Lisede beden dersini sevmeyen var mı :(

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
İyi geceler herkese.16 yaşındayım lisedeyim beden dersinde hiç başarılı değilim matematik bile daha eğlenceli bedenden.hızlı koşamam çok yavaşımdır ve çabuk yorulurum.aslında herkesle aynı anda yoruluyorum çok erken değil ama yavaş koşan birinin geç yorulması gerekmez mi sonuçta tempo azaldıkça daha geç yorulunuyor.ama bilerek yavaş koşmuyorum,tüm hızımla koşuyorum yine de hızım yavaş.
Basketbol da oynayamam.turnike atacaktık en son atmadım beceremiyorum diye.daha doğrusu turnike nasıl atılıyor onu da bilmiyorum.bilmek de istemiyorum.uğraşmıyorum denemiyorum da.ilgimi çekmiyor voleybol futbol basketbol.
Voleybol zaten hakgetire.servis manşet falan denemedim bile ne zamandır.zaten ilkokul ve ortaokulda da hiç beceremezdim.top gelince kaçasım geliyor kafama gelir diye.
Aslında sınıftaki herkesin içinde işlemesek dersi bol bol denerdim.
utanıyorum rezil olurum diye.ki oluyorum da gülüyorlar ama çok takmıyorlar.özgüvensizim zaten yapı olarak.bu derse nasıl katlanıcam haftada 2 saat lise hayatımın sonuna kadar
Sınavda da düşük alıcam kesin
Çok kilolu da değilim sadece göbeğim var ve azıcık basenim var.sınıftaki kızların çoğu benden daha kilolu.spor yapmam pek ondan mı acaba?hareketliyim ama sportif değilim.aslında severim yüzmeyi yürüyüşü hatta tek başına koşuyu da.ama topla oynanan ve takımlı olan sporlar hoşuma gitmiyorve hiç beceremiyorum.gelin görün ki beden eğitimi dersi de bunlardan oluşuyor
Var mı lisede benim gibi olan? Beden eğitimi dersini sevmeyen? Nasıl atlattınız?

Liseyi bitireli 2 sene oldu.
Ben de senin gibiydim, cehennem gelirdi bana beden dersleri çünkü çok yeteneksizim.
Hiçbir şey oynamayı beceremem. Bir de takla attırıyorlardı bize onu da beceremedim, atamadım kendim güldüm. Gülen olursa onunla da güldüm. Ne yapayım yani? Ben de böyleyim. Sen benim düştüğüm hataya düşme kedine hayatı zehir etme. en 4 yıl her hafta beden dersinden kaçmak istiyordum çünkü.

Kendine zehir etmeye gerek yok. Dene beceremezsen beceremezsin kimse yetenekli olucan diye boğazını sıkmıyordur. Deneyip yapamamak farklı birşey, kenarda durup, yapamıyorum diyip derse katılmamak farklı bişeydir. Bizim sınıftada vardı öyle tipler mızık mızık kenar köşelerde duruyorlardı yapamıyorum edemıyorum dıye derse katılmıyorlardı halbuki denese ve yapamasa o yaptıkları hareket kadar itici gözükmeyeceklerdi aslında.

Yani yapamasanda derse katıl, dene. Kimse senden basketbolcu, voleybolcu olmanı, çok yetenekli olmanı beklemiyor zaten. Gülme olayınıda çok dert etme lise orası, ayağın takılsa gülerler, gülecek yer ararlar.

spor konusunda beceriksizim. hayatta en beceriksiz olduğum konu o sanırım. biri bana tutmam için bi eşya atacak olsa bile gerilirim.

lisede beden eğitimi dersi almadım ama ortaokulda hiç sevmezdim. hatta ortaokula geçtiğim yaz "takla attırırlarsa ben ne yapacağım?" diye düşünmekten kafayı yemiştim.

pikniğe, sahile vs gidildiğinde arkadaşlarım voleybol oynarken ben köşede oturur kitap okurum. kaç yaşına geldim öğrenemedim, beceremiyorum çünkü.

öneri veremedim sana ama yalnız değilsin. en azından bunu bil. herkes sporda bir şeyler yapabilmek zorunda değil. ben kendimi beceriksiz bir aptal gibi hissederdim ama öyle değil. nasıl matematiği beceremeyen birisi akılsız olmuyorsa sporda yeteneksiz birisi de akılsız olmuyor. zaten liseyi atlattıktan sonra voleybol, basketbol senin için sorun olmayacak.

şimdi sana uzun geliyor ama lise de göz açıp kapayıncaya kadar geçecek, inan.

ayrıca üstteki yoruma da katılıyorum. derslerde mümkün olduğunca yapmayı dene yine de.

not: bu kadar beceriksiz birisi olarak gerçekten iyi turnike atardım, niye bilmiyorum ama vallahi becerebildiğim tek şey oydu. turnikenin üstüne git

Ben de hiç sevmezdim lisedeyken, hala da öyle sporlara yeteneğim yoktur keşke olsaydı ama. Çok zor olduğunu bilirim, çıkıp da herkesin önünde yapmanın, "Yanlış yapar mıyım, gülerler mi ederler mi?" korkusu olur. Hiç çekinmeden çık ve elinden geleni yap. Yapamazsan ve sana gülerlerse sen de onlarla beraber gül. Karşı taraf gülerse dalga geçmenin zevki kalmaz, amaç kızdırmak ya da bozulmasını sağlamak çünkü. :) Kimse mükemmel olmanı beklemiyor, milli sporcu değilsin.

