bence yoğurdun da sütün de lightını içmek çok mantıksız.marketlerde gerçek yoğurt bulmak zaten imkansız,mümkünse kasaplardan doğal yoğurt almaya çalışın.ben market yoğurtlarını ağzıma sürmem.haftalarca kalsa dolapta,ekşimiyorlar.normalde yoğurt ekşir.demekki marketten aldığınız yoğurt değil başka bişey..benim aldığım kasap yoğurdu bir haftaya kalmadan ekşimeye başlıyor.içindeki yararlı bakteriler sayesinde.ama market yoğurdunun içinde bağırsaklarımız için çok faydalı olan bakterilerden hiç yok.yoğurt taklidi yapan kimyasallar yiyorsunuz farkında değilsiniz..
süte gelince en ideali güvendiğiniz çiftlikten gelen gerçek süt.ama ben ona alışkın değilim günlük şişe süt alıyorum sekin.kutu sütlerin calcium oranları hiç te kutu üzerinde yazıldığı gibi değil.halkı kandırıyorlar.gerçek süt dediğin birkeç günde bozulur.bu kutu sütler de günlerce açık olduğu halde bozulmuyor.içindeki koruyucu katkılar yüzünden..bu raf ürünlerini kullanarak bebeğinize ve kendinize fayda sağlamıyorsunuz.biraz araştırmak bilinçlenmek lazım.doktorlar herşeyin en doğrusunu biliyor değiller.light süt iç diyen bir doktorun güncel gıda sağlığı kültüründen şüphe ederim..