Lisedeyken yaşadığım travmam

Selam ben zaten vermiyordum da, o verip duruyordu. Selamını almalı mıydım? Yoksa kafamı mı çevirmeliydim?

Anlatmıştım evet. O da hiçbir şey dememiş, "ben konuşacağım Fatma ile" deyip geçiştirmişti. Yok, kız meslek değildi. Özel liseydi

Selam ben zaten vermiyordum da, o verip duruyordu. Selamını almalı mıydım? Yoksa kafamı mı çevirmeliydim?
Vermeliydiniz desem de bir şey değişmeyecek. Olan olmuş. Şımarık zengin bebelerinden o zaman. Ben selam vermezdim.

Eğer burslu okuduysanız size takılma sebebi bu olabilir.

Sen ezik değilsin karşındakiler ezik ve sorunlu. Yerini değiş bence ve daha normalinsanlarla arkadaşlık yap. Bunlar sorunlu ve normal degil

Aslında bu kızın dönem boyu bana sıkıntı çektirmesi travma olmuyo mu? Neticede zorbalık yapmamış mı
zorbalık yapmış ama neticede üzerinden yıllar geçmiş, o zaman çocuktunuz, şimdi yaşlar 25.

Şu an 25 yaşındasınız.
Taa lisede olmuş bir şeyde haklı olsanız ne olacak, olmasanız ne olacak anlamadım.
Ergenlik yaşlarında böyle şeyler olur. Yıllar sonra hala liseye takılıp kalıyorsanız başka bir probleminiz olabilir.

Dert edinmeyin yasinda kucuk degil 25 yasindaki kadinsin. Sacma konulari dusunup uzme kendini. Tabiki çocukluk da boyle seyler oluyor. Benimde arkadaslrla sac bas oldugum oluyordu. Ama unutuldu gitti. Suan gayet iyiyiz hatirlamiyorz bile diyebilirm. Travma yapilacak bir olay degil.

İnan Bi çok kişinin böyle kendini yetersiz savunmasız hissettiği ufak yada büyük zorbalıklara uğradığı olmuştur... Şu anlattığın anlardaki muameleyi bakışları ve sözel olmasada davranışsal baskıyı anlayabiliyorum... Sende bir sorun yok yağı itibariyle kavgacı biri değilsin anladığım kadarıyla huzursuzluğu sevmiyorsun. O günlere takılıp kalmanın bir nedeni de hala aynı kendine güvensizliği yaşıyorsun. Bunları aşmak için öne e özgüvenini yükseltmen gerek bunu nasıl yapabilirsin, çalışarak çalıştığın ortamda bidaha haksızlığa uğradığında sessiz kalmayarak, hakkını layıkıyla arayarak. Veya karşına çıktıklarında içten içe dik duramasanda beden olarak dik durup yürüyüp giderek göz dağı vererek aşabilirsin... Keşke şunu deseydim keşke bunu deseydim böyle davransaydım niye yapamadım ben eziğim gibi düşünceler seni yarınlarda da aynı konuma getirir istemesen bile.. O yüzden o güne odaklı yaşamak yerine yarın başıma benzer bir zorbalık geldiğinde cevap verecek güce sahibim demelisin... Ve kendini geliştirmek için çabalamalıso., oku araştır gez kendine çok şey kat...

Karşınızdaki size nasıl davranıyorsa aynısı ve daha fazlası karşınızdakine davranmasını ezilirsiniz. Lisede o arkadaşınıza sende yer kapliyorsun diye iyice bi tepki göstermeniz gerekirdi sessiz kaldıkça üstünüze gelmiş.

Ve o yer kaplayan Fatma

Ohoo lisenin ilk yılında yanımda oturan çocuk derste bacaklarını bacaklarımın üstüne atıyordu, hatta neredeyse üzerime çıkıyordu. Ama çocuğa hiçbir şey söyleyemiyordum çok utanıyordum. Sonunda hocaya söylemiştim ve bizi ayırmıştı. Neyse ki aynısını yaşamamışsınız, ben yer kaplayan Fatma'dan razıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…