- Emoji Skoru
- 13.627
- Puanlar
- 208
- Konu Sahibi Vasfiyeteyzeniz
ben öğrenciyken hazırlıklı olan Atatürk lisesini kazanmak isterdim ama başka bir lise oldu ifşa olmamak için yazamıyorum :)Atatürk lisesi gazi 457 puan resulzade 456 tabanla kapadı bu yıl bi tık düşmüşler çok az amaAtatürk lisesi iyi ama hazırlığı zaman kaybı bence . Mrsela ODTÜ kazanıldı yanda Hacettepe orada okurlar hazırlığı çocuklar zaten. Kazanabilirse Atatürk Anadolu derim kesinlikle . Çoğu fen lisesinden iyi . Tek kötü yanı binası eski ama eğitim ve öğrenci kalitesi için değer. Benim bir gözlemim de asıl başarı öğrenci ve aileinin . Okullar kazandırmıyor lgs yi de Yks yi de. Zaten çalışkan olan çocuklar o dönemlerde daha da fazla çalışıyor üstüne de aileler dershane özel ders kitaplar , denene sınavları özel ders vs çabalıyor . Başarı o yüzden geliyor .Bilerek Obp kıran hocalar var mesela . 93 yazılıya 60 sözlü veren var biz de. Kolejler yüzde 90 burs teklif etmişti . Bazen kabul mü etseydik diye düşünüyorum . Ama orada da çalışkan öğrenci sayısı az. Tek artısı Obp olacak . Zor valla çocuk okutmak . Büyük şehirse extra zor . Bak tüm illerin fen lisesini puanını aldı benim kız ama Ankaraya yetmedi . Yok 464 puana fen lisesi doğru dürüst Ankarada . Mesafe sorunu da var evden . Yazın din ve inkilap konularını bitirsin bence 8. sınıfın. Büyük rahatlık olur okul açılınca .
o yüzden içimde uktedir Atatürk lisesi :)
bir de lise hazırlığının memuriyette bir faydası var bir kademe veriyorlar asaleten atandıktan sonra o kadar :)