• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende lazer lipoliz yaptırdım Mehmet keteneye Ankara'da sanırım param bosuna gitti işlem sırasında yapsammı yapmasam diye düşündü herhalde ben bir fark göremiyorum

Merhaba,
ben de alt, üst karın ve simitlerden olmak istiyorum. Ankara'da Dr. Taner Bahar ile görüştüm. kendisi bana çok güven verdi. Sanırım siz de Ankara'da oldunuz. Sürecinizi anlatabilir misiniz? aramınızda Taner Bey'e lazer lipoliz yaptıran varsa süreci paylaşabilirse çok sevinirim. herkese çok geçmiş olsunnn

arkadaslar merhaba ben burda yeniyim aranızda çok kilolu olup bölgesel liposuction yaptıran ve sonuçlarından memnun kalan arkadaslar varmı? cevaplarsaniz çok sevinirim suan 6 aylık hamileyim ve 90 kilo olmuşum bile zaten normaldede kilolu bi bayanım nasipse dogumdan sonra bu operasyonu düşünüyorum ama etkili sonuç alirmiyim ondan emin değilim ayrıca hasan fındık bu konuda işinin ehli bi dr gibi geliyor bana bu konudada fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim arkadaslar

arkadaslar merhaba ben burda yeniyim aranızda çok kilolu olup bölgesel liposuction yaptıran ve sonuçlarından memnun kalan arkadaslar varmı? cevaplarsaniz çok sevinirim suan 6 aylık hamileyim ve 90 kilo olmuşum bile zaten normaldede kilolu bi bayanım nasipse dogumdan sonra bu operasyonu düşünüyorum ama etkili sonuç alirmiyim ondan emin değilim ayrıca hasan fındık bu konuda işinin ehli bi dr gibi geliyor bana bu konudada fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim arkadaslar

----
selam,
ben yarın olacağım ameliyat sadece basenden olacağım dış bölgeden. hayırlısı ile sağlıklı şekilde çıkarsam ve kendime gelirsem detaylarını yazarım ama daha önceden olan kişiler var sonuçları iy olan da kötü olanda var.

Arkadaslar ben Almanyada yasiyorum. türk kanallarindaki reklamlardan dolayi dr. ibrahim askari sectim neden o bilmiyorum öyle denk geldi. Randevu yaptim tr ye uctuk esimle özel hastahanesinde bas hemsiresi karsiladi Ibrahim beyi hic görmedim, hic konusmadik bile.
Kan tahlili yapildi baska biözel hastahaneye gittik orda öglen 1 de ameliyat olacahim söylendi bu arada bir kere Ibrahim bey geldi bölgesel cizim yapti ilk karsilasmamizdi bana cok kendini birsey sanan sorularimi dogru dürüst cevaplamayan biri olarak iz birakti.
Simdi düsünüyorumda nasil böyle iyi iz birakmayan birine yinede kendimi ameliyat ettirdim :(
Neyse saat 17:00 kadar bekledik sonra ilacla bayiltim götürdüler.
Ameliyat sonrasi asiri titreme üsüme vardi hic öyle kötû olmamistim. Oysa ameliyat anlaminda bu ilk degildi Almanyada böyle birseyle karsilasmadim. Uyaninca bacaklarimi kimildata madim. Okadar asiri agrim sancim vardiki inanilmaz. Ameliyattan sonra cektikleri yagi gösterdiler tam 6 litreydi. Her tarafim delik desik olmus pis kanlar disairi akiyordu.
Ogün hic kalkamadim acidan.Ertesi günü hastahaneden ciktim.otele gittik 1 hafta odada durdum cok kötüydü. Bir kerede kontrole gittim bakti, iyi dedi ilk görünüs gercekten iyiydi ama sonra cok sisti bacaklarim ve bende tam anlamiyla sisliklerin ve agrilarin gecmesi 2 ay buldu.bu sürede hep korse giydim hatta 4 ay giydim.Sonuc evet basenlerim gitmisti ama bacaklarim ic taraflari kalmis bazi bölgeler dalgaliydi cok kötü görünüyordu. Dr Ibrahim Askara tekrar tlf actim resimlerimi yolladim. Bana dedigi ben size anlattim liposuction dan sonra gerdirme yapilmasi lazim dedi ama bana hic zaman ayirip sorularimi dogru dürüst cevaplamamisti. Tekrar gelin biraz daha düzeltme yapariz dedi. Almanyada baska dok gittim gösterdim nasil olmus diye düzgün yapilmadigini ve bana aslinda gerdirme gerekmedigini söyledi. Bunu Ibrahim beyle konustugumda Almanyadaki doklarin salak bi b... Bilmediklerini söyleyip kötü sözler söyledi. Ben 1 sene sonra yine Istanbula gittim düzelttirmek icin ertesi gün ameliyat oldum bana bu sefer öylebi korse giydirmislerki 2 beden kücüktü ve perde kumasi gibi kumasi vardi ne oturabiliyordum ne kalkabiliyordum, bacak aralerimi hep kesti ve karnimda kendileri bile citcitlerini kapatamayip birakmislar,degistimek istedigimi söyledigimde benden 250 tl istediler bende dedim ben secmedim bu sizin hataniz dedim ama dar olmasi gerek dediler,evet dar olacak ama benim günlük yasantimi engellemiyecek.
Okadar sinir oldumki agladim sinirden,sizin yapacaginiz lanet olsun dedim birakip ciktim.
Almanyada birkac gün daha giyindim ama baktim sirf aci veriyor cikardim baska korse aldim.
Ve sonuc cokda icler acici degil, bacaklarim dalgali daha 33 yasindayim bikini giymekten doktorumun sayesinde utaniyorum. Oysaki bana dedigi sizde cok güzel sonuc verir cok memnun kalirsiniz, bumu memnuniyet.

