linç yemeye hazırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O 6600 benim için çok fazla ama. Bigün evlenirsem diye bi kenarda tuttuğum paramdı. Bu kadar mı vicdansız? Ne şartlarda verdiğimi biliyor, ailemin haberi olmadığınıda biliyor. Ama sonuçta ailesi bilinen insanlar, babam abisini uzaktan tanıyor, bu kadar çirkinleşmek istemiyorum ama eğer 15inde vermezse bunlara başvurmak zorunda kalırım. O kadar parayı onda bırakacak kadar zengin değilim ki olsam bile ondan alır gider ihtiyacı olan insanlara veririm daha iyi. Ayın 15inde tekrar yazıcam msj, daha sert bi dille. Maaşı 12 bin olan birinin benim paramı verebiliyor olması lazım, bikaç ay az gitsin kahve içmeye
Şimdi sen parayı elden mi verdin yoksa banka hesabına mı yatırdın? inşallah elden vermemişsindır çünkü elden verdi işen asla hakkını arayamazsın .bankasına yatırdıysan git polise şikayetçi ol en azından elinde kanıtın olacak paranı söke söke alırsın. Peki bu senden borç aldıktan sonra gittiğiniz yerlerde hesabı da sana ödetiyor muydu .?

Biz size söylemiştik vermeyin geri ödemez diye. Siz kaç günlük tanıdıgınız adama nasıl güvendiniz ? çok ilgiliydi annene anlat mutlaka dedi diyosunuz. Eee sizden parayı koparmak için tabiki size şirin gözükecekti, aşık gözükecekti. Neyse geçmiş olsun. Ama parayı hemen isteyin üstünden zaman geçince hiç ödemez. Şimdide ödeyeceğini sanmıyorum ama belki bi umut. 6600 tl de az para değil yani.

Adamın mesleği zerre umrumda olmadı. Buna ister inanın ister inanmayın. Ama adamın davranışını ilgisini söyledikleri sözleri duysaydınız siz de acaba derdiniz eminim. Tatlı dilli uyumlu sevgi dolu.. bana gösterdiği yüzü buydu. Ve ben de güvendim ona. Mesleği başka olsaydı yine aynılarını yaşardım. Bazılarınızın dediği gibi “savcı karısı” hayali kurmadım. Sadece sevilmek değer görmek istedim. Bir kadının başka kadına bu kadar acımasız ve önyargılı yorumlar yapmasına inanamıyorum gerçekten.. ne ara bu kadar sığ oldunuz? Ya da siz çevrenizdeki insanların etiketlerine göre mi değerlendirme yapıyorsunuz? Ben o adama aşık oldgumu düşündüm, mesleği bu hislerimde yeri yoktu.
Eğitimsiz ya da işsiz güçsüz biri değilim. Benim de mesleğim var. Derdim para ya da maaş olsaydı o adama bu kadar parayı zaten borç vermezdim. Sizin deyiminizle meslek aşığı bi kadının yapmayacağı haraketler bunlar değil mi? Bir kuruşumu vermemem gerekirdi tam tersine ondan nasıl yararlanabilirim onu düşünürdüm.
Ağlamaktan gözlerim şişti artık, buraya bir nebze olsun destek görürüm diye konu açtım. Linç edileceğimi biliyordum evet ama düşmüş birine bir de siz vurursunuz diye düşünmemiştim.
Bazı arkadaşlar sadece oh olsun demeye gelmiş. Herkese tek tek cvp yazamadım ama içten şekilde destek olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Aptallıktı evet ama bu saatten sonra zaten hatamı anladım yeterince,siz oh olmuş diyince ben daha çok akıllanmıyorum aksine burda yazılan herşeyden etkilenip daha kötü hale geliyorum.
Şu olay içinde bile hala imla kurallarına dikkat et diyenler var inanın şaşkınlıkla okuyorum..
Gerekirse her gün msj yazıcam parayı öde diye, tehdit ya da kendimi acındırma her yolu deniycem, elimden geleni yapmakla uğraşıcam başka bi çarem yok çünkü. Sizden ricam yeterince hassas durumdayım lütfen sinirinizini öfkenizi daha sakin daha naif dile getirin, dayanamıyorum çünkü..

