• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise!

notkeepcalm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
37
2
88
Öncelikle merhaba. Ben bu yıl liseye geçtim. 470 puanla yaşadığım yerin fen lisesine gidiyorum. Direk konuya geçiyorum, birkaç sene önce kavga ettiğim bir kız vardı. Baya bi kötü kavga etmiştik. Hatta okul ikiye ayrılmıştı. Önceleri en en yakın arkadaşımdı. Şimdi onunla 4 yıl daha aynı okulda okuyacağız. Yanında da onun gibi bir tane kız var. Ablası da 12. sınıfta. Bu yüzden havalarından geçilmiyor, delirmek üzereyim. Bir de ben geçen sene biriyle konuşuyordum, yine bu fen lisesinden. Okulun en cool çocuğuymuş. Kavgalı olduğum kızın ablasıyla yaşıt yani benden 3 yaş büyük. Ama hani pek bir farkımız yok, olgunluk ve görünüş açısından. Hoşlanmaya başlıyorum sanırım. Şu 4 gündür bakışıyoruz onunla. Ama o kavgalı olduğum kızın ablası hoşlandığım çocukla tanıştığı için konuştuğumuzu biliyor, o yüzden sürekli dikizliyor beni. Kavga çıkarmamaya çalışıyorum. Bir de ben bu çocuğa hiç bakamıyorum, utanıyorum, sevmiyorum sanıyor zaten geçen sene sınavım iyi geçsin diye konuşmayı bıraktık. Fen lisesinde görüşeceğiz falan demişti. E bir de dersler çıktı başıma, şu 4. günde her şey üst üste geliyor resmen. Daha hiç çalışmadım, birkaç konuyu da anlamadım ayrıca. Sizce şu ders meselesini, hoşlandığım çocuk meselesini ne yapmalıyım? Yani açık açık bakayım mı, belli mi edeyim, yoksa derslerime mi yoğunlaşayım? Ekleyeyim:Kimsem yok, annemi 3 yıl önce kaybettim, babamla kalıyoruz. Şimdiden sağolun:110:

Öncelikle başın sağosun canım.
Şu an bunlar senin için çok büyük sorunlar gibi duruyor ama lisa
bitince anlayacaksın.. :) Bana kalırsa derslerine yoğunlaş,karşına daha nasıl
çocuklar biliyor musun...? Lisenin başındasın SAKIN aksatma derslerini,bunun
ceremesini çekmiş biri olarak söylüyorum sana bunu,dikkate al derim.

Öncelikle merhaba. Ben bu yıl liseye geçtim. 470 puanla yaşadığım yerin fen lisesine gidiyorum. Direk konuya geçiyorum, birkaç sene önce kavga ettiğim bir kız vardı. Baya bi kötü kavga etmiştik. Hatta okul ikiye ayrılmıştı. Önceleri en en yakın arkadaşımdı. Şimdi onunla 4 yıl daha aynı okulda okuyacağız. Yanında da onun gibi bir tane kız var. Ablası da 12. sınıfta. Bu yüzden havalarından geçilmiyor, delirmek üzereyim. Bir de ben geçen sene biriyle konuşuyordum, yine bu fen lisesinden. Okulun en cool çocuğuymuş. Kavgalı olduğum kızın ablasıyla yaşıt yani benden 3 yaş büyük. Ama hani pek bir farkımız yok, olgunluk ve görünüş açısından. Hoşlanmaya başlıyorum sanırım. Şu 4 gündür bakışıyoruz onunla. Ama o kavgalı olduğum kızın ablası hoşlandığım çocukla tanıştığı için konuştuğumuzu biliyor, o yüzden sürekli dikizliyor beni. Kavga çıkarmamaya çalışıyorum. Bir de ben bu çocuğa hiç bakamıyorum, utanıyorum, sevmiyorum sanıyor zaten geçen sene sınavım iyi geçsin diye konuşmayı bıraktık. Fen lisesinde görüşeceğiz falan demişti. E bir de dersler çıktı başıma, şu 4. günde her şey üst üste geliyor resmen. Daha hiç çalışmadım, birkaç konuyu da anlamadım ayrıca. Sizce şu ders meselesini, hoşlandığım çocuk meselesini ne yapmalıyım? Yani açık açık bakayım mı, belli mi edeyim, yoksa derslerime mi yoğunlaşayım? Ekleyeyim:Kimsem yok, annemi 3 yıl önce kaybettim, babamla kalıyoruz. Şimdiden sağolun:110:

