Lıght Süt mü? Normal Süt mü?

Ben Light süu tuketiyorum, çünkü öneli olan yağ almak değil kalsiyum almak, 200ml küçük pipetli kutularda 0,1 yağ olanına alip bakabilirsiniz yaglı sutte Kalsiyum 120mg iken light sutte 127mg dir.

hamileliğimin başından beri günlük süt tüketiyordum ancak son bir aydır yağsız süt tüketiyorum.. ancak doktorumun söylediği yağı azaltılmış süt ve yoğurt tüketilmesi yönünde...

doktorum da kesinlikle light diyor. özellikle de sek ligth ı öneriyor. hamileliğinizde tüketmemeniz gereken madde aspartam yani tatlandırıcı madde. bunu önermiyor doktorlar. diyet kola , form ürünleri bol bol içeriyor bu ürünü. yoksa light sütte yok. süt ürünlerinde light ın anlamı yağı azaltılmış demek. kepek ekmeği gibi düşünebilirsiniz. kendi doktorunuza ya da beslenme uzmanına danışabilirsiniz.

Benim doktorum da light sut ic diyor. Ama ben pastorize icemedigim icin gunluk sut tuketiyorum. Yani tuketmeye calsiiyorum. OLmadi light yogurtla ayran yapiyorum.

bence yoğurdun da sütün de lightını içmek çok mantıksız.marketlerde gerçek yoğurt bulmak zaten imkansız,mümkünse kasaplardan doğal yoğurt almaya çalışın.ben market yoğurtlarını ağzıma sürmem.haftalarca kalsa dolapta,ekşimiyorlar.normalde yoğurt ekşir.demekki marketten aldığınız yoğurt değil başka bişey..benim aldığım kasap yoğurdu bir haftaya kalmadan ekşimeye başlıyor.içindeki yararlı bakteriler sayesinde.ama market yoğurdunun içinde bağırsaklarımız için çok faydalı olan bakterilerden hiç yok.yoğurt taklidi yapan kimyasallar yiyorsunuz farkında değilsiniz..

süte gelince en ideali güvendiğiniz çiftlikten gelen gerçek süt.ama ben ona alışkın değilim günlük şişe süt alıyorum sekin.kutu sütlerin calcium oranları hiç te kutu üzerinde yazıldığı gibi değil.halkı kandırıyorlar.gerçek süt dediğin birkeç günde bozulur.bu kutu sütler de günlerce açık olduğu halde bozulmuyor.içindeki koruyucu katkılar yüzünden..bu raf ürünlerini kullanarak bebeğinize ve kendinize fayda sağlamıyorsunuz.biraz araştırmak bilinçlenmek lazım.doktorlar herşeyin en doğrusunu biliyor değiller.light süt iç diyen bir doktorun güncel gıda sağlığı kültüründen şüphe ederim..

Back
X