• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Liposuction yaptran var m arkadalar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tafi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
uzun bi süre kararını verdiysen kaçıs yok zaten uyuyosun ben genel anestezi oldum iyi düşün stres yapma kendine ne zaman olacksın
Eger bir aksilik çıkmazsa yarın öğleden sonra olacağım. ..Sabah kan tahlili yapılacak sonuçlarını anestezi doktoruna öğlen götüreceğim. Doktor muhtemelen yarın alır çünkü boşluk varmış. ..zaten yakalayıp alsınlar artık hep kacmakla olmayacak.hem olsun istiyorum hem de korkuyorum. Aynada dikdörtgen gibi duruyorum önden arkadan...çaresiz kaldım. ..Spor mekik falan nafile daha çok popo küçülüyor yüz çöküyor. ..benim yüzüme de biraz enjekte edecek. Bakalım. ..kaç saat sonra kendine geldin. Tuvalet falan zor oldu mu? ?? ? Ertesi gün araba ile 15 dakikada eve gelebilirmiyim arabayi ben surecegim
Çok soruyorum ama ne bileyim genel olmasi ve uzun sürmesi tedirgin ediyor. 7 ay önce doğum yaptı.kurbanlik koyun gibi girdim . Spinal anestezi ile oldum sohbet muhabbet bebek derken işim bitmişti. Bu nasıl olur acaba. Ne zaman kendime gelirim . ameliyat sonrası çok ürpertici

Eger bir aksilik çıkmazsa yarın öğleden sonra olacağım. ..Sabah kan tahlili yapılacak sonuçlarını anestezi doktoruna öğlen götüreceğim. Doktor muhtemelen yarın alır çünkü boşluk varmış. ..zaten yakalayıp alsınlar artık hep kacmakla olmayacak.hem olsun istiyorum hem de korkuyorum. Aynada dikdörtgen gibi duruyorum önden arkadan...çaresiz kaldım. ..Spor mekik falan nafile daha çok popo küçülüyor yüz çöküyor. ..benim yüzüme de biraz enjekte edecek. Bakalım. ..kaç saat sonra kendine geldin. Tuvalet falan zor oldu mu? ?? ? Ertesi gün araba ile 15 dakikada eve gelebilirmiyim arabayi ben surecegim
Çok soruyorum ama ne bileyim genel olmasi ve uzun sürmesi tedirgin ediyor. 7 ay önce doğum yaptı.kurbanlik koyun gibi girdim . Spinal anestezi ile oldum sohbet muhabbet bebek derken işim bitmişti. Bu nasıl olur acaba. Ne zaman kendime gelirim . ameliyat sonrası çok ürpertici

inşallah sorunsuz bi şekilde ameliyattan çıkarsın rahatsız olmam sorabilirisn vucut yapsısına göre degişiyormus bazıları ameliyat oldukları gun taburcu edilebiliyorlarmıs ben oyle olmadım bıgun kaldım hastanede yag alınan yerlerden kan sızıntısı geliyordu kendimi iyi de hissetmiyordum benim ilk günüm kötüydü ayagı zor kalktım tansiyonum düştü midem fln bulndı zaten yatırmıyolar kendıne gelmeni bekliyor serum feln verilince ayagı kaldırıyolar yurutuyorlar ilk üç gün zor olabilir tuvalet feln sonrasında iyileştigini hissediyorsun zaten benım 2.haftm bir haftada toparlarsın kendını şimdiden geçmiş olsun Allah kolaylık versin

inşallah sorunsuz bi şekilde ameliyattan çıkarsın rahatsız olmam sorabilirisn vucut yapsısına göre degişiyormus bazıları ameliyat oldukları gun taburcu edilebiliyorlarmıs ben oyle olmadım bıgun kaldım hastanede yag alınan yerlerden kan sızıntısı geliyordu kendimi iyi de hissetmiyordum benim ilk günüm kötüydü ayagı zor kalktım tansiyonum düştü midem fln bulndı zaten yatırmıyolar kendıne gelmeni bekliyor serum feln verilince ayagı kaldırıyolar yurutuyorlar ilk üç gün zor olabilir tuvalet feln sonrasında iyileştigini hissediyorsun zaten benım 2.haftm bir haftada toparlarsın kendını şimdiden geçmiş olsun Allah kolaylık versin

