Lezzetli-Pratik Tiramisu tarifi olan?

Aydinaydin

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
753
32
318
Eşim çok seviyor, akşam ilk defa yapmak istiyorum, denediği ve güzel tarifi olan var mı?
kedi dili ile yapılan tarifler varmış ama internetten güvenemedim

bi tarif buldum oktayustanınmış, ama kreması pişirilmiyo, çiğ yumurta nasıl yenir ki :(. onda da kedi dili vardı

Eşim çok seviyor, akşam ilk defa yapmak istiyorum, denediği ve güzel tarifi olan var mı?
kedi dili ile yapılan tarifler varmış ama internetten güvenemedim

Ben aşağıdaki tarife göre yapıyorum cnm...Kedi dili değil ama çok güzel oluyor....

İçindekiler
•kakaolu hazır kek
•3 yemek kaşığı un
•3 yemek kaşığı şeker
•1 adet yumurta
•2 su bardağı süt
•1 paket (200gr) labne
•2 tatlı kaşığı granül kahve
•1 fincan sıcak su
•kakao

Hazırlanışı
1.1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
2.Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
3.Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
4.Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
5.Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
6.Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
7.Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
8.Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.

Ben aşağıdaki tarife göre yapıyorum cnm...Kedi dili değil ama çok güzel oluyor....

İçindekiler
•kakaolu hazır kek
•3 yemek kaşığı un
•3 yemek kaşığı şeker
•1 adet yumurta
•2 su bardağı süt
•1 paket (200gr) labne
•2 tatlı kaşığı granül kahve
•1 fincan sıcak su
•kakao

Hazırlanışı
1.1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
2.Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
3.Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
4.Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
5.Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
6.Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
7.Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
8.Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.

çok teşekkür ederim canım, sağol

esinize yapmissinizdir muhtemelen ama ben tarifi vereyim yine de :) 20 dk da hazir oluyor ama bir gece ya da gun buzdolabinda beklemesi gerekir..

3 yumurta
250 gr mascarpone veya labne peynir
1,5 su bardagi seker
1 paket kedidili biskuvi
kahve, su, seker

yumurtalarin beyazlari ve sarilari ayriliyor. sarilariyla seker cirpilip peynir de ekleniyor. iyice cirpiliriyor.
yumurta aklarina bi tutam tuz eklenip kar haline gelinceye kadar cirpiliyor. tahta veya plastik kasikla yumurta sarilari seker ve peynir karisimi yavasca eklenerek cok nazik ve yavasca karistiriliyor.bu islem onemli cunku kar haline gelmis beyazlarin sulanmamasi gerekiyor..
krema hazir olduktan sonra su, seker ve kahve karisimina biskuviler tek tek batirilip tepsiye diziliyor, uzerine krema ve krema bitene kadar ayni islem tekrar ediliyor.
buzdolabinda bir gece bekletilip ertesi gune hazir! :56:..
kahveyi herkes zevkine gore ayarlayabilir. normalde agiza yogun bir kahve tadi gelmelidir ama kimileri sutlu kahveyle de islatiyor, tamamen damak tadi ile alakali

bu tarifte benden olsun.
1 kupa sıcak su
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
bu karışımla hazır kakaolu pasta tabanı veya kedidili bisküvilerini ıslat.daha sonra
5 su bardağı süt
3 türk kahvesi fincanı un
3 türk kahvesi fincanı şekeri pişir.içinede bir paket labne peynirini karıştır.kedidili bisküvinin veya kakolu kekinin arasına bu muhallebiyi koy.en üstede kakaonu serp.afiyetle ye

Back
X