Baska doktorlar nasil bilemem ama cok dikkatli olun ve asiri aldirtmayin sonra ben gibi pisman olursunuz.

Soru sormak isteyen olursa yazsin severek cevaplarim.

----
selam,
ben yarın olacağım ameliyat sadece basenden olacağım dış bölgeden. hayırlısı ile sağlıklı şekilde çıkarsam ve kendime gelirsem detaylarını yazarım ama daha önceden olan kişiler var sonuçları iy olan da kötü olanda var.

inşallah istedigin gibi olur Allahın ıznıyle saglıklı bı sekilde cıkacaksın canım şimdiden geçmiş olsun

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın. Bende kilolu olup liposuction yaptırdığım için yazmak istedim. Liposuction sürecimi geçmişten takip edebilirsin. Ben 2,5 sene önce 96.7 kg ile ikiz doğum yapmıştım. Sonra diyet spor falan yaptım.80-85 arası bir kiloda kaldım. Veremiyordum ve kocaman bir karnım ve kalın bel yanlarım vardı belim gözükmüyordu. Doğumdan sonra 48 beden giyiyordum. Kendi çabamla 2 senede 46 bedene düşebildim. Dahiliye doktorumun ve diyetisyenimin önerisi ile liposuction yaptırmaya karar verdim. Çok memnunum. Yaptıralı 4 ay oldu. Şu anda 40-42 beden giyiyorum ve karnım dümdüz oldu. Oturduğum zaman bacaklarımın üstüne inen o fazlalık nereye gitti bilmiyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ama doktorunu iyi seç bazı insanlarda dalgalanma çökme falan olmuş. Bende hiç olmadı. Ben vaser liposuction yaptırdım. Şimdi yazılanları okuyunca şaşırıyorum. 5,5 litre yağ alındı ameliyattan sonra hiç ağrı falan hissetmedim hatta bütün gece gezindim kendimi aynaya bakmaktan alamadım. Ertesi gün hastaneden çıkarken ağrı kesici falanda yaptırmamıştım. Ama sonra 3 gün apranax kullandım. 3. günden itibaren evimi süpürüp, çocuklarımı parka rahatlıkla götürebiliyordum. Birde doğumdan sonra 1 yıl beklemeni tavsiye ederim. Çünkü vücut kendini yavaş yavaş toparlıyor.