selam kızlar, benım de amliyat 1,5 saat sürdü hatta korseyi giydirilerken uyandım sohbet etmeye başladım 3 saat sonra yemek yedim yürüttüler. baş dönmesi sedusyon ve verdikleri ilaçlardan oluyor ama ertesi gün geçiyor. eğer yemek yiyip yürüdükten sonra istifra edebilirsen (ki benım istem dışı oldu) acayip rahatlıyorsun. WC olayı ilk 2-3 gün zor oluyor ama sonra ağrıların falan geçtiği için rahat hareket edebiliyorsun. Korkmana hiç gerek yok gerçekten zaten ameliyat esnasında bir şey duymuyorsun güçlü bir yapın varsa hemen atlatırsın.
Ebussss canım bir şey soracağım. yarın kontrolüm var benim korseyi çıkartacak doktor. Jel veriyorlar mı? ve ben korsemi çıkartıp baktım bacaklarımda hafif morluklar var ve basenlerim hiç alınmamış gibi. sonra dan mı iniyor ayy kafayı yiycem onları yine orada görünce çok moralim bozuldu lütfen bana cevap ver kuzum :(((

Ebussss canım bir şey soracağım. yarın kontrolüm var benim korseyi çıkartacak doktor. Jel veriyorlar mı? ve ben korsemi çıkartıp baktım bacaklarımda hafif morluklar var ve basenlerim hiç alınmamış gibi. sonra dan mı iniyor ayy kafayı yiycem onları yine orada görünce çok moralim bozuldu lütfen bana cevap ver kuzum :(((

selam kızlar, benım de amliyat 1,5 saat sürdü hatta korseyi giydirilerken uyandım sohbet etmeye başladım 3 saat sonra yemek yedim yürüttüler. Baş dönmesi sedusyon ve verdikleri ilaçlardan oluyor ama ertesi gün geçiyor. Eğer yemek yiyip yürüdükten sonra istifra edebilirsen (ki benım istem dışı oldu) acayip rahatlıyorsun. Wc olayı ilk 2-3 gün zor oluyor ama sonra ağrıların falan geçtiği için rahat hareket edebiliyorsun. Korkmana hiç gerek yok gerçekten zaten ameliyat esnasında bir şey duymuyorsun güçlü bir yapın varsa hemen atlatırsın.
Ebussss canım bir şey soracağım. Yarın kontrolüm var benim korseyi çıkartacak doktor. Jel veriyorlar mı? Ve ben korsemi çıkartıp baktım bacaklarımda hafif morluklar var ve basenlerim hiç alınmamış gibi. Sonra dan mı iniyor ayy kafayı yiycem onları yine orada görünce çok moralim bozuldu lütfen bana cevap ver kuzum :(((

cnm sen hangı yöntemle ameliyat omuştun?