Ben de yapamayınca kızarıyor bozarıyordum başlarda sonra dedim ki "Amaaann tırt yani, sanki onlar çok mükemmel." Ondan sonra kimse bana bir daha gülmedi, hata yaptığımda kızarıp bozarmıyordum çünkü gülüp geçiyordum, hocaya takılıyordum "Hocam yaa olmadııı" falan diye. Sen de öyle yap :)

Ben de öyleydim , top gelecek diye korkardım. Takla atamazdım, hemen yorulurdum. Beden öğretmenlerimi de hiç sevmezdim.

Bir keresinde takla atarken ,çok komik hallere düşmüştüm. Hâlâ gülerim.

Beden eğitimi öğretmeni olarak tavsiyemSevmeyi dene isteksiz olduğun için zor geliyor her insanın yetenekleri farklıdır mutlu olarak zevk alarak yaparsan emin ol daha iyi olacaksın zaten senden hiç kimse mükemmel olmanı bekleyemez profmsyenel bir sporcu değilsin yapabildiğinin en iyisini yapsan o en büyük başarıdır

hıcbır aktıvıte dersını juzık resım beden sevmezdım beden kolu ıdım ve kısın sınıfta oturup cantaları beklerdım yazında bır kosede durur takılırdım mecburı turnıke atısı vs oluncada beceremesemde denerdım takla bıle atamazdım ve bende top kafama gelecek carpacak deyıp kazık gıbı dururdum oynasam bıle ben dha ozgur seylerı sevıyorum dag bayır yurumek denızde yuzmek gıbı gıbı

Ben bütün eğitim hayatımda beden eğitimi dersinden nefret ettim. Hoca okulun etrafında koşarak on turun atın derdi. Güya yarış bu. İnsanlar birbirini geçmeye çalışırken ben ikinci turu anca o da yarı yarıya yürüyerek tamamlardım. İnsanların arasında yapınca hele iyice nefret ederdim. Hala takla atmayı bilmiyorum. Başkası yapınca çok şık olan o hareketler ben yapınca resmen komik video olup viral olmaya aday oluyor. Üstelik kilolu bir insan da değildim ben de fazla. Zayıf da değildim ama benden kilolu kızlar daha iyi yapardı benden. Voleybol oynarken top yüzüne çarpacak diye irkilip topa atlamak yerine yana çekilen var mıdır benden başka.... Okulda çok dalga konusu olmadım yani neyse ki korkunç insanlar değildi çevremdekiler. Ama ne yazık ki hep pikniğe giderdik o zamanlar ve piknikte babamlarla hep voleybol oynardık. Senelerce adam dalga geçti benim topa vurma hareketlerimle ve istemeden toptan kaçmamla. Senelerce...
Sonra üniversitede iyi bir özel okuldaydım. Hem tenis kursuna yazıldım. Fena değildim. Hem de step-aerobik dersi aldım gönüllü olarak. Hala takla atamıyorum veya koşamıyorum. Spor salonunda koşu bandında en yavaş ben yürüyorum. Ama bazı şeyleri yapabiliyorum. Merak etme zorunlu olmayınca ve insanlar sana bakıyormuş gibi bir hissiyatın olduğu ortamda olmayınca daha rahat oluyor. Bazı şeylerse, mesela koşma gibi, vücut yapısıyla da alakalı olarak başka insanlara göre sana kondisyonun iyi bile olsa daha zor gelebilir. Bu önemli değil. Sporda önemli olan, bir zevk alabileceğin bir şey bulmak. İki de aerobik açıdan faydalı olması için kalp atışlarını belli seviyeye getirebilmen. Bu hızlı yürüyüşle, yavaş koşuyla veya hızlı koşuyla olabilir. Herkesin vücudu farklı o yüzden başkasıyla kendini kıyaslama
Beden dersleri biraz zor geçecek. Ama takma kafana lise biter yakında..

Turnike vs teoridir zaten

Onu öğrenirsin sonra kurala uyarak atarsın

Girer ya da girmez

Bizim Zaman'ınızda ne parkta pota ne spor salonu vardı

Okulun salonunda gördüm ilk potayı

Bir de yaşadıkları yerde pota vs olanlar vardı onlar bir tık önde idi zaten

Mükemmel olmaya gerek yok ama konuyu Dinle ve gösterileni yap oldu bitti

Sadece biz mi vardık acaba beden dersinde test çözen özellikle son sınıfta.
Sınıfça inektik galiba, niye hoplayıp zıplayıp spor yapmamışız ki kızıyorum şimdi aklıma geldi

hiç sevmezdim hele o ısınma ve ısındıktan sonra kosma hareketleri yokmuydu yorulup kalırdım cok küçüklende kosamazdum zaten. ama bunun insanlarda bulunan kas hücresi cesidiyle ilgiside var yani yetenek . lise biteli yıllar oldu oradaki hareketler simdi cok koly geliyor.

hatırlarım bir hoca vardı daha karlar erimemiş herlerde kar var hafif sabahın ilk saatleri dısarda bize spor yaptırırdı biz kızlar yapmak istemezdik tembel derdi.

voleybol oynamayı sevmezdim ama simdi cok seviyorum basket herkes oynamak zorunda degil bence dene düsünüyorumda ozman sevmeyisim sorumluluk gibi olmasından olabilir

Liseden mezun olduğumda belki de en çok sevindiğim şey beden dersine girme zorunluluğumun kalkmasıydı. Beden dersinde sözlüden çok 55 60 almışlığım vardır. Nefret ederdim. Bir de zorla takla attırırlardı herkesin önünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…