merhba arkadaslar , öncelikle bende pzartesi günü bu operasyonu geçirecegimi belirtmek isterim. size bu konuda yasadıklarımı anlatmak istiyorum.
Çogu türk kadını gibi bnde popo ve basen problemi yasıyorum :) yani kendimi bildim bileli bu boyle. hiçbizaman asırı kılolu olmadım ya da cok zayıf. boyum 1.72 .kilo alsam bile hep tasıyabildim cok sırıtmadan. ama naparsam yapayım basenlerimden kurtulamadım. onceden kilo verdıgımde bıraz da olsa giderdi şimdi ise ölene kadar bnimle kalacaklar gibi yaglar oraya yerleşti :((. persembe aksamı kendi gölgemi görmemle bu operasyona karar vermem bir oldu . belim ince bacaklarımda eh işte. ama basen yanlardan fırlamıs :( hemen devlet hastanesinden randevu aldım plastık cerrahı ve cuma muayene oldum. yanlarımda diz üstünde bide iç tarafta oldugunu söyledi ki cok haklı :) diyeceksiniz ki herkes cok arastırır senelerce öyle karar verir sen bir gecede hopp nasıl oldu :) onu da söyle anlatayım ; en onmlisi doktor secimi arkadaslar. ilk once Allah a daha sonra doktora güvniyorum. bundan 1.5 sene önce burun ameliyatımı yapmıstı vee kesskee bu kadar beklmeseydim bile dedim. coook memnunum. işte bu guvenle birden karr verdim. aynı zamanda yeni devlet memuru olarak atandım ve yakın zamanda iş bası yapacagım. bunu da belirttim. haftaya cuma yapayım pzt işe basla dedı bende pazartesi olsun dedim oda peki en gec cuma işe dönersşn dedi ve cok sevindim :) ve fiyatını da söyleyeyım arkadaslar ; korseyi ve kanülleri benim almamla beraber toplam 500 tl . ıslak teknikle olacakmıs. persembe aksamından beri burda yazan hersyı okudum ve aklımda kalanları sordum doktora. bir suru acıklama yaptı fakat inanın heyecandan sadece konustugunu hatırlıyorm ddedıkleri ise tamamen aklımdan gitti :).
bunun diger boyutunu da düşündüm arkadaslar ; söyle ki kimi yerlerde yazıyor ki ALLAH size bi beden vermiş neden mudahale ettiriyorsunu bedeninize acı cektiriyosunuz .tamam dogru kabul ediyıyorum fakat ben su taraftan da bakıyorum. kımı zaman bende surekli sorguluyorum neden boyle okadar ugrasıyorum neden gitmiyor vs vs. boyle düzgün fizikli birini gordugum zaman neden ben boyle degilim diye sorgulamaya isyan a kadar gidiyor bu. diyeceksiniz ki neden bu takıntı. evet ark<adaslar aslında beynımızın bir oyunu bu. bende bir saglıkcıyım fakat psikolojıyle gercekten oyun olmuyor . cogunlukla yenık dusuyorsunuz. bastırmaya calıssanız da mutlaka bi yerden patlak veriyo ve neden böyleyim diye sorguluyosunuz. Bunun sonunda gercekten psıkolojık dengeniz bozuluyor. bende böyle bi kaos gel git içinde kararımı vermiş ve pazartesi gunu o masaya yatmıs bulunacagım. ve tum herseyı burdan size acıkyureklılıkle anlatacagım.
Ameliyat olacak arkadaslara da simdiden gecmiş olsun diyorum. ınsallah Rabbim utandırmasın bizi pişman etmesin.