Ameliyat olacak veya olamayı düşünen arkadaşlar için anestezi konusunda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Ben epidural sezeryan ile doğum yaptım. Sedasyon anestezi ile küçük bir operasyon geçirdim ve genel anestezi ile liposuction ameliyatı oldum. Her birinin kendine göre avantaj ve dezavantajları var.
Doğumda epidirual anestezi yerini bulabilmek için 15 dak. uğraşmışlardı ve iğneyi bir kaç kez sapladıklarını hissettim. Bende sorun olmadı çok şükür ama bazı insanlarda bir taraf uyuşuyor bir taraf uyuşmuyormuş. Bazı insanlarda sinir hasarına sebep olabiliyormuş ama en güzel yanı bilinçli olup bir şey hissetmemeniz ve etkisini kolay atlatmanız.
Sedasyonda baygın oluyorsunuz bir şey hissetmiyorsunuz kısa süreli küçük operasyonlar için ideal. Ama liposuction yapılacak bölge genişse uzun süre ve çok miktarda ilaç verilmesi gerektiği için beyne daha çok hasar veriyormuş ve yan etkileri fazla olabiliyormuş. Az verilirse de operasyon esnasında uyanabiliyormuşsunuz. Ama yine ayılma süresi çok kısa.
Genel anestezi de ise hiç bir şey hatırlamıyorsunuz. Genellikle boğazınıza bir tüp takılıyor ve solunum sistemi dolaşım sistemi güvence altına alınıyor. Uzun süreli operasyonlar için daha güvenli. Ama ayılması daha zor, ameliyat sonrası titreme ve bu esnada kişiye göre değişen tansiyon düşmesi, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi problemler yaşayabiliyorsunuz. Bende sadece baş dönmesi oldu.
Her üç anestezi türünde de kaslar gevşetildiği için ayılma sonrası yavaşlamış olan bağırsak hareketlerinin eskiye dönmesi 3-4 gün sürebiliyor o nedenle gaz problemleri ve kabızlık yaşanabiliyor. Ben sigara kullandığım için genel anestezide boğazıma takılan tüp boğazımı normalden daha çok tahriş etmişti. 3 gün sadece çorba içebildim. Zor yutkunuyordum. 1 haftada boğaz pastili kullandım çok rahatlatıyor. Bir hafta sonra bir şey kalmadı.

Teşekkürler Kukumav, anestezi hakkındaki yazdıklarınız çok ilgimi çekti. Ben üç defa ameliyat oldum, üçünde de local + sedasyon'la olmuştum. Sedasyonun beyne hasar verebileceğini bilmiyordum ama çabuk uyanma sağladığı ve sonrasında ayağa kalkış çok hızlı olduğu için konforlu olduğu kesin. Genel anesteziden korkmuşumdur hep. İlk iki ameliyatımın sonrasında bağırsakla ilgili sorun yaşadım hele ikinci ameliyatım sonrasında ben de geçmeyen bir kabızlık oluşmuştu. 1 yıl boyunca çok doktora gittim bir türlü çare bulamadılar. En son alternatif tıp la uğraşan birinin yardımıyla (normalde modern tıp dışındaki şeylere sıcak bakmıyorum ama çaresizlikten denedim) bu sorundan tamamıyla kurtuldum ama çok çekmiştim. 3. ameliyatım olan lazer lipo sonrası aynı durumla karşılaşırım diye çok korkmuştum ama korktuğum gibi olmadı, sonrasında her şey normaldi.

canım bende korseyi çıkartıp baktıgımda da öyle olmustu sanki alınmamıslar gibiydi doktoruma sordum gittgimde su var içinde ödemini atman lazım dedi 4. haftada %80 sonuç veriyormus acele etme bol sıvı tuket ben gunde 3 litre su içiyorum zamanla inecektir sen kafana takp moralini bozma tatlım

canım bende korseyi çıkartıp baktıgımda da öyle olmustu sanki alınmamıslar gibiydi doktoruma sordum gittgimde su var içinde ödemini atman lazım dedi 4. haftada %80 sonuç veriyormus acele etme bol sıvı tuket ben gunde 3 litre su içiyorum zamanla inecektir sen kafana takp moralini bozma tatlım

günde yaklaşık 2 litre kadar su içiyorum belki daha fazla damacana yı değiştirdik 1,5 günde yarısı bitti :) eşim dalga geçiyor benimle evde camış beslıyoruz diye :D bol bol meyva suyu yeşil çay / çay / komposto / çorba içiyorum tuz tüketmemeye gayret ediyorum. çok saol tatlım cevabın için.