Peki neden burda sizden herhangi bir çıkarı,beklentisi olmayan insanların "yapma" demelerini umursamayıp kumarbaz,uçan kuşa borcu olan adama güvendiniz.. valla size değil ama ailenize üzüldüm öğrendiklerinde eminim hem utanacak hemde üzülecekler

Adamın mesleği zerre umrumda olmadı. Buna ister inanın ister inanmayın. Ama adamın davranışını ilgisini söyledikleri sözleri duysaydınız siz de acaba derdiniz eminim. Tatlı dilli uyumlu sevgi dolu.. bana gösterdiği yüzü buydu. Ve ben de güvendim ona. Mesleği başka olsaydı yine aynılarını yaşardım. Bazılarınızın dediği gibi “savcı karısı” hayali kurmadım. Sadece sevilmek değer görmek istedim. Bir kadının başka kadına bu kadar acımasız ve önyargılı yorumlar yapmasına inanamıyorum gerçekten.. ne ara bu kadar sığ oldunuz? Ya da siz çevrenizdeki insanların etiketlerine göre mi değerlendirme yapıyorsunuz? Ben o adama aşık oldgumu düşündüm, mesleği bu hislerimde yeri yoktu.
Eğitimsiz ya da işsiz güçsüz biri değilim. Benim de mesleğim var. Derdim para ya da maaş olsaydı o adama bu kadar parayı zaten borç vermezdim. Sizin deyiminizle meslek aşığı bi kadının yapmayacağı haraketler bunlar değil mi? Bir kuruşumu vermemem gerekirdi tam tersine ondan nasıl yararlanabilirim onu düşünürdüm.
Ağlamaktan gözlerim şişti artık, buraya bir nebze olsun destek görürüm diye konu açtım. Linç edileceğimi biliyordum evet ama düşmüş birine bir de siz vurursunuz diye düşünmemiştim.
Bazı arkadaşlar sadece oh olsun demeye gelmiş. Herkese tek tek cvp yazamadım ama içten şekilde destek olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Aptallıktı evet ama bu saatten sonra zaten hatamı anladım yeterince,siz oh olmuş diyince ben daha çok akıllanmıyorum aksine burda yazılan herşeyden etkilenip daha kötü hale geliyorum.
Şu olay içinde bile hala imla kurallarına dikkat et diyenler var inanın şaşkınlıkla okuyorum..
Gerekirse her gün msj yazıcam parayı öde diye, tehdit ya da kendimi acındırma her yolu deniycem, elimden geleni yapmakla uğraşıcam başka bi çarem yok çünkü. Sizden ricam yeterince hassas durumdayım lütfen sinirinizini öfkenizi daha sakin daha naif dile getirin, dayanamıyorum çünkü..
gercekten sıze oh olsun demeye mı geldık bız buraya?
pes.

Acımasız eleştiri yapanlardan değilim ama 2-3 defa görüştüğü kumar oynadığını, bundan ciddi kayıplar yaşadığını, ailesinin bile yaptığı şeylerden dolayı sırt döndüğünü bildiği bir adamın sevgi sözcüklerine inanmak herkesin kanacağı seyler değil. Ve siz bile bile buradaki onlarca mesaja rağmen gidip o parayı verdiniz. Yani insanın aklına olumsuz şeyler gelebilir gerçekten. Nasıl yani diyor insan? Ve siz adam size sevgi sözcükleri kullanmaya devam etse hala akillanmayacaktiniz.

Üzülüp ağlamayın, zararın neresinden dönersem kardır diye bakmaya çalışın biraz, inşallah parayı alabilirsiniz, yürekten diliyorum bunu.

Kocayaslisiskodunya Kocayaslisiskodunya sizin en büyük hatanız hayatınızda yediğiniz en büyük kazıktan hala ders çıkarmamış olmanız. Bu yazdıklarınızla akıllanmayacağım demişsiniz. Yani o kadar kazıktan sonra hala ders çıkarmıyorsanız biz ne yapabiliriz ki zaten?
İnsan kendinin celladıdır bazen. İstesek size bu kadar kötülüğü yapamayız siz kendinize kötülük yapıyorsunuz.
Bence bir süre eş adayları muhabbetinden uzak durun. Boşluk sizi daha kötü olaylara itiyor...

Valla haklisin,once en yakinlarimiz cakiyor kazigi zaten. Soz konusu para olunca akrabaymis,sevgiliymis,kocaymis hepsi de canavara donusebiliyor. En guzeli bu konuda kimseye yuz vermemek. Ölüyorum yarabbi dese bir kasik su vermeyecegim insanlar taniyorum,nerde kalmis ki sevgiliye para vericem. Kazik cok yedim zamaninda artik gozum acildi benim valla
Öyle tabii dark, insanın 40 yıllık eşi parayı bulunca çekip gidiyor, ya bir ara istatistik gibi bir şey yapılmıştı, sokaktaki vatandaşa soruyorlar şans oyunlarından büyük ikramiyeyi kazansanız ne yaparsınız diye, kadınların çoğunluğu ev alırım, çoluğum çocuğumu ev sahibi yapar, eğitimlerine harcarım, aileme yardım ederim gibi cevaplar veriyorlar, kadınların çoğunluğunun cevabı aileye harcama yönünde, erkeklere soruyorlar, yemin ediyorum abartısız pişmiş kelle gibi sırıtıp önce hatunu değiştiririm, yerim içerim gezerim diyor :olamaz:

Konuyla alakasız belki ama içine para giren her konuda sonunun ne olacağını kestiremiyorsun, melek sandığın eşin bile çeker gider.