tatlım öncelikle başın sağolsun..
hayatında çok hoşlanacağın ve senden hoşlanacak kişiler çıkacak karşına..
ama şuanki önceliğin eğitimin olmalı..
güzelce mesleğini al eline..
babacığının emeklerini çöpe atma, derslerine çalış..
iş sahibi olunca "ben seçilmem seçerim dersin artık gönül rahatlığıyla"
benim de lisede çok sevdiğim kişiler oldu..
ama kalbime bir süre "dur" dedim ve şuan güzel bir kariyerim var..
ve tam hayallerimdeki görünüşe sahip biriyle evliyim..
abla tavsiyesi:bu konularda acele etme..önceliklerini karıştırma..

Derslerine yoğunlaş.Lise,özellikle fen lisesi öyle ilkoul gibi değildir çalışmazsan apışıp kalırsın..

canım bence kafana hic bisey takma. bundan 4 sene sonra ne kadar sacma sapan meseleler olduğunu anlayacaksin. Derslerine yogunlas arkadaşlarinla vakit gecir bu günlerini çooook arayacaksin :D

Canim ben senin yasadigina benzer bisey yasamistim. İlkokulda kavga ettigim kizla ayni liseye dusmustum. Ki bu kiz bana ilkokulu zehir eden bi kizdi bu ne kavgalar bu ne gicikliklarhocaya benim ustumden iftiralar atmalar daha neler yapmisti. Oncelikle sunu soyliyeyim hic istemeden gittigim bi liseydi puanim yuksek olmasina ragmen babam evime yakin olsun diye duz bi liseye verdi beni. Hayatimin hic suphesiz en igrenc 4 yiliydi. Ama bunun o kizla alakasi bile yoktu. Cunku o kiz ve tayfasi ilkokulda kalmistim burda aynisini yapmaya kalksa kafasini sumuklu bocek gibi ezerlerdi. Hatta oyle ki ilerleyen zamanlarda ben ugrasmaya baslamistim kizla. Yani sakin takma bunu. O cocuktan da bana kalirsa uzak dur cunku okulun popisi son siniflarin gozdesiyse capkinlik ve piclikleriyle unlu bi heriftir. Kizlardan olusmus cemberine seni de eklemek istiyordur. Dikkat et kendine bu arada basin sagolsun. Universiteye odakli calismayi sakin unutma senin gibi basarili ogrencilere cok ihtiyacimiz var :)

Çoğu kişi yazacak ama kavga ,havalı olma, popüler olma hoşlanma, bakışma boş işler be yavrucuğum lise de böyledir çok önemli gelir bunlar ama inan ki sadece kendi aklında kurup düzüyorsun..Ne güzel çok iyi bi puan almışsın okulun da çok güzel derslerinle ilgilen ilerde başın ağrımasın.

Öncelikle merhaba. Ben bu yıl liseye geçtim. 470 puanla yaşadığım yerin fen lisesine gidiyorum. Direk konuya geçiyorum, birkaç sene önce kavga ettiğim bir kız vardı. Baya bi kötü kavga etmiştik. Hatta okul ikiye ayrılmıştıaşımdı. Şimdi onunla 4 yıl daha aynı okulda okuyacağız. Yanında da onun gibi bir tane kız var. Ablası da 12. sınıfta. Bu yüzden havalarından geçilmiyor, delirmek üzereyim. Bir de ben geçen sene biriyle konuşuyordum, yine bu fen lisesinden. Okulun en cool çocuğuymuş. Kavgalı olduğum kızın ablasıyla yaşıt yani benden 3 yaş büyük. Ama hani pek bir farkımız yok, olgunluk ve görünüş açısından. Hoşlanmaya başlıyorum sanırım. Şu 4 gündür bakışıyoruz onunla. Ama o kavgalı olduğum kızın ablası hoşlandığım çocukla tanıştığı için konuştuğumuzu biliyor, o yüzden sürekli dikizliyor beni. Kavga çıkarmamaya çalışıyorum. Bir de ben bu çocuğa hiç bakamıyorum, utanıyorum, sevmiyorum sanıyor zaten geçen sene sınavım iyi geçsin diye konuşmayı bıraktık. Fen lisesinde görüşeceğiz falan demişti. E bir de dersler çıktı başıma, şu 4. günde her şey üst üste geliyor resmen. Daha hiç çalışmadım, birkaç konuyu da anlamadım ayrıca. Sizce şu ders meselesini, hoşlandığım çocuk meselesini ne yapmalıyım? Yani açık açık bakayım mı, belli mi edeyim, yoksa derslerime mi yoğunlaşayım? Ekleyeyim:Kimsem yok, annemi 3 yıl önce kaybettim, babamla kalıyoruz. Şimdiden sağolun:110:
Canim benim bosver onlari, takma sakin lisede boyle seyleri, sonra cok takmisim diye uzuleceksin bosver, cok akilli bi kizsin belli liseyi cok iyi gecir,ilkokulda o 8 senede okuma- yazma ogreniliyo gibi geliyo bana lise cok onemli oldugundan hersey o 4 senede ogrenilir, lisedeki o arkadaslarinin hic birinin yuzunu bile gormiyiceksin gorusecegin kisiler en yakin iki arkadasin olur tamamm unutma bunuu :*