Deeply ben genel anestezi yaptılar. ama ben gülerek girdim gülerek çıktım ameliyattan sanki hiç anestezi olmamışım gibi. hatta korseyi giydirilerken ayıldım bitti mi dedim ne cabuk geçti allaha çok şükür hiç ağrım kanamam sızım sızmam olmadı şuan çok iyiyim. bugun koontrolum var:) mide bulantım oldu ama istifra ttim geçti. bünyeye göre farklılık gösteriyor demek ki kızlar

ameliyat oldunuz mu kendinizi nasıl hissediyorsunuz umarım bi sıkıntı olmamıştır

ameliyat oldunuz mu kendinizi nasıl hissediyorsunuz umarım bi sıkıntı olmamıştır
Merhaba
Ameliyat olmadım ancak artık daha rahatım salı sabahı olacağım. ..Dün doktor çizimlerimi yaptım anestezi uzmanı ile görüştüm. ..benim huzursuzlugum yüzünden dün geç gittim doktora. Ama artık daha rahatım . Salı günü ameliyattan sonra kendime geldiğimde ilk iş size yazmak olacak. ..

Teşekkürler Kukumav, anestezi hakkındaki yazdıklarınız çok ilgimi çekti. Ben üç defa ameliyat oldum, üçünde de local + sedasyon'la olmuştum. Sedasyonun beyne hasar verebileceğini bilmiyordum ama çabuk uyanma sağladığı ve sonrasında ayağa kalkış çok hızlı olduğu için konforlu olduğu kesin. Genel anesteziden korkmuşumdur hep. İlk iki ameliyatımın sonrasında bağırsakla ilgili sorun yaşadım hele ikinci ameliyatım sonrasında ben de geçmeyen bir kabızlık oluşmuştu. 1 yıl boyunca çok doktora gittim bir türlü çare bulamadılar. En son alternatif tıp la uğraşan birinin yardımıyla (normalde modern tıp dışındaki şeylere sıcak bakmıyorum ama çaresizlikten denedim) bu sorundan tamamıyla kurtuldum ama çok çekmiştim. 3. ameliyatım olan lazer lipo sonrası aynı durumla karşılaşırım diye çok korkmuştum ama korktuğum gibi olmadı, sonrasında her şey normaldi.

Çok geçmiş olsun. Umarım bir daha tekrarlanmaz. Her operasyon mutlaka riskler taşıyor Ameliyatı yapan doktor kadar anestezi doktoru da çok önemli ama hastalarında bilinçli olması lazım. Ameliyat öncesi ve sonrası kurallara uyarak süreç daha çabuk atlatılabilir. Estetik operasyonlarda iyileşme süreci bir kaç hafta değil genellikle 6 ay -1 yıl arasıdır.

Yine bir tecrübe daha paylaşmak istiyorum. Benim kuzenim meme dikleştirme ameliyatı oldu nisanda farklı bir doktora dikiş yerleri hala daha tam kapanmadı vücut iyileştirmiyor sürekli iltihaplanıyor. Ancak çok sigara kullanıyor ve ölüm diyeti yapıyor diyebilirim. Yani çok dengesiz besleniyor. Uzun süredir de vücut vitaminsiz ve mineralsiz yani yapı taşlarından mahrum kaldığı için 27 yaşında olmasına göğüsleri beline inmişti. Doktor operasyon sonunda deriyi dikerken kağıt gibi yırtılıyor çok üzüldüm dedi.

Bana doktorum sigara içen bir bayanla içmeyen bir bayanın karın germe ameliyatı sonrası iyileşme sürecini göstermişti. İnanılmaz fark vardı. Birisinde 1 ay sonra dikişler iyileşmiş ameliyat oturmuş izler kaybolma sürecine doğru giderken diğerinde yaralar tekrar tekrar açılıp iltihaplanıyor kabuklanmalar oluyor ve dikiş izi genişliyor. Bir de operasyon öncesinde ve özellikle operasyon sonrasında protein ağırlıklı diyet öneriyorlar ki vücutta kolajen yapımı artsın, çabuk iyileşip sıkılaşsın. Ödem olmaması için tuz kadar şeker alımını da azaltmak lazım.

günde yaklaşık 2 litre kadar su içiyorum belki daha fazla damacana yı değiştirdik 1,5 günde yarısı bitti :) eşim dalga geçiyor benimle evde camış beslıyoruz diye :D bol bol meyva suyu yeşil çay / çay / komposto / çorba içiyorum tuz tüketmemeye gayret ediyorum. çok saol tatlım cevabın için.