Bu yaşa ulaşınca ister istemez akrabadır, arkadaştır, konu komşudur derken bir sürü olay duyuyor görüyorsunuz, ben eşini ve eşinin ailesini dolandırıp giden adamlar biliyorum, hem de öyle 3-5 lira değil evler, arabalar, arazilerin gittiği dolandırıcılıklar, adam çocuğunun annesini, kendisine anne gibi yaklaşan evlatlarından ayrı görmeyen kayınvalidesini dolandırıp gitti, daha mı dedim yok anam babam mezarından çıkıp mune şuna güven dese güvenemem.

sadece şu mesajınız sizin ne kadar sığ bir insan olduğunuzun kanıtı bence.
buradaki 10larca arkadaş açtığınız önceki konuda iyi niyetleri ile size vermeyin demiş. alay eder gibi konuyu açmadan zaten söz vermiştim, dönemezdim yazdınız.
madem dönülmez akşamın ufkundaydınız neden buraya yazıp, fikir isteyip insanların zamanını çaldınız ?

tehdit edersiniz siz suçlu duruma düşersiniz, kabullenin bu saatten sonra vicdana gelir gönderirse gönderir. ama bu tiynette bir adamın vicdana geleceğini sanmam. muhtemelen o para başka kadınların gözünü boyamak için lüks yerlerde kahve içerek harcanmış, onlardan da para alıp tüymüştür.

şahsi fikrim ilgiye ve sevgiye o kadar açsınız ki gerçekçi bakamıyorsunuz. açıkçası bir terapi almanızı ve bu değersizlik hissinizi yok etmenizi öneririm.

yine de dayanamayıp iyi niyetle bunları yazdım ancak kalkıp burdaki arkadaşlar için "sığ" kelimesi kullanmanız herkes adına benim gücüme gitti. ayıp ettiniz. bunu da bilin.

Noldu ya neye kizdiniz anlamadim ki ben. Size kotu bir sey soylemedik,laf lafi acti etrafta pek cok bu sekilde dolandirici oldugunu konustuk sadece. Uzulmeyin,geri gelmezse gelmesin,madem derdiniz para degil,o zaman niye bu kadar uzuluyorsunuz kaldiramam parayi alamazsam diyorsunuz? Bosverin caniniz sagolsun.

O 6600 benim için çok fazla ama. Bigün evlenirsem diye bi kenarda tuttuğum paramdı. Bu kadar mı vicdansız? Ne şartlarda verdiğimi biliyor, ailemin haberi olmadığınıda biliyor. Ama sonuçta ailesi bilinen insanlar, babam abisini uzaktan tanıyor, bu kadar çirkinleşmek istemiyorum ama eğer 15inde vermezse bunlara başvurmak zorunda kalırım. O kadar parayı onda bırakacak kadar zengin değilim ki olsam bile ondan alır gider ihtiyacı olan insanlara veririm daha iyi. Ayın 15inde tekrar yazıcam msj, daha sert bi dille. Maaşı 12 bin olan birinin benim paramı verebiliyor olması lazım, bikaç ay az gitsin kahve içmeye

Yahu gerçekten çok komiksiniz, verirken bunları düşünseydiniz ya keşke?
İnşallah verir parayı. Şu an ne güzel mantıklı mantıklı düşünüp sitem ediyorsunuz, bunları düşünemeyecek kadar mı aşık oldunuz yani? Hayret ettim size, bir de yeter üstüme gelmeyin diyorsunuz madem hassassınız konu acmasaydiniz keske. O kadar insan size verme etme dedi, yine de gidip vermissiniz daha ne desin insanlar size?

Yahu gerçekten çok komiksiniz, verirken bunları düşünseydiniz ya keşke?
İnşallah verir parayı. Şu an ne güzel mantıklı mantıklı düşünüp sitem ediyorsunuz, bunları düşünemeyecek kadar mı aşık oldunuz yani? Hayret ettim size, bir de yeter üstüme gelmeyin diyorsunuz madem hassassınız konu acmasaydiniz keske. O kadar insan size verme etme dedi, yine de gidip vermissiniz daha ne desin insanlar size?
bence konu sahibi hepimiz kesin öder diyelim diye açtı konuyu.

