Lisede yurt sorunu

catbian

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
8
2
1
24
Merhaba ablalarım mı desem.Büyük ihtimalle buradaki çoğu kişiden küçüğüm.Bu sene liseye başlayacağım.Şehrimdeki liseler iyi değil mecburen şehir dışında yurtta kalacağım.İlk başlarda bu fikir güzel gelmişti.Biraz özgüven kazanmak,insanları tanımak.Şimdiyse özellikle akşamları çok üzülüyorum ailemden ayrılacağım diye.Orada ne yaparım?Ya arkadaşım olmazsa?Lütfen lisede yurtta kalanlar varsa içinizden yardım edin

ben lisede değil ama üniversitede öğrenci evinde kalmıştım . evim ve okulum ist daydı . ama okul eve baya uzaktı okula yakın bi yerde kalmıştım . ilk ayrı kaldığım gün öyle bir ağlamıştım ki biraz zor olur ilk günler sanırım ama eğitimin için buna değer

Teşekkür ederim okul türkiyenin en iyi fen liselerinden.ama insan düşünüyor işte değer mi diye

canım eğer fen lisesiyse eğitimi iyiyse git derim ben.karakterini de geliştirir.ancak evine yakın güzel bir okul varsa gideceğin yer o kadar da iyi değilse gitme.ben lisede bir sene yurtta kaldım,ev özlemi ayrı henüz toplu yaşamı bilmeyen insanlarla yaşamak ayrı dertti.hijyen 0

Türkiyedeki en yüksek puanlı fen lisesi.Şehrimdeki lise benden 4-5 puan düşükleri aldı EN FAZLA puan olarak ve iyi de değil.

Türkiyedeki en yüksek puanlı fen lisesi.Şehrimdeki lise benden 4-5 puan düşükleri aldı EN FAZLA puan olarak ve iyi de değil.
niye büyük yazdın anlamadım ama,neyse yurt hayatı zordur ama iyi bir eğitim için katlanılır.tek tavsiyem gözün açık olsun kimseye hakkını yedirme,oda arkadaşlarına bile.

Aslında alacağın eğitim iyiyse hiç kaçırma bu fırsatı.Bende liseyi ailemden uzakta okudum ve iyiki de okumuşum diyorum çoğu zaman.
Aileni elbette özleyeceksin fakat zaten er ya da geç yanlarından ayrılacaksın...Lisede olmasa da üniversitede yine ayrılırsın...
Arkadaşın da olur merak etme,kendin ol yeter,dert etme bunu.
Tek başına bir şeyler yapabilmek zaten senin özgüvenini arttıracak.
Hakkında hayırlısı olsun.

Lise çağındaki çocuğu da yurda yollamasınlar bi zahmet ama ya... Lafım ailelere. Ergenlik çağları, ailenin en çok yanında olması gereken zamanda çocuk gönderilir mi? Ben üniversite öğrencisiyim, yurtta kalıyorum ki koskoca insanım ve son senem ama BIKTIM yemin ediyorum bıktım yani. Aile gibi yok arkadaş. Okul bitmek üzere, ben o yurda hala alışamadım. Ha duramıyor muyum ayaklarım üzerinde? Duruyorum ama konu o değil. Bir sürü insanla dip dibe yaşamak zor. Okuduğum şehirde ev kiraları yüksek olmasaydı işe falan girip ev tutardım ama kendimi satsam olmaz o iş yani.

Neyse, bana da seni başarından dolayı tebrik etmek düşer ancak ve ancak, üstteki sözüm ailelere yönelikti. :)

ne var ki bunda ben bence ailen en iyisini yapıyor ben 7. sınıfta londraya gitmiştim 13 yaşında 14 15 yaşında bence gayet ayak uydurur aile özlemi zor ama bence kesinlikle git sonuçta ailenden ayrılıcagın çok zaman olucak

Ankara.Teşekkürler hepinize ama gitmem gerçekten gerekir çünkü bulunduğum şehirdeki gerçekten tek elle tutulur okul bir kolej ve oraya da gitmem şu sıralar pek mümkün değil.Zaten bu benim kendi kararımdı en başta ve artık vazgeçmek için çok geç.Tavsiyeleriniz varsa yurtla ilgi şimdiden teşekkür ederim :)

Egitimin icin deger.
Hem bende universitede yurtta kalmistim ve cok da guzel arkadaslar edinmistim hala gorusuruz.
Ilk zamanlar alismakta zorlanirsin ama sonrasinda alisirsin uzme kendini :)

Bu sene liseye baslayacaksin, evet buradaki ahalinin buyuk çogunlugu +14tür canim ona emin olabilirsin
Ben lise sonda yurtta kaldim, sonra da uni.de ailemden uzak okudum. İkisinde de ayni sehirdeydim ama okullar uzakti. Sabah git aksam gel yapamazdim.
Yurt hayati cok eglenceliydi. Cok guzel dostluklar kazandim. Unutulmaz hatiralarim oldu. Arkadaslarla dersane donusu yemek vaktini kacirip nutellali ekmek yerdik =) yaşarken hepsi cok ozel anilardi. Cok aileci biriysen bilemiyorum, alisman belki zaman alir ama ben pek aileci degildim ozgur tarafim baskin oldu hep. Hep tek basima olmak istedim.
Suan oturdugum yerde de iyi bir anadolu lisesi var, yatili kalan cok ogrencisi de var. Eger o okulu istiyorsan dene ama surekli bunalim takilmamaya calis, problemli cocuk olmamaya calis. Derslerine ve yurt hayatinin eglencesine odaklan. Diger turlu senin icin eziyet halini alir. Yine bir sey sormak istersen sorabilirsin

erkek kardeşim de okudu yatılı
memnundu
bence eğlenceli olacaktır
ben de istemiştim ama göndermemişlerdi

Sizin çocuğunuz var mı?

Bende liseyi ailemden 4 saat uzakta bir fen lisesinde okumuştum, ilk 3 ay gözümün yaşı dinmedi ama o kadar çok şey kazandırdı ki bana o lise hayatı iyi ki geri dönmemişim diyorum. Hatta babama ağlamıştım geri döneyim diye babam da alışacaksın demişti.

Her şeyden önce kendi sorumluluğunu almayı öğreniyorsun ve kendini ezdirmemeyi. Çok güzel arkadaşlıklar oluyor yıllarca süren. Liseyi bitireli 11 yıl oldu ama en yakın arkadaşlarım düğünümde de benimleydiler. Ve öyle bir dostluk ki yıllarca görüşmesen de bir anda kaldığın yerden devam edip sohbetin dibine vurabiliyorsun.

Gideceğin yer iyi bir eğitim veriyor ve senin için Anladığım kadarıyla alternatifi yok, özlem ile dayanılır ama eğitim fırsatı bir daha ele geçmez.

Allah yolunu açık etsin

Daha küçük oldugun için benim gibi sıkıntılar yasayacagını sanmıyorum
hem odada bir arkadasın olsa bile yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…