Deeply ben genel anestezi yaptılar. ama ben gülerek girdim gülerek çıktım ameliyattan sanki hiç anestezi olmamışım gibi. hatta korseyi giydirilerken ayıldım bitti mi dedim ne cabuk geçti allaha çok şükür hiç ağrım kanamam sızım sızmam olmadı şuan çok iyiyim. bugun koontrolum var:) mide bulantım oldu ama istifra ttim geçti. bünyeye göre farklılık gösteriyor demek ki kızlar

negüzel böle rahat geçmesi.. lazer lipo mu yaptmıstın peki yoksa normal mi? bide hangi drdu cnm? belki söyledin ama tekrar söler misin?

negüzel böle rahat geçmesi.. lazer lipo mu yaptmıstın peki yoksa normal mi? bide hangi drdu cnm? belki söyledin ama tekrar söler misin?

selam deeplydisturbed. benim normal liposuction oldu canım genel anestezi ile bayılttılar ameliyata giderkende gülüyordum ameliyat bitip korseyi giydirirlerken uyandım ne çabuk bitti diye güldüm. tek sorduğum şey iç çamaşırımı giydirdiniz miydi:))
allahıma çok şükür ağrım sızım olmadı ve bugun 8, günüm çok rahatım doktorum iyileştim diye ev işi agır iş yapmıyoruz, yormuyoruz kendımızı dedi.doktorum Ali Sakinsel Bey kendisi mükemmel bir insan çok naif ve nazik birisi mesleğini seven ve kesinlikle madiyata çok önem veren bir doktor değil bir sürü hastası olduğu için yoğun bir insan ben gözüm kapalı kesinlikle tavsiye ederim. bende araştırdım ama herkes bu işi rant a çevirmiş fiyat tuturabildiklerine. Arkadaşım tavsiye etmişti bana.

kızlar ödem söktürücü bitki çayları işe yarar mı melisa çayı / mısır pskülü / kiraz sapını kaynatıp içsem. bugun itibari ile maydanozu kaynatıp sabah akşam içmeye kadar verdim. egzersiz yapmam bu yasak. yatmaktan da çok sıkıldım. bana bepanthol jel verdi vücudu yenilesin diye ama morluklarım için krem vermedi kimisi arnica isimli jel i öneriyor alsam acaba zararı olur mu dersiniz. bu ay sonunda yine kontrolüm var bakalım morluklarımda geçince arada fark görebilecekmiyim ödemlerim inecek mi

ameliyattan sonra 2. haftada yapılıyor basen tarafına asgıdan yukarıya dogru masaj yapyosun

ebusss selam basenlere nasıl yapıyoruz bunu. jel falan mı var yoksa normal keseyle sabunla mı yapıyoruz. sen morluklarını gidermek için krem/jel kullandın mı canım

Merhaba yarın sabah ameliyat oluyorum. ..doktor local olacak dedi...ama çok derin anestezi olmadan uytacaklarini söyledi. ..çok derin genel anestezi olmayacağım. ..ama yine de genel anestezi. ..
Ayrıca bir sorum var arkadaslar ben sigara içiyorum. ..Genel anestezi den uyanmak çok sıkıntılı imiş. .nefes tikaniyormus ve öksürüyorum bayağı. ..Üşüttüm . bu sorun değil dedi doktor ama ben yine de korkuyorum. ..ne kadar korkağım ..Çünkü genel anestezi alacağım için riskli diye. .bir fikri olan var mı arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar ,
herkesin yeni yılı hayallerinin ötesinde geçsin umarım
liposuction yaptırmak istiyorum daha önce lipoliz yaptırmıştım ama yararını görmedim ne yazık ki
liposuction için ist da öneriniz var mı
tecrübesi olanlardan yararlanmak isterim
şimdiden teşekkürler

ist da medıpolde nacı karacaoğlan var..ben ona yaptrdım guzeldı...ama ağrı kanama var tabı kı acıkcası wc ye oturmakta cok zor ama suan ben basenlerımı goremıyoru o derece yanı:46: ama amelıyat cok zor onu söylemekte yarar var:43:

Back
X