Arkadaşlar. Ben 1,5 ay önce liposakşın yaptırdım. Karın, basen bacak ve diz bölgemden. 4 lt. yağ alındı. 2,5 lt. karnımdan gerisi diğer yerlerden. Çok fazla motive olduğum için ben de rejimle 6 kg verdim ve toplam 10 kg. oldu. 54 yaşındayım ve gençler kadar uygun değilim bu ameliyata. Ama şu anda daha 1,5 ay olmasına rağmen çok mutluyum. Bu, bir kilo verme ameliyatı değil ama çok fazla motive ediyor. Çünkü sporla ve diyetle eritemediğiniz yerler gidiyor. Daha şişlerim olmasına rağmen epey ince görünüyorum ki, 75 kilodan 65 kiloya düştüm. Boyum 1.66. 2 beden inceldim. 46 dan 42 ye düştüm ki bir beden daha inceleceğimi düşünüyorum. Cilt yapımdan dolayı, yaşıma rağmen dalgalanma olmadı ama karnımda hafif gevşeme var. Ancak daha genç ve sıkı vücutlarda bu da olmaz dedi doktorum. Bu gevşeme beni rahatsız etmiyor ve hatta gittikçe de toparlanıyor. Bacaklarımdan çok memnunum. Özellikle diz bölgemden. Ameliyat sonrası vücudun 3 ayda şekilleneceği söylenmesine rağmen ben şimdiden şeklen iyiyim ama gıdama çok dikkat ediyorum. Karbonhidratlı ve şekerli şeyler yemiyorum ya da sadece tadıyorum çok canım çekerse. Doktorunuz çok önemli. Tecrübeli olmalı. Buna dikkat edin. Ama sonuçta bu ameliyatın başarısı hastaya da bağlı. O nedenle beklentilerinizi ve sonuçlarını çok iyi açıklamalı doktorunuz. Mesela bana kasnak gibi bir karın bekleme dedi. Evet kasnak gibi olmadı ama yine de beklediğimden çok iyi durumdayım.
Son olarak ilk 1 haftanın zor ve sıkıntılı olduğunu bilin. İlk 3 gün günde en az 4 lt. su içilecek. Bu çok önemli. Korse 1 ay geceli gündüzlü kullanılacak. Sadece banyo yaparken çıkacak. 2. ay geceleri çıkabilir ama gündüzleri takmak gerekiyor. İlk günler şişlik çok olduğundan korse sıkıntı veriyor. Ama 15 günden sonra sıkıntı azalıyor. Daha sonra da bol suya devam (2-2,5 lt. kadar günde). 15 günden önce de işe başlamayı hayal etmeyin. Ancak ben geniş bir bölgeden oldum. Bölgeler küçük ve azsa, ameliyat sonrası daha çabuk toparlanma olabilir ve belki de yaşa bağlı olarak. Sorularınız olursa cevaplarım ama kaça mal olduğunu söylemem. Bu değişir çünkü. Saygılarımla herkese :)