Çorbalar Leziz Un Çorbası-Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Harika un un çorbası..
Kokusuna bayılıyorum pişer pişmez muhtesem kokuyor..Tadı da enfes...

20 gr. un,
50 gr. sıvı yağ,
50 gr. kaşar peynir,
50 gr. bezelye,
150 gr. süt,
Yarım top dereotu,
Yeterince su

Tencereye sıvı yağ koyduktan sonra ısıtılır ve içine un ilave edilir. Hafif sararana kadar kavrulur, sonra içine ince kıyılmış kaşarlar koyulur ve karıştırılır. Üzerine süt ve yeteri kadar su ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Kaynayan çorbaya bezelye ve ince kıyılmış dereotu da ilave edilip bir taşım kaynatılır, ocaktan indirilir.
Afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
ellerine saglik canim ,canim stedi valla ,burnumda tuttu kokusu mis gibi, dumani ustunde,
bi tas versende icsek
sutlu oldugunu bilmiyodum bide ben deneyim

ellerine saglik canim ,canim stedi valla ,burnumda tuttu kokusu mis gibi, dumani ustunde,
bi tas versende icsek
sutlu oldugunu bilmiyodum bide ben deneyim

kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3

Sen iste bidenem..
Evet sütle muhteşem oluyor
İnan ki..
Misafirlerimize yaptım geçen;tarifini aldılar;abartmıyorum bayıldılar...
Altı üstü çorba dersin ama çok leziz hele de sütlü sevenler için...
Ben bu tarifi abartıp neredeyse tamamen sütle yapıyorum azcık sıcak su cok az
bir de de kaşarını çok bol ekliyoru
oohh
nasıl eriyor kayıyor
anlatamamşakkıdı

dur kiz canim istedi , ne uzelde anlatiyon
simdi isteyim , evde olsaydim kesin yapardim valla
sutu normalde sevmem ama corbasi olunca seviyorum
sut, kasar ve kavrulmus un ,hepsinin tadi birlesince gercekten eminim guzel olduna
uzerine tereyag falan kizartmiyomusun ,oylede guzel olabilir

Kesınlıle harıka oluyor tereyag ve toz kırmızı bıber gezdırdım en son ustunde...
Bıraz da arzuya baglı sarımsak olabılır..Super tat verıyor..

hmm bunu canim ananem sü¨tsüz yapar,unu iyice kavur rengi koyulassin diye..

birde kaynayip altini kapadiginda icine cok azcik bulgur tar tadi ve kokusu nefis olur..

pazar kahfaltilarinda kiymali yaoar..off aciktimmi ne:)

ellerine saglik lo seninde.

corbam pisti misss kokulari yayildi heryere ilk kez corbada sut kullandim tabii esimin istegi uzerine ufak bir degisiklik yapip bezelye yerine az pirinc kullandim
ellerine saglik libyanacim tesekkur ederim

benim anlamadığım, 20 gr un ne kadar olur? ya da 50 gr peynir ne kadar olur? ben bu gramları neye göre ölçerek ekleyeceğim çorbanın içine? 20 ya da 50 gr olduğunu nasıl anlayacağım??? yanii göz kararı mı?

güzel olduğunu düşünüyorum . yapmak istiyorum fakat bu ölçüler neye eş ? yani kaşık yardımıyla neye ne kadar ?

çorba çok güzel görünüyor ama ölçüler kaşıkla bardakla verilse daha uygun olurdu.Evimizde hassas teraziler tutmuyoruz

Kavrulmuş un, süt, kaşar falan deyince kokusu buraya kadar geldi resmen. Gece gece acayip canım çekti, bezelyem yok ama mısırla deneyeceğim, onun da çok yakışacağından eminim.

Bu çorba harika ama ben bir tek içine bezelyeyi yakıştırmadım Belki de bezelyeyi sevmediğimdendir Mısır veya minik köfteler daha çok yakışabilir

Ben yaptım bu çorbayı bezelye yakışmıyor içine.minik köfteler yada didiklenmiş tavuk yada kırmızı et harika olur.onun dışında çok lezzetli bir çorba.eşim de çok beğendi tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…