Bigün evlenirsem diye bi kenarda tuttuğum paramdı.
Şu yazdığınızı görmeden yorumda bulunmuştum. Yorumum çıkmış oldu. Paranın gidiş amacı belli yani. Size bunları söyledik diye sinirlenmeniz doğal tabii. Kimse kimseye bu devirde durduk yerde hele ki sabıkalı birine 6.600 tl vermez.
Babanız istese vermezsiniz de elin adamına verirsiniz. (Bu yorumum tek size değil sizin gibi görüşü olanlara.)

bence konu sahibi hepimiz kesin öder diyelim diye açtı konuyu.
bir de çok üstüme geldiniz diye sitem ediyor, hayret ettim.
Evet ben kesin öder diyorum, rahatlamıştır umarım.
Hayır bir de o paranın kendisi için ne kadar büyük, ne kadar önemli olduğunu anlatmıyor mu? Bu kadar önemliyse bu kadar güvenilmez geri dönmeyeceği aşikar olan bir yere nasıl bağlanır bu para?

Şu yazdığınızı görmeden yorumda bulunmuştum. Yorumum çıkmış oldu. Paranın gidiş amacı belli yani. Size bunları söyledik diye sinirlenmeniz doğal tabii. Kimse kimseye bu devirde durduk yerde hele ki sabıkalı birine 6.600 tl vermez.
Babanız istese vermezsiniz de elin adamına verirsiniz. (Bu yorumum tek size değil sizin gibi görüşü olanlara.)

Ağzına sağlık, aynen öyle.

Parayı verme diye yalvarmalarimiza kulak tıkadığın gibi öfkemize de kulak tıkayabilirsin bence..

Ayrıca evet hepimiz dolandırılabiliriz. Ama olağanüstü bir durum olmadıkça "niteliksiz" bir şekilde dolandırılacagimi hiç sanmıyorum. Kaliteli bir organizasyonla dolandırılırsam da "en azından üzerine çalışılmış, bir niteliği olan şekilde dolandırıldım" derim.

Geçen gün arkadaşım mesaj atti.hal hatir sordu. Sonra kredi kartin var mıydı boleyncim elimde hediye çeki var sana vereyim dedi. Anında engeli bastım.

Insan dolandırılır. Ama beni dolandırın diye israr etmez. Burda konu açıp parayi vereyim mi diye sormandan da anlıyoruz ki senin de içine sinmemisti para verme mevzusu. Hoşuna gitmemişti. Ama sevilirim umuduyla göze aldın.

Göze aldın ve başına geldi. Benim en büyük derdim ailen... duyarsalar ne olacak?

Bu para benim olsaydı bundan daha çok zoruma gitmezdi.

Çok çok üzüldüm. Göz göre göre gitmesine çok üzüldüm. Bankaya borç takan ve bundan korkmayan, ailesinin bile sırtını döndüğü bir kumarbaza para vermek çilgınliktan başka bir şey degil.

Parayi geri alabilecegini pek sanmıyorum ama... olur da alirsan bari haber ver de içime su serpilsin.

Yani... insanin kizasi geliyor ..ama sizin gibi insanlara öfkelenemiyor insan da.
Safsiniz herhalde biraz.

Azcik uyanik olun bundan sonra.
Kimseye öyle kolay kolay biriktirdiginiz parayi iki üc tatli cümle sonrasinda vermeyin.
Hatta sizden borc isteyenlere bende de yok diyiverin. Borc meselelerine girmeyin.
Yakin arkadas ve akrabalik iliskilerinde de olabilirdi bu. Onlarada verme ihtimali gördüm sizde.
Cevreniz iyimis ki bu safliginizi simdiye dek size karsi kullanmamis.

bir de çok üstüme geldiniz diye sitem ediyor, hayret ettim.
Evet ben kesin öder diyorum, rahatlamıştır umarım.
Hayır bir de o paranın kendisi için ne kadar büyük, ne kadar önemli olduğunu anlatmıyor mu? Bu kadar önemliyse bu kadar güvenilmez geri dönmeyeceği aşikar olan bir yere nasıl bağlanır bu para?

hepimizin duyguları var ama insan kısa zamandır tanıdığı adamı bırakın 40 yıllık eşine kolay kolay parasını vermiyor.
bir de ailemden gizli yaptım, acıyın denmesini anlamıyorum.
ailenden gizli yapacak kadar gözün karardıysa sonucunu da çekebilmen lazım..

ben de en çok siteme hayret ettim. zaten az sonra mune'yi ekleyip konumu kapatır mısın yazar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X