kukumav güzel dileklerin icin öncelikle çok tesekkür ederim, sana bu operasyonu geçirmiş biri oldugun icin sormak istediğim birkaç sey olacak zaman ayırıp cevaplarsan çok memnun olurum, öncelikle bu operasyonu hangi doktora yaptirdin ve operasyon sürecinden önce belli bir kiloya düşmek gibi bi zorunluluk varmı? ve ayrıca sorması belki ayıp kaçacak ama sadece onbilgi olsun diye soruyorum sana ne kadara mal oldu bu liposuction ameliyati canım

kukumav güzel dileklerin icin öncelikle çok tesekkür ederim, sana bu operasyonu geçirmiş biri oldugun icin sormak istediğim birkaç sey olacak zaman ayırıp cevaplarsan çok memnun olurum, öncelikle bu operasyonu hangi doktora yaptirdin ve operasyon sürecinden önce belli bir kiloya düşmek gibi bi zorunluluk varmı? ve ayrıca sorması belki ayıp kaçacak ama sadece onbilgi olsun diye soruyorum sana ne kadara mal oldu bu liposuction ameliyati canım

Ben önce liposuction yöntemlerini araştırdım. Hangisi en yeni teknoloji, en etkili, en az iz bırakıyor falan şeklinde. Sonra vaser lipo olmaya karar verdim. Sonra İstanbul da vaser lipo yapan doktorları araştırdım. Doktorum programında Dr. Ergin Er'i gördüm. Geçmişini okudum muayene olmaya karar verdim. Muayene ücretsiz. Öncesi sonrası fotolarına baktım. Doktor karnımı gördü. "Senin sorunun karın ve bel bölgesinde aşırı yağlanma var ama cilt sıkı ve sağlam simit bölgesindeki yan yağlar sıfırlanır. Göbek yani alt karın %60 iyileşir" dedi. Tabi o zaman benim kocaman göbeğimden sezeryan izim bile görünmüyordu öyle bir kat vardı üzerinde. Bende fiyat sordum tek bölge 4.000 TL (yani sadece karın) bel yanlarla birlikte olursa 6.000 TL dedi. Bende daha sonra meme küçültme ameliyatı yaptırmak istediğimi de söyledim biraz pazarlık yaptım peşin 5.000 TL ye ertesi sabah ameliyat oldum. Ameliyattan 1 ay sonrada 2 seans ücretsiz lpg masajı uyguladılar. Ama benim göbek %95 gitti. Nasıl anlatayım karnım yukarı kalktı. Hamile kalmadan öncekinden bile daha güzel. Şimdi bacak ve basen bölgem için düşünüyorum. Çünkü kalçama göre pantalon alınca belde bir karış boşluk oluyor. İnşallah sende güzel sonuçlar alırsın. Biliyorum insan hamilelikte kilo alınca böyle şeyler düşünmeden edemiyor ama her şeyin çaresi var. Önce bebeğini bol bol emzir. Benimkiler 33+5 günlük prematüre doğdular hiç ememediler 7 ay sağıp verdim. Hamileyken karında kahverengi yağ hücreleri depolanıyormuş süt yapmak için. Benim o hücreler emziremediğim için tam olarak gitmedi. O yüzden göbek ve bel yağlarım erimedi. Diyorlarya emzirdikçe göbek gider doğruluk payı var. İnatçı yağlar vücutta insülin direncine sebep oluyormuş o da diyet ve sporla kilo vermeyi engelliyor. Bende kilo veremeyince doktorum iyi bir yere liposuction yaptırmamı önerdi. Yaptırdım 1 ay sonra trigliseridim 250 den 140'a düştü. Uzun yazdım ama başkalarına da faydası olabilir ben ameliyat öncesi tüm forumları okumuştum. Birde doktor şu kiloya düşmen lazım falan demedi sadece elle yağlı bölgeyi ve cilt kalitesini kontrol etti. Sizin için uygun bir yöntemdir dedi. Başka soruların olursa cevaplayabilirim.

çok saol canım ya vallahi zaman ayırıp cevap verdiğin icin çok tesekkür ederim, ben op.dr hasan findik, la görüşmeyi düşünüyorum iki hafta önce sabah ceyda duvencinin sunduğu doktorum programinda denk geldim tesadüfen ve tamda liposuction konusunu şekilli olarak kilden yapılan heykel uzerinde birebir ca li olarak anlattı çok etkilendim ve dr hakkında hemen her yazıyı heryorumu okumaya çalıştım ki halkada araştırmaya devam ediyorum benim içime çok sindi ama yinede tereddütlerim yok değil tabiki, canım bi ricam olsa senden uygun olurmu bilmiyorum ama bu forumdaki bazı arkadaslar liposuction öncesi ve sonrası fotolarini bilgi amaçlı gonderebiliyorlarmis seninde oylesonucu merak eden arkadaslara gonderdigin öncesi sonrası resimlerin varmı? varsa eğer görmek isterim en azından sonuç neyken ne oluyor insan bir fikir sahibi olur ona göre bir beklenti içerisine girer diye düşünüyorum.

