Listeli gelin

Haa düğün konusuna hic girmedim bile. Annem salonda nisan yapmayalim o parayla cocuklar eksigini gedigini kapatir dedi bunlar tutturdu nisan olcak hemde en güzel yerde olcak diye.

Nişanı kız tarafı yapar valla yapsınlar o zmn deyın hep onlrn adetler mı olck azcıkda sızın adetlerınız olsn ;)

banada hemen hemen ayni seyler takildi. ama biz nisan kina bohca ceYiz vs herseyi kendimiz yaptik. üstelik listede yazmadik:KK66: ıclerınden oyle geldı benım kayınbabamda arsasını sattı yemeklı dugun vs yaptı. ama tutupta aılem bır kere olsun bu boyle olacak demedıler. ıcınden geldı yaptılar. bunlar resmen ışı terbıyesızlıge dökmüş.
Hahh iste tamda anlatmak istedigim buydu.Bize kalsa biz zaten gerekeni yapariz.üç yil once büyük abim evlendi herseyi eksiksiz yapildi. Annem bunuda soylemis zaten büyük oğluma ne yaptiysam kucugunede onu yaparim demis ne bir eksik ne bir fazla.Bi de babam abimlere evlenmeden önce evde veriyor.Annem bunlari yaparsak ev filan vermem dedi :(

Bizim bi tanidigin da başına gelmiş böyle bişey..
Kiz tarafi bi dünya taki istemiş.konuşmuşlar halletmeye calismislar ama nuh deyip peygamber dememiş kiz tarafi..
Oğlan o kadar sinir olmuş ki, nişanı da atmamış akraba bi kuyumcudan bunlarin istediği bütün takilari KİRALAMIŞ:KK8:
Dinsizin hakkindan imansiz gelir hesabi, düğün sonrasi altinlari olduğu gibi götürüp teslim etmiş:-)
Tabi olaylar, olaylar..ha ne oldu hicbisey olmadi hala evliler aileler görüşmüyor ama..

Hem o tarafta hala gerdek gecesi kapı önünde bekliyorlar kan görmek için tövbe tövbe kan meraklısılar

Peki ozaman buraya yazan herkese şöyle anlatayım ben güneydoğu geliniyim ben Türk'üm eşim kürt severek evlendim allah razı olsun başlarına taç yaptılar beni ayrıca ailede tek yabancı gelin benim gerisi hep akraba amca kızı hala kızı vesaire gelelim konuya güneydoğu tarafı hep böyle başlık parası adı altında bu işlere devam ediyor çağ atlıyoruz ama malesef o bölgenin bir çoğunun kafası bir türlü değişmiyor üç ay önce kaynım amcasının kızıyla evlendi 10 bin lira başlık iki metre zincir 8 tane 30 gram bilezik ki aklıma gelmeyen başka takılarda var ve evin bütün eşyası yani aklınıza ne gelirse alındı şöyle söyleyeyim sırf gelin için dört bin liraya yakın kıyafet alındı yani gerisini siz düşünün allah kolaylık versin kardeşim vay halinize :KK17:
bir kere dogularda en az 10 cocuk o
Kürt olmaya bilir ama güneydoğu işte o taraf hala adetlerimiz böyle diye geçiniyorlar
hic aslı yok bunlar yolmaya yer aramışlar başka bırsey degıl. kürtlerı cok severım ama malesef hala cok gerı ve asaglayıcı adetlerı uyguluyorlar ben kendım tanıyorum gercekten cahılık ötesi.
bence aynı şey degıl antepte öyle bır lıste geleıgı nerde gorulmus;) sacma

Peki ozaman buraya yazan herkese şöyle anlatayım ben güneydoğu geliniyim ben Türk'üm eşim kürt severek evlendim allah razı olsun başlarına taç yaptılar beni ayrıca ailede tek yabancı gelin benim gerisi hep akraba amca kızı hala kızı vesaire gelelim konuya güneydoğu tarafı hep böyle başlık parası adı altında bu işlere devam ediyor çağ atlıyoruz ama malesef o bölgenin bir çoğunun kafası bir türlü değişmiyor üç ay önce kaynım amcasının kızıyla evlendi 10 bin lira başlık iki metre zincir 8 tane 30 gram bilezik ki aklıma gelmeyen başka takılarda var ve evin bütün eşyası yani aklınıza ne gelirse alındı şöyle söyleyeyim sırf gelin için dört bin liraya yakın kıyafet alındı yani gerisini siz düşünün allah kolaylık versin kardeşim vay halinize :KK17:
Bizde zonguldakliyiz ama doguda büyüdüm sayılır. Dediginiz gibi altini severler fakat böyle yuzsuzluk yapani hic gormedimki :( Benim erkek arkadssimda dogulu ne yani bende onlardan bunlari mi istemeliyim satilik miyim ben cok sacma yahuu

ev isteyin ,sekerim ..adet gelenek gorenek güzeldir bizim adetimizde damada en az 2.kat 85m2 ev verilir tapusu damat üzerine. ,madem düşkünüz adete bizimde bu deyin

