemeyi doğru bulmuyorlarmış gerek yok dedi ama geçmezse fark olursa ekletmem gerekecek gibi teşekkürler..

Benim de 0.50 ben kullanıyorum lenste de. Doktorum bana gerek görmüyoruz ama daha rahat hissedeceksen deneyebilirsin demişti. Ben de lens aldığım yerden bir çift tester istedim ilk olarak. Baktım çok daha iyi ona geçtim. Bi deneyin derim.

Bildiğim kadarıyla lens göz numarasını büyütüyor(anlık), hatta eskiden göz çizme ameliyatından önce 1-2 haftalık bi lens kullanmama dönemi vardı.
Belki o yüzden size sıkıntı yapmış olabilir. Astigmat gerçekten problem yaratan bir şey, bende de astigmat var gözlük kullanmadığım zaman ara ara bişiler sallanıyor deprem oluyor gibi geliyor bana 😂.
Ama gözlük takınca düzeliyor. Dediğim gibi lensten geçiş anında bir afallıyor olabilirsiniz.

Benim de 0.50 ben kullanıyorum lenste de. Doktorum bana gerek görmüyoruz ama daha rahat hissedeceksen deneyebilirsin demişti. Ben de lens aldığım yerden bir çift tester istedim ilk olarak. Baktım çok daha iyi ona geçtim. Bi deneyin derim.
Miyop derecem çok yüksek oldugu için de öyle demiş olabilir değişiklik olmazsa tekrar sorarım teşekkürler :)

Bildiğim kadarıyla lens göz numarasını büyütüyor(anlık), hatta eskiden göz çizme ameliyatından önce 1-2 haftalık bi lens kullanmama dönemi vardı.
Belki o yüzden size sıkıntı yapmış olabilir. Astigmat gerçekten problem yaratan bir şey, bende de astigmat var gözlük kullanmadığım zaman ara ara bişiler sallanıyor deprem oluyor gibi geliyor bana 😂.
Ama gözlük takınca düzeliyor. Dediğim gibi lensten geçiş anında bir afallıyor olabilirsiniz.
Elimdeki önceki lensler astigmatsız sadece miyop gözlük astigmatlı miyop doktor gerek yok leslerinde astigmata dedi. Umarım baş dönmemin sebebi bu değildirde dediğiniz gibi geçici bi durumdur :(

Back
X