Liseye giden erkek ergen çocuk anneleri

ekim34

1 Aralık'tan ∞'a koruma:)
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
1.760
27
358
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Lise 2 ye giden bir oğlum var ve dersleri Lise 1 dahil çok iyi iken bu dönem 3 zayıfı var. Dersler de Coğrafya, Tarih ve Kimya. Ortalamanın üzerinde bir Anadolu Lisesine gidiyor, okula giriş puanı 465, bizim sorunumuz internetten online oynanan oyuna olan aşırı düşkünlüğü. İlk dönem sakince program yapmasını söyledim ders saati, bilgisayar saati gibi tamam dedi ama tabi ki sonuçtan görüleceği gibi başarılı olamadık. Liseye girene kadar çok çalıştım hani lisede rahat edecektim deyip duruyor. Profesyonel yardım alması için danışmana götürdüm ama bir daha gitmeyeceğini söylüyor. 15 yaşında kocaman çocuk artık, nasıl davranacağımı bilemiyorum. İkinci dönem başından itibaren evdeki interneti kesmeyi düşünüyorum. Benimle aynı durumda olan var mı? Siz neler yapıyorsunuz?

Ya da daha önce bu yollardan geçmiş tecrübeli anneler, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Çocuğum henüz küçük, fakat bir öğretmen olarak size bir kaç öneride bulunabilirim. Evdeki interneti kesmenizin çocuğunuza bir faydası olmaz aksine zararı olur, hırçınlaşabilir, interneti dersleri için de kullanıyordur mutlaka.

Sizin ilk yaklaşımınız ( bir program yapmasını istemeniz) doğru bir şey, ama çocuğunuz uygulamamış.

Ben öğrencilerime (branş öğretmeniyim, ortaokul derslerine giriyorum), çocukluğunuzu yaşayın, televizyon da izleyin, oyun da oynayın her şeyi yapın ama mutlaka derslerinize ağırlık verin diyorum. Sizin baskıcı bir anne olmadığınızı düşünüyorum. Hazır şuan tatilken, güzel bir gün planlayın, uygun bir zamanda oğlunuza bunları anlatın. Ders çalışmadan bir yerlere gelinmeyeceğini, başarılı olunmayacağını, derslerine ağırlık verip kalan zamanda istediği kadar oyun oynayabileceğini tatlı dille anlatın.
Mesela kitap okuma saati oluşturun. Televiyonu kapatın, ailece herkes bir köşeye çekilip kitap okusun, oğlunuz test çözebilir vb. Günde 1 saat kitap için zaman ayırsanız kalan bir kaç saatte oğlunuz ders çalışsa yeter sanırım.
Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…