sevgili kukumav ayrıca operasyonun tam olarak kaç saat sürdü ve genel anestesi altindami oldu yada bölgesel anestezimi oldu? operasyondan çıktıktan sonra agrin sancin ve acin oldumu canım? tam olarak iyileşip incelme ve farkına zaman belli olmaya başladı

çok saol canım ya vallahi zaman ayırıp cevap verdiğin icin çok tesekkür ederim, ben op.dr hasan findik, la görüşmeyi düşünüyorum iki hafta önce sabah ceyda duvencinin sunduğu doktorum programinda denk geldim tesadüfen ve tamda liposuction konusunu şekilli olarak kilden yapılan heykel uzerinde birebir ca li olarak anlattı çok etkilendim ve dr hakkında hemen her yazıyı heryorumu okumaya çalıştım ki halkada araştırmaya devam ediyorum benim içime çok sindi ama yinede tereddütlerim yok değil tabiki, canım bi ricam olsa senden uygun olurmu bilmiyorum ama bu forumdaki bazı arkadaslar liposuction öncesi ve sonrası fotolarini bilgi amaçlı gonderebiliyorlarmis seninde oylesonucu merak eden arkadaslara gonderdigin öncesi sonrası resimlerin varmı? varsa eğer görmek isterim en azından sonuç neyken ne oluyor insan bir fikir sahibi olur ona göre bir beklenti içerisine girer diye düşünüyorum.

Tabiki de resim eklemeyi düşünüyorum. Zaten öncesini görmeyen nasıl bir değişim olduğunu anlayamaz. Ama ben şehir dışındayım iş nedeniyle mart ayında 6 ay dolduktan sonra kontrole gideceğim fotolarım doktorda lipo öncesi, 1 ay sonrası ve 6 ay sonrası fotolarını ekleyeceğim.

sevgili kukumav ayrıca operasyonun tam olarak kaç saat sürdü ve genel anestesi altindami oldu yada bölgesel anestezimi oldu? operasyondan çıktıktan sonra agrin sancin ve acin oldumu canım? tam olarak iyileşip incelme ve farkına zaman belli olmaya başladı

