Yöresel Tarif Lepsi-Çerkes tavuğu-(Resimli)

Yöresel Yemekler

smeagol

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2007
3.720
1.431
773
Bu tarifi Çerkes yemeklerini tanıtan bir tv
programından aldım.Başlığı okuyunca bildiğimiz
çerkes tavuğuyla hiçbir ilgisi olmadığını
göreceksiniz.Tarifi veren kişi bu yemeğin asıl çerkes
tavuğu tarifi olduğunu ,herkesin bildiği ve yaptığı
çerkes tavuğunun sadece tavuklu bir meze
olduğunu ifade etti..Damak tadımıza uyacağını
düşünerek yaptım ve haklı çıktım..

İsteğe bağlı olarak bütün tavuk ta
kullanabilirsiniz,sadece but ya da sadece göğüsle de
hazırlayabilirsiniz.Tarifte nasıldı hatırlamıyorum ama
ben tavuğun derilerini attım..

Parça tavuk
Soğan
Sarımsak
Salça
3 kaşık un
Kişniş
Sıvıyağ

Yemeklik doğradığınız soğanı ve sarmısağı kavurun.
2 kaşık salça ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavukları ekleyip biraz da öyle çevirin.
Yüzüne kadar su ekleyip,pişmeye bırakın.
3 kaşık unu biraz soğuk suyla açıp yemeğin
suyuyla ılıtarak yemeğe ekleyin.
En son kişnişi de ekleyip altını kapatın..

Afiyet olsun..:)

Son düzenleme:
canım emeğine sağlık çok güzel gözüküyor.ben çerkezim ve asıl çerkez tavuğu bir senin tağrif ettiğin gibi birde sadece tavuk suyu süt un sarmısak ve daha sonra yanına bulgur yapılarak birlikte servis ediliyor.

ve ikiside çokkk güzel oluyor....

Çok memnun oldum ikizim..Aslında bunun yanına pastesi de yapılır senin dediğin gibi ama onu daha hiç denemedim,mutlaka deneyeceğim inşaallah..yerimseniben

Harika gözüküyor.

Ellerine sağlık fıstıkım

Çok memnun oldum ikizim..Aslında bunun yanına pastesi de yapılır senin dediğin gibi ama onu daha hiç denemedim,mutlaka deneyeceğim inşaallah..yerimseniben

evet tatlım pasteside çok güzel oluyor mutlka denemelisin.tavsiye ederim....

ayrıca bende çok memnun oldum.

Tarif için teşekkürler ama ceviz ve ekmek içi de olması gerekmiyor mu?

Evet asıl çerkes tavuğu bu ama adı lepsi değil. Lepsi daha farklı bir yemek, tavukla değil etle yapılır.

Bu yemeğin adı şıpsı.

Evet asıl çerkes tavuğu bu ama adı lepsi değil. Lepsi daha farklı bir yemek, tavukla değil etle yapılır.

Bu yemeğin adı şıpsı.

Her memlekette her yörede olduğu gibi bu yemeğin de yörelere göre adı değişebiliyor. Lepsi diyen de var şıpsi diyen de var. Kırmızı etle yapan da var tavuk etiyle yapan da.. Zaten o yüzden herkesin kabul ettiği ismi olan Çerkes Tavuğunu da başlığa ekledim..

Ben cerkesım ama hıc cerkes yemeklerını bılmıyrum brde pek damak tadıma hıtap etmıyor hamurlu bulamaclı seyler bıraz arastrdım kulturum benım cerkesım cerkes yemeklerını bılmem lazım kafasıyla fakat yıyebılecegım seyler degıldı

Haklısın. Hepsi damağımıza hitap etmiyor. Benim eşim Çeçen. O yüzden merak salıp denemiştim. Yukarda verdiğim tarifi deneyebilirsin. Bunun yanında sana Kurzunuş (Dağıstan Mantısı)nı da tavsiye ederim. Tıkla bak, o da benim tarifim

Tesekkur ederım denıycem zaten bunu kaydetmıstım dıgerını de denerım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…