Bu arada siteyi takip ettiğim kadarıyla LH hormonunun FSH den yüksek oluşu polikistik over sendromu diye yorumlanmış ama benim varolan tek kistim de 18 mm di ve doktor küçüldüğünü söyledi. ama LH halen yüksek...
Baya bi zaman geçmesine rağmen merhaba benim lh değerim 70 . 31 bi bilgi verir misin canım neden bu kadar yüksek bende pco var . Testesteron ve prolaktin yüksekliği de var . sınırda olanlarda .kızlar benimde lh sonuçları çok aşırı yüksek çıktı tam 115 sonuçları böyle çıkan varmı acaba
Baya bi zaman geçmiş ama açıklamaya çalışıyım. Canım pko varsa yumurtalıkların insülin hormonuna karşı direnç geliştirmiştir bu yüzden daha fazla insülin hırmonu salınımı olur. İnsülin ise lh hormonunu arttırır. Lh erkeklik hormonunu arttırır. Artan erkeklik hormonu östrojene dönüşür. Yani böylece hem insülin direnci hem erkeklik hormonu hem kadınlık hormonu artışı hemde tsh lh oranları bozulur. Çözümü yok mu tabiki var. Pkos ömür boyu taşınacak bir durum belki ama hormonların gayet düzene girebilir. Bunun için yapman gerekenleri söyliyim nacizane.Baya bi zaman geçmesine rağmen merhaba benim lh değerim 70 . 31 bi bilgi verir misin canım neden bu kadar yüksek bende pco var . Testesteron ve prolaktin yüksekliği de var . sınırda olanlarda .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?