Lise mezunu olupta kpss sınavından başarı elde edenler varmı?

fantasy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
671
2
26
İstanbul
kızlar ben lıse mezunuyum 2014 sınav ıcın hazırlanmayı planlıyorum ama duz lıselerın şansı cok az dıe soyluylorlar.düz lise olupta memur olabılen var mı?

Merhaba,

ben de 2014 kpssye hazırlanmayı düşünüyordum. Ancak araştırdım ki bu yıl da kontenjanlar azalmış, çünkü amaç lise için kpssyi iptal etmekmiş. Büyük ihtimalle 2014te lise mezunları alımı olmayacak. Bu konuyu iyice araştır, boşu boşuna çalışıp da ortada kalmak var.

Düz lise olarak evet atanman zor 90 üstü çıkarman lazım.
Aslında 2014 e kadar herhangi bir 2 yıllık program bitirip önlisans olarak girmen daha mantıklı.Helede ataması iyi olan bi bölüm bitirirsen iyi olur.

2014 De lise alımları olacak elbet hiç devlet bu kapıyı bırakır mı.

Ama kadroları kıstıkları bi gerçek bu seneye kadar liseden alınan hizmetli kadroları bu sene önlisansa verildi.

suan acıkogretım halk ve ılıskıler 1 sınıfım ama duz lıse olupta hıcmı atanabılen kımse yok acıkcası cok merk ettım.
ve calısıp sansımı denemeyı cok ıstıyorum ama emeklerım boşa cıkar dıede cok korkuorum acıkcası

bu konuyu bende duymustum ama sonrasında ogrendım kı lıselere kalkması gıbı bır durum soz knusu olamazmış.
sizde lise mezunumusunuz

Kesinlikle 90 üstü almalısın,zor bi sınav değil liselilerin girdiği KPSS ama tabi ne durumdasın bilemem.Bence bu arada bir iki yıllık bölüm bitirmeye çalış Aöf'ten.Kasımdaki atamalarda yurt yönetim memurluğunu 2 yıllıklara verdiler.Önce 2 yıllık bir bölüm oku,onu hallet derim ben.

anladım canm bu sene 1. senem 2 sene 2014 kpss ye yetısmıyor 2015 senesınde acıkogretım mezunları gırebılıyormu pekı bılgın vaarmı?siz yerlesebıldınız mı ?

ben üniversite okurken lise mezunu olarak girdim çalışmamıştım kazanamadım tabii ki
aynı sene sınıf arkadaşım lise mezunu olarak girdi atandı.90 küsür puanlıydı.
alınmayacak bir puan değil.standart sapma yüksek geliyor az nete çok puan geliyor diye biliyorum.çünkü o sene çalışmadan 78 küsürlü bir şeyler almıştım.

sanırım lise mezunu olupta yerlesmıs olan kımse yok.

Açıktan atamalarla giren dünya kadar insan var. Çünkü açıktan atama demek torpil demek. Örneğin zabıt katipliğine giren bir sürü lise mezunu, 70 puanla giren insan tanıyorum.

anladım canm bu sene 1. senem 2 sene 2014 kpss ye yetısmıyor 2015 senesınde acıkogretım mezunları gırebılıyormu pekı bılgın vaarmı?siz yerlesebıldınız mı ?

giriyor tabi canım...ama lise mezunu olup da bir arkadaşım yazdığı gibi zabıt katibi olan da var,ama açıktan atamaydı tabi torpil şart.Sen en iyisi sınavına gir,puanını al önüne bak.Olsun seneye başlarsın aöf'e.Yine girersin lise mezunu olarak sınavlara,şansını denersin.Belki de olur.Ama seneye aöf'e başlamaya bak bence.Sana başarılar tatlım.

E madem halkla ilişkiler okuyorsun,önlisanstan başvursana.Niçin illa düz lise

Önlisans olarak başvurabilirsin sınava.2014 Kasımda sınav sen şuan birinci sınıfsan 2015 haziranda bitmiş olur okulun.İlk atama değil ama iki,üç ve dördüncü atamada tercih yapabilirsin.

İki yıl önce benim bi arkadaşım 83 puanla gardiyan oldu ama torpil buldu sanırım.

Merkezden yerleştirmede atanmanız için 90 üstü değil 95 üstü
şart. Kadrolar kısıtlı olduğu için 90 üstü alıp açıkta kalan çok
tanıdığım var.

Açıktan atama ile şansınız var ama onlarda da 'mülakat' olarak
anılan torpil işin içine giriyor. Bunu da kimse inkar edemez.

Lise KPSS 2012 yılında son kez yapıldı maalesef önlisans mezunu olmak gerekiyor artık en azından ama önlisans ve lise KPSS için sınav çok kolay oluyor ben ünvdedeyken arkadaşlar 1 hafta çalışarak biri 91 biri 95 almıştı

kızlar ben lıse mezunuyum 2014 sınav ıcın hazırlanmayı planlıyorum ama duz lıselerın şansı cok az dıe soyluylorlar.düz lise olupta memur olabılen var mı?

herkesin sınavı ayrı ki. yani lise mezununu 4 yıllık fakülte bitirenle sınava almıyorlar tabi ki.
lise mezunlarının da aynı kategoride olduğu varsalıyor aynen lisans mezunlarının seviyeleri önemsenmeksizin aynı sınava soktukları gibi. yani herkes seninle aynı eğitim seviyesinde.. kurslar da ona göre eğitim veriyor sınava paralel. bence yapabilirsin. girenler senden daha mı iyi, sadece çalışmıştır.

Son kez değil tekrar var2014 lise kpss

Lise mezunu olarak girdim ancak altı ay ders çalıştım ve 95 puanla atandım. Sınav zor değil, lakin emek istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…