Aaaaa çok tuhaf oldum konuyu okuyunca ya :27:
Lise, popi kızlar, yağuşuklu büyük sınıflar, çöm olmak aaa nostaljik oldum valla :KK53:

Liseye basladigimda ders calismaktan cirkin ordek yavrusu halinde dolaniyodum. Kimse donup bana bakmiyodu beklentim de yoktu zaten. Sansliymisim :KK53:

Herkese güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum :) Gerçekten bu tavsiyelere çok ihtiyacım vardı. Sanırım bu yorumlarınızı okuduktan sonra o kızları, çocuğu her şeyi bir kenara atacağım. Ders çalışmaya da başladım:)

BBasin sagolsun tatlim :(derslerine bakmalisin sadece onceligin bu olmali iyi arkadaslar edin basarili olmaya bak daha cok guzel gunlerin olacak bunlarla ugrasmak icin erken bosvet kim ne yaparsa yapsin

Canim bende 17yasindayim universte sinavina hazirlaniyorum az cok tecrube etmis olarak soyluyorum ipin ucunu bastan kacirdin mi gercekten gidiyo.. Toparlamak birdaha cok zor. Ki sen fen lisesini kazanmissin tebrik ediyorum seni. Bende liseye ilk basladigimda tartismalar onlar bunlar her sey ust usteydi. Emin ol ki bir iki yil sonra guleceksin bana da oyle oldu. Simdi tartistigim kisilerin cogunu hatirlamam bile o yuzden degmeyecek seyler ve kisiler icin zamanini bosa harcama. Ayrica hoslandigin cocukla bakismayacaksin ya da gorusmeyeceksin diye br sey yok onu buyukler hep soyluyor irade sende hem derslerini hem de ozel hayatini gayet guzel bi sekilde yurutebilirsin. Karsindaki insanda anlayisli olduktan ve bilincli olduktan sonra sorun olacagini sanmiyorum bu arada basin sagolsun ve hayatinda basarilar diliyorum

Ergenlik, lise dönemleri çok buhranli donemler. Ablasi 12. Sinifta diye havali olunabilen bir ortamda ne kadar ask yasayabilirsin ? O çocuk senle ciksa millet comezlerle takiliyor diye dalga konusu yapar haliyle o da senden ayrilir yazik edersiniz. Lise boyle ütopik bir ortam iste :) Sana tavsiyem o çocukla baglantini kesme konusun anlasin ama sevgili olmayin. Lise bitince üniversiteye gectiginizde sevgili olursunuz hem daha saglikli hem daha guzel, hem daha özgürce. Ergen yasta, ergen bir ortamda olasi bir ilişkiyi mahfetmeyin. Sen simdi sadece derslerine odaklan. Sana üniversiteyi bitirmek üzere olan bir ablan olarak tavsiyem budur :)

Basin sagolsun tatlim.
Eger liseden sonra evlenmek istiyorsan belli et.
Ama ne evliliği dünya kucuk biraz gezMek dolaşmak, farkli yemekler yemek, farklı kültürler tanımak istiyorum diyorsan bence derslerine sımsıkı asıl.
Öpüyorum seni şimdiden basarilar:)

Back
X