Beni sabah 9.30 da ameliyathaneye götürdüler. Eşim 13.00 da odaya getirdiklerini söylüyor. Doktor alan geniş ve yağ miktarı fazla olduğu için genel anesteziyi uygun gördü. Ben hatırlamıyorum ilk odaya geldiğimde titriyormuşum. Üzerimi örtüp battaniye altına sıcak hava vermişler. Kendime geldiğimde hiç bir ağrım sızım yoktu sadece başım dönüyordu. Bir süre ayağa kaldırmadılar. Saat 16-17 gibi ayağa kalktım üstümde çok rahat bir korse vardı. Korsenin altında da pansumanlar. Hatta büyük hasta bezleri vardır. Pansumanların üzerinde onlar vardı onun üstüne korse giydirmişlerdi. Ben bir gece hastanede kaldım. O gece 12 saymıştım ama sonra 16 delik olduğunu farkettim kanul izleri vardı. Sadece 1 kanülde dikiş vardı diğerleri açıktı ve hepsinden bol miktarda kanlı sıvı geliyordu. 2-3 defa çarşafımı değiştirdiler. 7-8 defada hasta bezlerini yani pansumanı değiştirdiler. En çok sırt ve yan yağlardan sıvı akıyordu bez doluyor yerlere damlıyor o derece yani. Ama vücuda anestezik bir sıvı verdikleri için yapılan bölge uyuşuktu ve ağrı yoktu. Ben ilk kendime geldikten sonra aynaya baktım sonucu gördüm. Yani sonucu ameliyatın akabinde hemen görebiliyorsun. Gece 12 de bir ağrı kesici daha verdiler. Sabah çıkarken de ağrı kesici yapmak istediler ben yaptırmadım çünkü hiç ağrım yoktu. Sadece 2-3 gün kendini yorgun hissediyorsun ve uyuma ihtiyacı oluyor. Hastaneden çıkıp arabaya bindikten sonra yolumuzda uzundu araba sarstıkça hafif ağrılar başladı. Ağrı kesici aldım sonrasında da 3 gün 8 saat arayla devam edip bıraktım. İlk hafta sonuç daha iyiydi sonra ödem toplamaya başladım. Zaten ödem iyileşme sürecinin bir parçası ama zamanla azaldı. Şu anda bile biraz ödem var. Adet dönemlerinde de fazlalaşıyor. Şekillenme ilk 4 ay hızlı sonra 1 yıla kadar yavaş devam ediyormuş. 84 kg ile girdim. 86 ile çıktım. 10 gün sonra 80 kiloydum. Ödemde olsa çok daha şekilli ve inceydim. Gören herkes çok zayıflamışsın diyor ama tabi bununla bitmiyor. Bir tarafı düzeltmek malesef yetmiyor. Şimdi 6 ay dolunca iç bacak, basen ve diz içlerinden düşünüyorum. Önümüzdeki yılda meme küçültme düşünüyorum. Hamilelik öncesi 85 D takıyordum şimdi 85 H takıyorum. Sütyen bulmakta zorlanıyorum ve hem sırtıma ağrı yapıyor hemde beni kilolu gösteriyor.

saol canım gerçekten çok tesekkür ediyorum sana, yaşadıklarını tum açıklığı ve samimiyetle yazdığın icin emin ol bana çok buyuk bi yarari oldu paylasimlarinin.

Merhaba arkadaşlar...

Ben bir yılda yakşlaşık yirmi kilo aldım kullandığım ilaçlardan dolayı ve bu durum beni çok mutsuz ediyordu...

Ilaçları bırakalı beş altı ay kadar oldu ancak hala kilo veremedim çok fazla...lıposuctıon kılo verme yontemi olmasa bile iki aya kadar nişanım olacağı için bu ameliyatı yaptırmaya karar verdim... Ben dört beş tane hekimle görüştüm ve hepsi de prosfesördü..medipol hastahanesinde bir profesörle görüştüm ve orda karar kıldım...ameliyata beş doktor giriyorumuş.. Bel karın basen uyluk bacak içi diz içi alt bacaktan az miktarda yağ alınacak vaser liıpo ile... Dört ocak cumartesi saat onda ameliyata gireceğim ..üç dört saat sürer dediler... Umarım güzel olur...korkmuyor değilim, sonuçta milyonda bir de olsa ölüm riski var..

Her neyse umarım bu kararım olumludur...ben 5.750 tl ye anlaştım,tabi biraz tanıdık indirimi de oldu..academic hospitalde 8 500, esteworl de 8000 fiyat söylediler.

Vaser liposuction sonrası korktuğum şey, ameliyat sırasında genel anestezi ile bir şey hissetmeyecek olmamdı,... Tabi ameliyat öncesi anestezi filmini izlediğim için de açıkçası korktum... Acaba vaser lipo olan arkadaşlar varsa ameliyat nasıl geçti, ameliyat sırasında bir şey hissetiler mi? Iyileşmleri nasıl oldu, dalgalanma çok oldu mu? Bilgi verebilirler mi çok sevinirim :) umarım hepimiz için en güzeli olur kızlar :) ben öyle olmasını umut ediyorum:18::46::49:

