Lise Yorum ve Soruları lisede bölüm seçme

pantera14

Kapesesezede :(
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
6.461
673
198
merhabalar kardeşim 10.sınıfa geçti bölüm seçmesi gerekiyo ama nereyi seçmesi konusunda kararsız hocaları sayısal a yönlendiriiyolarmış ama ben pek bilgim yok sınıfında 1. ve sayısalı falan çok iyi
eşit ağırlık seçse ünide hangi bölümlere girer ?
sayısal seçse daha zor tabi ama hangi bölümlere girer ?
ikisi arasında karar veremiyo bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi ?

Sayısalı iyiyse sayısal yazsın çünkü eşitağırlık yazdığında sayısal bölümlerini yazamaz çünkü fen derslerini yeteri kadar alamayacak. Ama sayısal yazarsa eşitağırlığın derslerini de aldığından hem eşitağırlık hem de sayısal bölümlerini tercih edebilir. Şöyle bir kıyaslama yapabiliriz. Son yıl sayısaldayken açıp edebiyat ezberlemesi kolay olur ama eşitağırlıktayken açıp fen derslerini halletmesi mümkün değil. Ayrıca eşitağırlık fen1 yapacak kadar iyi fen görmüyor ve EA'cıların fen çözebilme ihtimalleri çok düşüktür. Ama sayısal fen aldığı için EA bölümü tercih ettiğinde feni de yaparak fark atar. Kısaca sayısalı iyiyse sayısal diyorum. EA'da 10 bölüm varsa sayısalda 20 bölüm vardır ve EA'yı da çoğunluk olarak kapsar. Ama çok sözel bör bölüm düşünüyorsa sayısal kurtarmaz yeni sistemin getirdiği puan sistemiyle.

Bir sayısalcı olarak sayısalı seçmesinden yanayım.Bizim okuldan örnek vereyim ( anadolu lisesi öğrencisiyim ) sayısalların matematigi daha iyi eşitlere göre.Ayrıca sayısallar edebiyat,dilbilgisi gibi dersleri daha rahat yapıyorlar eşitlere göre.Beyin fazla yorulunca tabi:)) Birde sayısallar düzenli ders çalışan gruplardır.Unutmadan sayısalı seçerse girebileceği alan çok ama eşit ağırlıkta o şans düşük.Sayısaldan eşit ağırlık tercihide yapabilir.yinede karar sizin:)

ya aslında avukat olmak ıstıyo yınede kararsız tabı kafası cok karısık kardesımın yenı sıstemı bılmedıgım ıcın bende fıkır veremedım hocalarıda hep sayısal demiş az daha arastırıyım bakalım yapıcaz artık.
bide sayısal da cok yorulacagını falan düşünüyorum ya
çok ders calısıyo satn bırak sosyallles az dıyorum sayısala gecınce daha cok calısır kafayı sıyırcaksın dıyorum ama dınlemıyo :31:

Sayısal iş konusunda avantajlı kabul ama Tm alanında da çok iyi meslekler var.Ben meslek lisesinde kimya okudum.
Çoğu kültür dersini tam göremesem de burda ilgi çok önemli.Bir çok sayısalcı Fizik-Kimya-Biyoloji'de zorlanıyor sevmiyor.Sayısal demek sadece Matematik değil.
Matematigi ve dil bilgisi,ezberi iyiyse Tm olabilir.
Geleceğin en önemli meslegi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik diyorlar mesela.Ataması iyi.Hukuk da çok güzel.
Hayırlısı olsun.

Bir de ben şu yüzden sayısal diyorum. Ben EA'yım. Düz lise çıkışlıyım. 2008'de 12bindi sıralamam. Bi tane fen yapamadım. Ankara ve İstanbul'da PDR ve hukuk olmuyordu. Şimdi düşen puanlarla artan kontenjan ve üniversitelerle o sıralamayla ikisi de oluyor... Ben PDR istiyordum. Şimdi iyi ki olmamış diyorum gerçi. 12bin EA'da çok iyi bir sıralama olmazken sayısalda daha iyi bir sıralama çünkü çok daha fazla bölüm var. Sayısalda başarılı olduğunda büyük şehirlerde kalmak daha kolay. Ama kafasında hukuk varsa sayısal da biraz anlamsız kalıyor. Sayısalın hukuka okulda da (üniversitede) faydası yok.

Son düzenleme:
Bir de ben şu yüzden sayısal diyorum. Ben EA'yım. Düz lise çıkışlıyım. 2008'de 12bindi sıralamam. Bi tane fen yapamadım. Ankara ve İstanbul'da PDR ve hukuk olmuyordu. Şimdi düşen puanlarla artan kontenjan ve üniversitelerle o sıralamayla ikisi de oluyor... Ben PDR istiyordum. Şimdi iyi ki olmamış diyorum gerçi. 12bin EA'da çok iyi bir sıralama olmazken sayısalda daha iyi bir sıralama çünkü çok daha fazla bölüm var. Sayısalda başarılı olduğunda büyük şehirlerde kalmak daha kolay. Ama kafasında hukuk varsa sayısal da biraz anlamsız kalıyor. Sayısalın hukuka okulda da (üniversitede) faydası yok.

bende şey duydum sayısal bölümden yeni sistemde herşey seçilebilir diye duydum ama :26:
bilemıyorum ynede hukuk istiyo ama sadece mat değil diğer fizik fen biyoloji bütün dersleri iyi Allaha şükür.
ya bakalım ne yapıcak karar veremedik :31:

iyi kötü diye değil hangi mesleği istoyosa ona göre seçsin benim ablam sözel istedği halde öğretmenleri müdürleri falan sayısalı çok iyi diye sözele yazmadılar zamanında şimdi otuzundan sonra edebiyat fakültesinde okuyo :D yanii öneemli olan aslında kardeşinizin içindeki

Ben de sayısal öğrencisiyim ama Fizik ve Kimyadan nefret ediyorum. Ben EA istiyordum ama ailem ''Sen zekisin, yaparsın, yapanlar da senden çok zeki değil'' diyerek bana zorla sayısal seçtirttiler.
Fizik ve Kimyada iyi değilim, sadece geçebilecek kadar yapabiliyorum. Ve ben doktorluk mühendislik de istemiyorum, babam bilgisayar mühendisi ol, çok rahat yaşarsın diyor.
Ama bilgi.mühendisliği için fiziğinin çok iyi olması gerekmez mi? Benim iyi değil işte. Ve ben hangi mesleği seçeceğime karar veremedim. :( :( Annem bu yüzden bana kızıyor, hedefin ve hırsı yok diyor ama bu üni.sınavlarında başarısız olacağım anlamına gelmez ki, değil mi? Yani başarılı olma ihtimalim var değil mi kızlar? :( :(

merhabalar kardeşim 10.sınıfa geçti bölüm seçmesi gerekiyo ama nereyi seçmesi konusunda kararsız hocaları sayısal a yönlendiriiyolarmış ama ben pek bilgim yok sınıfında 1. ve sayısalı falan çok iyi
eşit ağırlık seçse ünide hangi bölümlere girer ?
sayısal seçse daha zor tabi ama hangi bölümlere girer ?
ikisi arasında karar veremiyo bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi ?

üniversite sınavında kat sayı olayı kalktı eğer yeniden getirmezlerse sayısal seçse bile avukat olabilir yeterki puanı tutsun hukuka Katsayı farkı kalktı, öğrenciler şimdi nasıl bir yol izlemeli? | Rehberlik buradan bakabilirsin

Back
X