Bisküvi - Kurabiye Tarifi Limonlu Nutella

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.558
614.994
1.423
Malatya

Malzemeler:
2 adet limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta
75 gr. oda sıcaklığından daha bi yumşak tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
yeteri kadar un (bunu bir sonraki seferde ölçüp koyacağım, uydurma yaptığımdan ölçmemişim)
Nutella veya marmelat

Hazırlanışı:
1- Limon rendesini ve şekeri bir kabın içinde elinizle ovun. Limonun sarısı şekere geçsin.Limon suyunu ekleyip karıştırın.
2- Ardından içine tereyağını,kabartma tozunu, yumurtayı ekleyin. Yoğurun. Birbirine karışınca azar azar un ekleyin. Yoğurun. Ele yapışmayan kulak memesi yumşaklığını elde ettiğinizde unlu bir tezgahta 0,5 cm. kalınlığında merdaneyle açın.
3- Kurabiye kalıplarıyla kesin. Eğer benim ki gibi ortasını boşlukta bıracak kalıbınız yoksa şişe kapağıyla aynı etkiyi yaratabilirsiniz.
4- 160 derece fırında fazla değil 5 dakika belki daha az belkide birazcık fazla yanları hafif pembeleşirken çıkarın.
5- Soğumaya bırakın. Soğuyan bisküvilerin içine nutella sürüp birbirine yapıştırın. Afiyet bal olsun. :)

ALINTIDIR..

Limonlu tariflere bayılırım nevoşum

Bu tarifi deneyebilirsin

Denicem canım Bugün de aklıma ne geldi Evdekiler benimoyu çok seviyor eşim hergün bir kaç paket alır...
Benimoyu yerken biraz inceleme yaptım Kendimce ev usülü benimo yapmayı denicem bakalım nasıl olacak

Denicem canım Bugün de aklıma ne geldi Evdekiler benimoyu çok seviyor eşim hergün bir kaç paket alır...
Benimoyu yerken biraz inceleme yaptım Kendimce ev usülü benimo yapmayı denicem bakalım nasıl olacak

Canım mutlaka tarifi vardır bulabilirsinYaparsan bekliyoruz tarifi

Canım mutlaka tarifi vardır bulabilirsinYaparsan bekliyoruz tarifi

Netten bakmak aklıma gelmedi dediğin gibi vardır mutlaka
Tamam canım ilk testi yapayım tutarsa zevkle tavsiye ederim Hazırından daha katkısız olur en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…