beni sabah 9.30 da ameliyathaneye götürdüler. Eşim 13.00 da odaya getirdiklerini söylüyor. Doktor alan geniş ve yağ miktarı fazla olduğu için genel anesteziyi uygun gördü. Ben hatırlamıyorum ilk odaya geldiğimde titriyormuşum. üzerimi örtüp battaniye altına sıcak hava vermişler. Kendime geldiğimde hiç bir ağrım sızım yoktu sadece başım dönüyordu. Bir süre ayağa kaldırmadılar. Saat 16-17 gibi ayağa kalktım üstümde çok rahat bir korse vardı. Korsenin altında da pansumanlar. Hatta büyük hasta bezleri vardır. Pansumanların üzerinde onlar vardı onun üstüne korse giydirmişlerdi. Ben bir gece hastanede kaldım. O gece 12 saymıştım ama sonra 16 delik olduğunu farkettim kanul izleri vardı. Sadece 1 kanülde dikiş vardı diğerleri açıktı ve hepsinden bol miktarda kanlı sıvı geliyordu. 2-3 defa çarşafımı değiştirdiler. 7-8 defada hasta bezlerini yani pansumanı değiştirdiler. En çok sırt ve yan yağlardan sıvı akıyordu bez doluyor yerlere damlıyor o derece yani. Ama vücuda anestezik bir sıvı verdikleri için yapılan bölge uyuşuktu ve ağrı yoktu. Ben ilk kendime geldikten sonra aynaya baktım sonucu gördüm. Yani sonucu ameliyatın akabinde hemen görebiliyorsun. Gece 12 de bir ağrı kesici daha verdiler. Sabah çıkarken de ağrı kesici yapmak istediler ben yaptırmadım çünkü hiç ağrım yoktu. Sadece 2-3 gün kendini yorgun hissediyorsun ve uyuma ihtiyacı oluyor. Hastaneden çıkıp arabaya bindikten sonra yolumuzda uzundu araba sarstıkça hafif ağrılar başladı. Ağrı kesici aldım sonrasında da 3 gün 8 saat arayla devam edip bıraktım. Ilk hafta sonuç daha iyiydi sonra ödem toplamaya başladım. Zaten ödem iyileşme sürecinin bir parçası ama zamanla azaldı. şu anda bile biraz ödem var. Adet dönemlerinde de fazlalaşıyor. şekillenme ilk 4 ay hızlı sonra 1 yıla kadar yavaş devam ediyormuş. 84 kg ile girdim. 86 ile çıktım. 10 gün sonra 80 kiloydum. ödemde olsa çok daha şekilli ve inceydim. Gören herkes çok zayıflamışsın diyor ama tabi bununla bitmiyor. Bir tarafı düzeltmek malesef yetmiyor. şimdi 6 ay dolunca iç bacak, basen ve diz içlerinden düşünüyorum. önümüzdeki yılda meme küçültme düşünüyorum. Hamilelik öncesi 85 d takıyordum şimdi 85 h takıyorum. Sütyen bulmakta zorlanıyorum ve hem sırtıma ağrı yapıyor hemde beni kilolu gösteriyor.

acaba kanama çok miktarda mı oldu ? Ben açıkçası ameliyat sonrasından korkuyorum...koşuyolu medipolde olacağım bu cumartesi...ailem karşı çıkıyor, sadece eş adayım yanımda olacak... Hayırlısı artık... çok geçmiş olsun size...:18:

benım ameliyat dört saat surdu agrılarımla uyandım çok kötuydu ilk gunum ama simdi hergun biraz daha iyılestıgımı hıssediyorum senın sadece basenmıs iyilesmen daha kısa surer inan korkulacak bişe dil eger doktorun işini bilen biriyse dalgalanma fln olmaz ben olalı bı hafta oldu daha iyi sonuc almam için birz daha zamanm var çünkü şişliklerim ve morluklarım var

selam ebussss 1,5 saat sürdü amliyatım herhangi bir ağrım yok Allah'a çok şükür ameliyat bitince hemen uyanmışım kendimi çok iyi hissediyorum 1 kilo 300 gr yağ almışlar. Kanamam morluğum yok. şişliklerim var o da 1 haftaya kadar geçer inşallah doktorum gerçekten çok iyi iş çıkarttı :D şişliklerim olmasına rağmen inceldiğimi ve popumun güzel bir şekil aldığını görebiliyorum:))
ctesi oldum amliyat 4 saat sonra yemek yedim ve yürümeye başladım bugun 2. gün ve kendimi daha iyi hissediyorum. ctesi kontolum olacak bakalım doktorum ne diyecek. İnşallah en kısa zamanda deliklerin yerlerinde ki ağrılarda geçer hayırlısı ile hayata donerız. senın nasıl oldu ağrın sızın var mı ?