Hem o tarafta hala gerdek gecesi kapı önünde bekliyorlar kan görmek için tövbe tövbe kan meraklısılar
bu zamanda kürtlerde haric bunu yapan yok . benimde arkdasim türk kürtle evlendi üstelik modern bir kiz ve aileside oyle. bez icin gerdek sabahi kvdesi kapiya dikildi

Gaziantepliler:KK70:Anteplileri cok severim boylesini ilk defa gördüm :KK61:

canım ben de antepteyim hiç böyle bi şey görmedim duymadım, antepte böyle bişey yok bence bunlar antebin adetleri değil kendilerinin uydurduğu adetleri, bunlar sizi kandırmışlar bizde adet böyle diye. kızın çeyizini de mi erkek tarafı yaparmış saçmalığa bak.

o değil de biz bedavaya gitmişiz meğer bee millete bak hahaha :KK70::KK45::KK76:

Dedemden kalma dükkânı satcam diyo:KK61:
Yok artık:KK57:
Babanız fazla gaza gelmiş. Konuşun yani..
Ya anlamıyorum ben bu insanları.
Sonra o hatun kayınvalidem, görümcem vs. beni neden sevmiyor.? Vıdı vıdı Diye buraya yazar yani.
Görgüsüz bir aileye çatmışsınız.

Bizde liste yoktur ancak ev iğneden iplige hazırlanır ve gelin öyle gelir eve.( Benim farklı oldu ancak yengemin dediğim.gibi )
Ben çok yadırgamıyorum. Imkan varsa altında alınır. Liste yerine imkanlar dahilinde konusulsaydi daha iyi olurdu.

Sonuçta bu alınan eşyalar ve altınlar abimize hanımının eşyaları olacak. Alıp yabancıya gitmeyecek.
Istemeyenler hiç kıymet görmüyor , böyleleri daha kıymetli :)

bu zamanda kürtlerde haric bunu yapan yok . benimde arkdasim türk kürtle evlendi üstelik modern bir kiz ve aileside oyle. bez icin gerdek sabahi kvdesi kapiya dikildi
Yaa lütfen arkadaslar kürt türk muhabbetine girmeyelim.görgüsüz insan her yerde gorgusuzdr bunun kurtlukle turklukle ilgisi yokki

Anne 've babanin Allah yardimcisi olsun.nasil bir yere dusmusler sokkk oldum okurken :KK57:bence abiniz bir kere daha oturup dusunsun.ozellikle 6 bin kismi hayret verici.o bu degilde ben bedava gitmisim.boylesi insanlara ders verip kuyumcudan kiralicaksin dugunden ertesi gun iade edeceksin oturacaklar go... ustune...kizlarin mal gibi satiyolar resmen

Liste yapmaya zahmet etmişler. Bir çırpıda söyleyiverselermiş her şeyi siz yapacaksınız diye. Olur biterdi.
Çok ayıp bence de. Abinizin yerinde olsam o paraya ferrari alırım deyip vazgeçerdim herhalde. O kıza güven olmaz ki.

Bizde liste yoktur ancak ev iğneden iplige hazırlanır ve gelin öyle gelir eve.( Benim farklı oldu ancak yengemin dediğim.gibi )
Ben çok yadırgamıyorum. Imkan varsa altında alınır. Liste yerine imkanlar dahilinde konusulsaydi daha iyi olurdu.

Sonuçta bu alınan eşyalar ve altınlar abimize hanımının eşyaları olacak. Alıp yabancıya gitmeyecek.
Istemeyenler hiç kıymet görmüyor , böyleleri daha kıymetli :)
Iste istense karsilikli konusulsa yapcaz zaten.dediginiz gibi hepsi abime ve esine olcak baskasina gitmiycekki ama böyle liste hazirlamak filan sacma geldi ilk defa böyle bir seyle karsilastik

Back
X