selam ebussss 1,5 saat sürdü amliyatım herhangi bir ağrım yok Allah'a çok şükür ameliyat bitince hemen uyanmışım kendimi çok iyi hissediyorum 1 kilo 300 gr yağ almışlar. Kanamam morluğum yok. şişliklerim var o da 1 haftaya kadar geçer inşallah doktorum gerçekten çok iyi iş çıkarttı :D şişliklerim olmasına rağmen inceldiğimi ve popumun güzel bir şekil aldığını görebiliyorum:))
ctesi oldum amliyat 4 saat sonra yemek yedim ve yürümeye başladım bugun 2. gün ve kendimi daha iyi hissediyorum. ctesi kontolum olacak bakalım doktorum ne diyecek. İnşallah en kısa zamanda deliklerin yerlerinde ki ağrılarda geçer hayırlısı ile hayata donerız. senın nasıl oldu ağrın sızın var mı ?

geçmiş olsun canım çok sevindim zamanla daha iyi şekil alır ben iyiyim Allaha şükür agrılarım oluyo bazen oda gececek zamanla

Slm arkadaşlar. Bende bugun ameliyatt oldum. Sabah 9.30 gibi girip 10.30 -11 arasiydi gözümü açtığımda.ve 6 da evdeydim. Daha erken gelecektim fakat yurutmeye kaldirdiklarinda cok basim dondu ve midem bulandi. O yuzden gec ciktim
1.5 - 2 litre alinmis. Doktorum cizim yaparken cok fazla almayaacagim. Fazla almaya ihtiyacin yok . Fazla alınması cokme yapar dedi. Uyandigimda , ağrım vardi . Bi ara baktigimda kanamam da olmustu. Sonra agrim azaldi. Burdan okuduklarimdan dolayi birsuru stres yapip doktora ardi ardina soru sordm o da bu kadar kati degiliz rahat ol istedigin gibi hareket edebilirsin dedi. Banyonu 2 gün sonra yapacagim. Morarmalar icin krem kullanicam. Su an hafif agrim var. Yatip kalkarken agriniz oluyor sadece. Sorulariniz var ise cvp verebilirim

acaba kanama çok miktarda mı oldu ? Ben açıkçası ameliyat sonrasından korkuyorum...koşuyolu medipolde olacağım bu cumartesi...ailem karşı çıkıyor, sadece eş adayım yanımda olacak... Hayırlısı artık... çok geçmiş olsun size...:18:

Hayırlı olsun umarım ameliyat başarılı olur istediğiniz sonuçları alırsınız. Çok miktarda kırmızı sıvı geliyor. Ama akan sıvının hepsi kan değil. Lipo öncesi yağ hücrelerini şişirmek için anestezik bir sıvı uyguluyorlarmış aynı zamanda bu sıvının içinde enfeksiyon riskine karşı güçlü mikrop kırıcılar da varmış. Bu sıvıda akıyor. Zaten bu sıvının rahat akması için doktorlar dikiş atmıyorlar aksi taktirde çok ödem olur. Ama daha öncede yazdığım gibi benim yatak, döşek, yerler hep battı. Bence ilk geceyi hastanede geçirmek lazım. Özellikle de genel anestezi uygulanırsa. Ama operasyondan 24 saat sonra bu sıvı akışı duruyor. Yani eve gittiğinizde bunlarla uğraşmıyorsunuz. Ameliyat sonrasını ben çok rahat geçirdim. Umarım sizinde öyle olur. Bir kaç gün kendinize zaman tanıyın bol bol dinlenin ağrınız olursa ağrı kesici alın hiç bir sorun olmaz. Ameliyata girerken de sadece güzel sonuçları düşünün. İstediğiniz her kıyafeti giyebileceğinizi, üzerinizdeki yükten kurtulacağınızı....vs. İyi düşünün iyi olsun. Sonuçlarınızı yazarsınız.

Back
X